MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 квітня 2023

74 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 квітня.

Генштаб ухвалить рішення про контрнаступ в останній момент, – Данілов

Генеральний штаб ЗСУ самостійно ухвалювати рішення про контрнаступ українських військ. Таке рішення буде прийняти в останній момент.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Tagesschau, інформує UAINFO.org.

Данілов прокоментував "витік" секретних документів Пентагону та повідомлення ЗМІ про те, що Україні довелося змінити деякі військові плани після цього. 

"Спецслужби повинні бути більш пильними, коли йдеться про секретні документи", - сказав він.

Водночас секретар РНБО наголосив, що Головнокомандувач ЗСУ та його штаб буде приймати рішення про контрнаступ "в останній момент".

"Якщо хтось думає, що у нас тільки один варіант, то це не так. Навіть три варіанти - це мало", - наголосив Данілов.

"А якщо пряме влучання? Нічого ж не лишається": окупант поскаржився, що РФ не дає компенсацій родинам зниклих безвісти солдатів. ВІДЕО 

Україна готує нову атаку на російський флот у Чорному морі, подібну до потоплення крейсера "Москва", передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Ми можемо пропонувати їм (росіянам - УНІАН) ще черговий "сюрприз" на морі, чергову "бавовну", пов'язану з їхніми кораблями. Ми просто чекаємо на відповідний момент, щоб повторити цю історію ", - заявив на брифінгу міністр оборони Олексій Резніков.

Очільник Міноборони зауважив, що не розголошуватиме деталі потоплення крейсера "Москва" на прохання керівництва флоту. 

"Мені дуже хочеться поділитися деталями, з якими я знайомий, але у нас є домовленість із командувачем українського флоту Олексієм Неїжпапою, завдяки його зусиллям та його команді це сталося. Не всі деталі ми зараз можемо розкрити", - сказав Резніков.

Чому Мар'їнка та Авдіївка залишаються одними з найгарячіших точок на фронті: просте пояснення експерта 

Мар"їнка та Авдіївка є одними з найгарячіших точок на фронті. Британська розвідка повідомляє, що РФ веде там бронетанкові атаки. Військовий експерт Сергій Грабський зазначив, що Авдіївка у цьому випадку може розглядатися російською армією як такий собі "ніж, приставлений до горла Донецька".

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт, учасник миротворчих місій у Косово та Іраку Сергій Грабський, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Загалом можна сказати, що Донецька область продовжує бути найбільш активною ділянкою бойових дій. На південному напрямку — у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях — тривають активні перестрілки, обмін артилерійськими ударами з обох сторін. І українські Сили оборони продовжують активно впливати на бойові порядки противника на всіх напрямках, завдаючи ударів по місцях зосередження особового складу, по командних пунктах, по базах постачання і концентрації озброєнь і техніки", — вважає експерт.  

Грабський наголосив, що Авдіївка дуже серйозно впливає на ведення бойових дій окупантів, тому що він змушений враховувати близьку дистанцію й можливість завдання ударів української артилерії по своїх об’єктах у Донецьку, а Донецьк — це важливий транспортний вузол.

"Таким чином, ліквідація авдіївської загрози для противника є критично важливим завданням. І вони намагаються його здійснити, не знижуючи, загалом-то, темпів наступу на цьому напрямку. Стосовно Мар’їнки ситуація виглядає приблизно так само, тому що Мар’їнка прикриває дуже важливий енергетичний об’єкт і розташована на трасі, яка веде до Покровського на кордоні Донецької області. Загалом Мар’їнка є для противника бар’єром для виходу на кордони Донецької області, про що російські військові неодноразово заявляли. Цим загалом визначається така відчайдушна активність противника на цих напрямках", — розповів Сергій Грабський.

Дипломати покинули засідання Радбезу ООН, коли виступала Львова-Бєлова 

Дипломати США, Великої Британії, Албанії та Мальти залишили неформальне засідання Ради безпеки ООН, коли з промовою виступала дитяча омбудсменка Росії Марія Львова-Бєлова. 

Дипломати не захотіли сидіти за одним столом із чиновницею, яка перебуває в міжнародному розшуку за викрадення українських дітей, передає 24 Канал, інформує UAINFO.org.

Таким чином вони також висловили протест проти дезінформації, яку поширює Москва. Російські дипломати стали ізгоями на міжнародних майданчиках.

Понад 50 країн та ЄС засудили проведення засідання з виступом Львової-Бєлової. А Велика Британія бойкотувала зустріч та заблокувала телетрансляцію події.

Не Епіфаній: стало відомо, хто проведе Великодню службу в Києво-Печерській лаврі

Цьогоріч на Великдень 16 квітня у Києво-Печерській лаврі вперше за багато років звучатиме українська мова та молитва. Однак ранкову літургію з нагоди найбільшого християнського свята правитиме не очільник Православної церкви митрополит Епіфаній, а тимчасовий виконувач обов'язків намісника лаври від ПЦУ архімандрит Авраамій.

Сам Епіфаній правитиме з 23:00 15 квітня у Свято-Михайлівському соборі. Про це з посиланням на пресслужбу ПЦУ повідомляє "Суспільне".

Як розповіли у ПЦУ, ранкову літургію в Успенському соборі на Великдень проведе в.о. намісника Києво-Печерської лаври від ПЦУ архімандрит Авраамій. Він разом із частиною ченців перейшов із УПЦ МП до Православної церкви України. Натомість митрополит Епіфаній служитиме з 23:00 у Свято-Михайлівському соборі.

Коли саме розпочнеться Великодня літургія у Києво-Печерській лаврі, у ПЦУ обіцяють повідомити пізніше, адже значні корективи вносить комендантська година: її під час повномасштабної війни з Росією не скасовуватимуть навіть на Великдень.

"Це спричиняє трішки труднощів, бо в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі в Успенському соборі, але найімовірніше після комендантської години вранці", – наголосив Епіфаній.

Він також висловився з приводу відмови УПЦ МП залишати Києво-Печерську лавру попри розірвання з 29 березня договору оренди з боку адміністрації національного заповідника.

"Ми не за те, аби виселяли монахів із Києво-Печерської лаври. Ми за те, щоб дух "руского міра" тут не панував. Щоб Лавра була українською, щоб у ній завжди линула молитва українською мовою за нашу Україну", – зауважив митрополит.

Він переконаний, що українізація Лаври неминуча. Так, у Верхній лаврі вже постійно звершується богослужіння ПЦУ, а з часом, підкреслив Епіфаній, українці зможуть "мирно та спокійно" молитися і в Нижній лаврі.

На сході РФ почалося сильне виверження вулкана. ВІДЕО

На Камчатці в РФ сталося виверження вулкана Шивелуч, внаслідок чого в небо піднявся стовп попелу на висоту понад 10 кілометрів, який становить підвищену загрозу для міжнародних польотів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org.

Наголошується, що велика хмара попелу дрейфує на захід на висоті до 15 кілометрів. Місцева влада незабаром після виверження закрила школи і наказала жителям прилеглих сіл залишатися вдома. У зв'язку з поганою видимістю та сильними опадами попелу перекрито понад 250 км доріг, всі рейсові автобуси в районі виверження скасовано.

Шивелуч, один із найбільших та найактивніших вулканів Камчатки, за останні 10 тисяч років пережив близько 60 значних вивержень, останнє з яких сталося у 2007 році.

Попри війну з Путіним досі підтримують зв'язок деякі глави країн: з ким спілкується диктатор

Після повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого 2022 року напад РФ засудила 141 держава, ще 35 утрималися, а представники 12 держав не були присутні під час голосування. Проти резолюції, тобто на підтримку дій Росії, виступили лише 5 держав.   

Про це пише Ascolta, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Лідери низки держав, які засудили дії Росії, й надалі зберігають не лише дипломатичні відносини з Москвою, а й особисті контакти з Володимиром Путіним. У першу чергу, йдеться про телефонні розмови російського президента з іноземними колегами.

Журналісти підрахували кількість телефонних розмов та особистих зустрічей Володимира Путіна з керівниками інших держав, які відбулися від 24 лютого 2022 року по 30 березня 2023 року. 

Вони умовно розділили спілкування Путіна із закордонними колегами на чотири групи:

  • "українське питання",
  • "нові спілки",
  • "врегулювання регіональних конфліктів"
  • та "інше".

Загалом, за 400 днів війни Володимир Путін провів 183 офіційні телефонні розмови з лідерами інших держав, без урахування тих розмов, які були засекречені або не висвітлювалися публічно.

"Майже відчув просвітлення": чоловік не спав протягом 11 днів – що сталося із його організмом 

Тоні Райт із Британії, намагаючись побити світовий рекорд, не спав протягом 11 днів. Він протримався без сну цілих 266 годин.

Про це пише видання Ladbible, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Чоловік попередив, що позбавлення сну може спричинити різноманітні ризики для здоров’я та занепокоєння - від ослаблення імунної системи та перепадів настрою до збільшення ваги та високого кров’яного тиску. Або ще гірше - отримати серйозні проблеми із психічним здоров'ям. 

Тоні зізнався, що під час безсонного марафону "майже відчув просвітлення, нібито отримав доступ до абсолютно нової частини свого мозку".

У березні 2023 року Книга рекордів Гіннесса заявила, що більше не буде стежити за рекордом через небезпеку, пов’язану з депривацією сну. Останньою людиною, яка тримала світовий рекорд по відсутності сну, був Роберт Макдональд був. Це було ще 1986 року. Його рекорд становив 453 години 40 хвилин, що в сумі становить приблизно 18 днів 21 годину 40 хвилин.

Зірка "Кухні" Назаров влучно описав агонію путіністів в авторському вірші і звернувся до Оскара Кучери. ВІДЕО 

Відомий російський актор Дмитро Назаров, який відкрито засудив війну в Україні, після чого із дружиною покинув країну-терористку, порадував шанувальників новою авторською поезією на суспільно-політичну тему. У вірші під назвою "Агонія" зірка популярного серіалу "Кухня" описав природу путіністів, які "розсталися із совістю", "шукають зраду без зради" та "вкрали у країни останній шанс".

У рядках Назаров натякає, що путінський режим – це картковий будиночок, а йому, як відомо, властиво падати. При цьому люди з агонією, про яких і оповідає артист, вірять у пісочну людину, ймовірно йдеться про диктатора Володимира Путіна, а тому повзають перед ним навколішки. Відео, на якому актор декламує свій твір, він розмістив на особистому YouTube-каналі, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Назаров не сумнівається, що так звані Z-патріоти – це ізгої світобудови, загнані в кут, які з кожним днем ставатимуть лише гіршими.

"Всех, кто решился с совестью расстаться / Теряя уважение и честь / Безвыходность попросит тихо сдаться / Или соврать, что выход где-то есть / Вам с каждым днём придётся быть поганее / Быть злее зла, гораздо лживей лжи / Вы в угол загнаны, изгои мироздания / Скребут по венам собственным ножи / По всем ладошкам мыльные верёвки / И наколенники надеты под штаны / Чтоб каяться и ползать всей тусовкой / Укравшей шанс последний у страны / Находите измену без измены / Сосёте палец, чтоб создать донос / Хорошим людям ищите замену? / На лысине не вырастить волос", – зачитав артист-опозиціонер. 

Актор поспішив нагадати, що за агонією обов'язково настане кінець.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини