MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 березня 2023

193 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 березня.

Стало відомо ім'я українського військовополоненого, якого окупанти розстріляли за слова "Слава Україні" 

Вчора в соціальних мережах та засобах масової інформації було оприлюднено відеозапис розстрілу військовослужбовця Збройних Сил України, якого російські окупанти стратили після його слів «Слава Україні!». За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Про це повідомляють Сухопутні війська, інформує UAINFO.org.

"Тимофій Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут. 

Наразі тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження щодо особи може буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз.

Командування 30-ї окремої механізованої бригади і побратими Героя висловлюють щирі співчуття його рідним та близьким. Помста за нашого Героя буде невідворотною", - сказано в повідомленні. 

Цаплієнко: Я б не порівнював Бахмут ані з Дебальцевим, ані з Іловайськом 

На тлі важкої для ЗСУ ситуації в Бахмуті журналіст Андрій Цапілієнко закликав українську аудиторію не проводити прямих аналогій оборони міста з історіями захисту Іловайська та Дебальцевого, де українська армія зазнала важких втрат у перші роки вторгнення Росії.

"Я б не навішував якісь ярлики. Кожна військова операція має якісь, напевно, схожі риси, але відмінностей значно більше. І Бахмут – це є Бахмут", – зауважив Цаплієнко в інтерв'ю NV, відповідаючи на запитання про серйозність ситуації довкола міста, інформує UAINFO.org.

Журналіст нагадав, що Бахмут – це достатньо велике місто, де до війни жило "майже 100 тисяч населення" [близько 73 тис. – прим. ред.]. "Воно територіально достатньо розлоге, складний рельєф. Тому я б не порівнював ані з Дебальцевим, ані з Іловайськом", – наголосив Андрій Цаплієнко.

Він нагадав, що на відміну від операції в Іловайську, де місто боронили «буквально кілька сотень українських військових, здебільшого добровольців», в Бахмуті розгорнуто достатньо потужне угруповання ЗСУ в складі кількох бригад. "Є бригади Національної гвардії, Збройних сил, є прикордонники. І між ними чудова координація дій. Вони розуміють, що роблять, відповідають за певні сектори в обороні міста, — пояснив репортер. — Тож я б такі порівняння не застосовував".

Жданов назвав два способи, як можна звільнити Запорізьку АЕС

Деокупація всіх територій України – це заслуга українських військових. Окупанти з жодного міста не відступили за власним бажанням.

Олег Жданов пояснив, що українські захисники застосовували силу, щоб вигнати росіян із нашої землі. Натомість окупанти себе проявляли лише в грабежі.

"Місцеві командири, місцеві начальники, які самі себе проголосили, грабують все, що можна пограбувати, все, що можна вкрасти", – підкреслив він.

На його думку, така ж ситуація і на території Запорізької АЕС. Росіяни збагачуються коштом постійних крадіжок українського майна. 

"Вони зараз грабують, потім вони будуть завозити обладнання. Або цей процес може тривати паралельно: одні машини везуть обладнання, ці ж самі машини можуть вивозити обладнання, яке стояло до цього", – наголосив він.

Кадиров готується до війни за незалежність: Піонтковський заявив про розвал РФ. ВІДЕО

Глава Чечні Рамзан Кадиров готується до війни за незалежність, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Він відчуває, що часи змінюються, що ця війна програна, і він вже живе у поствоєнній і постпутінській реальності", - заявив політолог і публіцист Андрій Піонтковський

За його словами, Кадиров розуміє, що з відходом диктатора Путіна на нього накинуться російські силовики, і у нього повинна бути своя армія, щоб у тому числі захищати Чечню від росіян. 

"Є принципова різниця між ПВК Кадирова і 27 іншими ПВК Пригожина та інших. Це бандитські структури, які розуміють, що війна в Україні програна, і розуміють, який обвал власності буде в Росії. Ці ПВК почнуть готуватися до величезної мафіозної боротьби за власність. А Кадиров готується до іншої війни, готується до захисту своєї незалежності, йому армія потрібна", - додав Піонтковський.

Експерт додав, що розвал Росії вже відбувається.

"Кияни, хто з Куп'янського району? Відгукніться!": пропагандисти Путіна заявили про вибухи в Києві й феєрично осоромилися

Кремлівські пропагандисти вкотре осоромилися, повідомляючи росіянам про нібито удари РФ по Києву під час масованої повітряної тривоги вранці 7 березня. Вони заявили про вибухи в неіснуючому Куп’янському районі української столиці.

Новина розповсюдилася в російських Telegram-каналах. Там також опублікували власну карту повітряних тривог в Україні, позначивши частину регіонів "своїми", передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

"По всій території України оголошено повітряну тривогу", "Місцеві ЗМІ повідомляють про вибухи в Києві", "У Києві прогриміли вибухи, повідомляють місцеві ЗМІ. Уточнюється, що їх чули в Куп’янському районі міста", – писали в російській мережі.

Вони опублікували й карту України, позначивши червоним ті регіони, де лунали сирени про повітряну загрозу – зокрема й Київщину. Водночас Херсонщину, Запоріжжя, Луганщину, Донеччину та АР Крим позначили синім і з вказівкою "Росія".

Хоча повітряну тривогу близько 10:30 було оголошено по всій Україні, включно з українськими, нехай і тимчасово окупованими територіями, Херсонської, Запорізької, Луганської, Донецької областей і Кримський півострів. Після 10:57 почалися відбої тривоги, окрім районів Донбасу й Криму, натякаючи на можливу "бавовну" для окупантів.

"Труни змінять Росію": відомий терорист "ДНР" заскиглив про величезні втрати на фронті

Російський терорист, який відзначився компаніями з вербування найманців у "ДНР", Олександр Жучковський заскиглив через значні втрати, яких росіяни зазнають у зіткненнях з підрозділами ЗСУ.

Бойовик заявив у своєму Telegram, що лише труни окупантів здатні "змінити Росію". На такі філософські думки з приводу безглуздості війни, яку розпочав Володимир Путін проти України, терориста надихнув допис російського пропагандиста Дмитра Бастракова. Останній поїхав до Ростова ховати їх спільного знайомого Олексія, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

За словами Бастракова, він спостерігав "нескінченні Урали з тілами".

"Ось начебто всяке бачив. Але це пізд*ц. Нескінченні Урали (Урал – вантажний автомобіль. – Ред.) з тілами. Нескінченні", – сказав він.  

Жучковський відзначив, що наразі суспільство РФ не усвідомлює всі втрати росіяни на фронті заради збереження власного психічного здоров'я.

"Щоб зберігати психічну рівновагу – живемо поточними щоденними завданнями та повною мірою не усвідомлюємо масштаби втрат та поневірянь, що прийшли до Росії", - написав Жучковский. 

Кадиров після чуток про хворобу вперше з’явився на людях: на руці помітили медичний прилад. ФОТО 

Глава Чечні Рамзан Кадиров після чуток про хворобу вперше з’явився на людях. При цьому в нього на руці помітили медичний прилад.

Про це повідомляє видання "Телеграф". 3 березня Кадиров брав участь у зустрічі з ватажком бойовиків "ДНР" Денисом Пушиліним, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На руці путінського поплічника добре видно пристрій, який схожий на переносний пульсоксиметр. Цей гаджет підключається до смартфона, безперервно стежить за рівнем кисню в крові та сигналізує у разі зниження заданих параметрів. 

Варто зазначити, що вже кілька тижнів ходять чутки про здоров'я лідера Чечні 46-річного Рамзана Кадирова. Схоже, що у нього проблеми з нирками. За останні кілька місяців Рамзан Кадиров сильно додав у вазі, він виглядає дуже похмурим, а у своїх відео часто не може розплющити очі.

Друг Пугачової розкрив причину продажності Кіркорова: "Він в жаху"

Російський опозиційний журналіст і друг Алли Пугачової Артемій Троїцький розкрив причину продажності Філіпа Кіркорова. Путініст не виступає проти кремлівського режиму, бо боїться втратити гроші. Крім цього, він розуміє, за що саме його можуть "притиснути".

"Це типовий випадок. Людина, яку явно від усього цього корежить. Я не знаю, як він ставиться конкретно до війни, але я знаю точно, що він в жаху від того, що Росії ізольована, що зараз вона виявилася фактично відрізана від глобального шоу-бізнесу, від його улюбленого конкурсу "Євробачення", на яке він молиться просто", - розповів Троїцький в новому "Аргументі", передає УНІАН,  інформує UAINFO.org

За словами музичного критика, Кіркоров прекрасно розуміє, що до нього є претензії. Він не хоче, щоб його визнавали "іноагентом", боїться, що йому пригадають про його секрети.

"Все це йому вкрай неприємно і поперек горла, це з одного боку. З іншого боку, він не хоче втрачати російські позиції, гонорари. Він не хоче ставати іноземним агентом... Тим більше, що до нього є претензії з приводу його іміджу, з приводу його орієнтації... Він наляканий дуже сильно. Тому він в'ється, як вуж на сковорідці, можна хлопчині поспівчувати", - резюмував друг Пугачової.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини