MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 березня 2023

142 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 березня.

ЗСУ провели контрнаступальну операцію в Запорізькій області: карти боїв ISW

ЗСУ провели контрнаступальну операцію в Запорізькій області, тоді як окупанти хочуть взяти в оточення Авдіївку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Ситуація в Луганській та Харківській областях

23 березня російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північний схід від Куп’янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна. Генштаб України повідомив, що російські війська завдали невдалих наземних ударів поблизу Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська), Макіївки (22 км на північний захід від Кремінної), Білогорівки. (10 км на південь від Кремінної), Верхньокам’янського (21 км на південь від Кремінної).

Міністерство оборони Великої Британії (МО) повідомило, що російські війська, ймовірно, мають на меті захопити Куп’янськ, розширити свою зону безпеки на захід та включити річку Оскіл до своїх оборонних ліній. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що українські війська знищили багато одиниць нової російської техніки за останні кілька тижнів, оскільки російські сили використовують більше звичайних сил і бронетехніки на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Геолокаційні кадри, опубліковані 23 березня, вказують на обмежене наступ росіян на південний схід від Білогорівки. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська проводили невдалі наступальні операції поблизу Тернів (17 км на захід від Кремінної), Макіївки та Білогорівки, але просунулися до річки Сіверський Донець у районі Серебрянського лісу (10 км на південь від Кремінної).

США будуть допомагатиУкраїні, щоб гарантувати стратегічну поразку Путіна – Блінкен 

Сполучені Штати Америки підтримуватимуть Україну у війні проти агресорки Росії, щоб гарантувати стратегічну поразку президента-диктатора РФ Володимира Путіна.

Про це, виступаючи перед Палатою представників із поданням бюджету на 2023 рік, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.  

За словами держсекретаря США, одне з основних завдань Вашингтона – розв'язання питань зі стратегічними суперниками, Росією та Китаєм.

"Бюджет забезпечить нашу безпеку, економічну, енергетичну та гуманітарну підтримку України, щоб гарантувати, що війна президента Путіна залишиться стратегічним провалом", – сказав Блінкен.

Нагадаємо, 20 березня США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 350 мільйонів доларів. Пакет буде включає боєприпаси для HIMARS, боєприпаси для Bradley, ракети HARM, протитанкову зброю та річкові катери.

СБУ затримала двох російських агентів: серед них – інженер-конструктор заводу Мотор Січ 

Кіберфахівці Служби безпеки викрили двох агентів фсб, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі, інформує UAINFO.org.

На початку лютого 2023 року їх завербував кадровий співробітник управління фсб по Алтайському краю. Вербування відбувалося через Телеграм-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі.

За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів.

СБУ поетапно задокументувала їхні злочинні дії. 

У Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства Мотор Січ, який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру.

Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості.

Ще одного російського агента затримали у передмісті Києва, коли він намагався здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Розвідінформація потрібна була окупантам для проведення ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів.

Я відрізняю слово "мир" від слова "вторгнення": Мелоні розгромила "друзів Путіна" в італійському парламенті. ВІДЕО

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні розгромила "друзів Путіна" в італійському парламенті. Таким чином, вона відповіла на критику продовження військової допомоги Україні, яка прозвучала від проросійських партій.

Відповідне відео з'явилося у соцмережах. Про це пише El Heraldo. Зокрема, проти постачання зброї Україні виступають дві партії – Ліга та Сила Італії, які мають проросійську позицію, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Вони кажуть нам припинити постачання зброї, але я думаю, що вони мають сказати це Путіну. Я взагалі здивована, що вони кажуть це нам. Можливо, це зрада позиції. Тому що це означає дозволити вторгнення в Україну", – сказала Мелоні в емоційній промови.

Вона наголосила, що припинення військової допомоги Україні за нинішніх умов означає схвалення вторгнення Росії.

"Бо якщо ми зупинимося, давайте називати речі своїми іменами, ми схвалимо вторгнення в Україну. Знаєте, я не настільки лицемірна, щоб плутати слово "вторгнення" зі словом "мир". І тому я вірю, що ми не повинні схвалювати вторгнення в Україну Україну. Це не означає, що ми не маємо працювати над мирним планом", – заявила прем'єр Італії.

Мелоні додала, що ситуація в Україні набагато складніша, ніж її представляють "деякі пропагандисти". При цьому, за її словами, потрібно працювати над мирним планом, але не на шкоду українським територіям. У зв'язку з цим вона запропонувала опонентам реально уявити, якими можуть бути зараз переговори щодо укладання миру між Україною та Росією.

"Припустимо, ви вважаєте, що потрібно сісти за стіл переговорів. Чи маємо ми чи ні при цьому вимагати, щоб Росія припинила військові дії і вивела війська з території України? Чи ви вважаєте, що ми повинні переглянути кордони України? Чи ви вважаєте, що ми повинні віддати Москві території, які вона окупувала?" – звернулася Мелоні до "друзів Путіна".

"Швидко все забрав з України, кому сказали!": розлючені бабці із "загону" Путіна назвали Байдена "сатаністом"

Фанатки російського злочинця Володимира Путіна записали гнівне відео до президента США Джо Байдена, в якому пригрозили і закликали "втікати з Євразії, забравши все з України".

Відео поширюють телеграм-канали, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Серед трьох бабць, як завжди, найбільш зухвала - руденька. Вона в люті заявила, що "вчора об'єдналися дві світові держави. Так що тобі (Байдене - ред.) швиденько треба забрати в першу чергу з України всі свої військові запаси, ядерні боєголовки по всьому світу. Швидко це забрав і до підвалу разом із ними, в ізоляцію. Ти ганьбиш увесь світ. Ти труси одягни на свого сина, щоб він голий не ходив. Боже, яка гидота, сатаніст".

Після цього друга фанатка залякала Байдена, коли заявила, що "якщо ти не будеш грати за правилами Росії, ти опинишся в повній ізоляції. Не знаю навіть, де можеш ти опинитися, але це буде справедливо і чесно".

"Байдене, не рий яму Росії - сам туди потрапиш", - заявила третя опальна бабця.

"Ти зрозумів, що ми тобі сказали? Геть з Євразії. Швидко, негайно звідси. Закінчилася твоя епопея", - підсумувала очільниця "банди".

Уявив себе "генералісимусом". Медведєв вимагає танки, залякуючи чиновників телеграмою Сталіна 

Перетворившись на справжнє посміховисько навіть у самій РФ, кремлівський «весільний генерал» Дмитро Медведєв щосили намагається підвищити свій «авторитет».

Усвідомивши, що його гра в так званого «яструба», який виступає не лише за захоплення України, а й за відкриту конфронтацію з усім Заходом, нікого особливо не вразила, російський політичний клоун вирішив перетворитися на радянського диктатора Йосипа Сталіна, передає NV, інформує UAINFO.org.

А оскільки харизми для такої «реінкарнації» йому не вистачило, а закликати з пекла дух генералісимуса не вийшло, Медведєву довелося задовольнятися його цитуванням. 

Не усвідомлюючи плачевного стану російського оборонно-промислового комплексу, заступник голови радбезу РФ накинувся на керівництво ОПК з вимогою виробляти більше танків, досить прямо погрожуючи їм репресіями.

«Не можу не звернути вашої уваги на те, як оцінювалася ця робота у подібній ситуації. Я вам зараз зачитаю одну телеграму: «Прошу вас чесно та вчасно виконувати замовлення щодо постачання корпусів для танків. Зараз я прошу і сподіваюся, що ви виконаєте обов’язок перед батьківщиною. Через кілька днів, якщо ви виявитеся порушниками свого обов’язку, почну вас громити як злочинців… Йосип Сталін. 17 вересня 41 року», — зачитав він чиновникам.

Після цього остаточно відірваний від реальності Медведєв зажадав від них виконувати не річні зобов’язання, а «декадні».

Вагітна снайперка Емеральд потрапила в страшну аварію 

Українська захисниця Євгенія Емеральд, яка зараз через вагітність перебуває в тилу, поділилася з шанувальниками сумною новиною - вона потрапила в дорожньо-транспортну пригоду. 

Після аварії снайперка вийшла на зв'язок зі своїми шанувальниками. Вона не повідомила, як саме сталося ДТП, проте пообіцяла зовсім скоро розкрити всі деталі, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Моторошно досі. Я ціла, але дуже сильно стресонула. Прикро за машину. Ці гроші я не намалювала. Вона дісталася мені тяжкою працею. Рік, як більше немає ювелірного бізнесу, який дозволив мені купити машину", - сказала Емеральд в інста-сторіз.  

Вона подякувала людям за підтримку і зазначила, що вони з дитиною цілі.

Вивозять бойлери. УПЦ МП почала виїжджати з Лаври, – Ткаченко 

Священники УПЦ МП почали вивозити речі з Києво-Печерської лаври.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає РБК-Україна з посиланням на телемарафон, інформує UAINFO.org.

Він заявив, що представники УПЦ МП написали листа, в якому повідомили, що не встигають виїхати до 29 березня.

"Але процес виїзду відбувається: це може засвідчити будь-який перехожий у Лаврі. Вивозять бойлери, стільці, столи", - зазначив міністр. 

За процесом переїзду слідкують державні органи, такі як МВС та СБУ. Також Ткаченко повідомив, що заяви представників УПЦ МП про відсутність місця для складування майна не відповідають дійсності.

"Бойлери ж перевозять кудись", - сказав він. 

Також він відмітив, що вивіз майна може бути незаконним, адже "не брати облаштовували приміщення, а прихожани, які жертвували Лаврі".

Зрадник Тимощук вирішив судитися з Україною 

Український тренер російського футбольного клубу "Зеніт" Анатолій Тимощук подав позов до Спортивного арбітражного суду у Лозанні (CAS) проти Української асоціації футболу (УАФ), повідомляє у своєму Telegram-каналі журналіст Ігор Бурбас. Причиною позову стало рішення УАФ позбавити Тимощука всіх титулів, тренерської ліцензії та довічно виключити з офіційного реєстру збірних, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Раніше Тимощук подавав апеляційну скаргу на рішення УАФ. 24 січня апеляційний комітет УАФ у повному обсязі відмовив Тимощуку у скарзі, залишивши рішення КДК у силі. 

Бурбас уточнює, що розгляд справи з урахуванням усіх процесуальних етапів коштує близько 100 тисяч євро для кожної зі сторін. Представлятиме інтереси Тимощука в Лозанні Георгі Градєв. Болгарський футбольний юрист не вперше співпрацює з пітерською командою.

Не знайшли ознак пропаганди: три фільми росіян, які підтримують Путіна, потрапили до програми кінофестивалю у Венеції

У четвер, 23 березня, у венеційському університеті почався Кінофестиваль короткометражного кіно Ca' Foscari Short Film Festival. Цей конкурс відкритий для студентів з усього світу. Цьогоріч журі серед 3000 стрічок обрали 30. До списку "найкращих" увійшли три російського виробництва, творці яких підтримують війну в Україні.

Про це виданню OBOZREVATEL повідомила Анастасія Чайковська, студентка університету Ca' Foscari. Московське медіа зраділо черговому успіху на культурному фронті, а згодом репост його публікації з'явився на Facebook-сторінці фестивалю зі словами "Навіть у Росії говорять про нас", інформує UAINFO.org.

"Ми з друзями, звісно, обурилися – і пішли перевіряти режисерів та знімальну команду на предмет підтримки України чи війни. І те, що ми знайшли, було дуже сумно", – розповідає активістка.

У програмі представлено:

"Аглая, з Різдвом!" Єлизавети Верховенської. Студенти з’ясували, що режисерка представляє Moscow Film School, випускники якої працюють на російських пропагандистських каналах.

"Переруг" Михайла Борейші. За словами Анастасії, актори й продюсер фільму публічно підтримують війну та співпрацюють із російськими пропагандистами. Також вона додала, що один з акторів проводить збори коштів для окупантів.

"Утікач" Саломе Кінцурашвілі. Студенти вияснили, що, за даними ГУР, Самвел Карапетян – власник компанії "Ташир холдинг", пов’язаної з "Газпромом", – є одним зі спонсорів російської агресії проти України. Його син одружений із режисеркою Саломе Кінцурашвілі та працює в раді директорів батькової компанії.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини