MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 квітня 2023

76 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 квітня.

"Штучно створена помилка". Буданов заявив, що настав момент для розпаду Росії

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що зараз настав момент для розпаду Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ABC News, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.  

Буданов також назвав країну-агресора "штучно створеною помилкою".

"Кордони можуть бути змінені. Це штучно створена помилка, і зараз настав момент, коли ця країна має розвалитися", – зазначив голова ГУР МО. 

У розмові з журналістами він також пообіцяв повернути Крим, а також висміяв невдалий "зимовий контрнаступ" Росії, коли окупанти досягли мінімальних успіхів на полі бою, але зазнали колосальних втрат. 

Вивчаючи карту Росії, Буданов передбачив глобальні зміни у цій країні, які, на його думку, відіграють свою роль у припиненні війни проти України на користь Києва.

У Білорусі готують майданчики для стратегічної ядерної зброї

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін погрожує, що «за потреби» країна готова розмістити на своїй території стратегічну ядерну зброю. Каже, що вже готують майданчики.

Про це він сказав у п’ятницю, 14 квітня, повідомляє пропагандистське агентство Белта, передає NV, інформує UAINFO.org.

Хренін заявив, що для відповіді у разі «продовження ворожої риторики» Заходу Білорусь підготувала техніку, літаки, «здатні нести ядерні боєприпаси», та отримала від Росії комплекс Іскандер, «здатний застосовувати ракети з ядерними боєголовками». 

«Якщо потрібно, ми матимемо і стратегічну ядерну зброю. І ми вже займаємося підготовкою майданчиків, які існують. І якщо ворожа риторика продовжиться, це буде наступний крок», — сказав Хренін, пригрозивши, що «на силу відповідатимемо лише силою».

"Елітний" спецназ Росії зазнав колосальних втрат в Україні, на відновлення знадобиться десятиліття: озвучено цифри – WP

"Елітний" спецназ Росії зазнав нищівних втрат у війні проти України. Москві знадобиться років з десять на те, щоб відновити свої війська спеціального призначення.

Значною мірою причиною цього стало використання спецназу російським командуванням як піхоти. Про це свідчать злиті раніше в мережу секретні розвіддокументи Пентагону, пише The Washington Post, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Згідно з секретними оцінками США, отриманими The Washington Post, війна в Україні випатрала підпільні сили російського спецназу, і Москві знадобляться роки, щоб відновити їх... Офіційні особи США пояснили свої оцінки надмірною орієнтацією російського командування на спеціалізовані підрозділи, які були задіяні у складі передових піхотних формувань, які, як і українські, зазнали величезної кількості  вбитими та пораненими", – пише видання.

Сили спеціального призначення "заточені" для виконання таємних та ризикованих місій, на кшталт відданого на початку повномасштабного вторгнення РФ Кремлем наказу ліквідувати президента України Володимира Зеленського. Саме для виконання таких місій спецназівці проходять тривалу та ретельну підготовку.

Медведєв похвалив прем'єр-міністр Угорщини Віктора Орбана за антиукраїнську позицію

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв відреагував на антиукраїнську риторику прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Російський чиновник похвалив лідера країни ЄС за таке висловлювання і в черговий раз образив Україну.

Свіжа публікація з'явилася в Telegram-каналі Медведєва, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

У пості сказано: "Угорський прем'єр Віктор Орбан сказав, що Україна у фінансовому плані неіснуюча країна. Як тільки закінчиться фінансування з боку США і Європи, закінчиться війна. Молодець, сміливо і точно для європейського політика".

За словами Медведєва, "як тільки закінчиться західне фінансування, закінчиться сама Україна". Заступник голови Радбезу РФ вважає, що наша країна "нікому не потрібна".

Витік документів Пентагону: у Кремлі хотіли саботувати наступ Путіна, коли той проходив хіміотерапію 

Злиті документи Пентагону свідчать про те, що секретар Радбезу Росії Микола Патрушев і та голова Генштабу Валерій Герасимов мали план диверсії проти президента Володимира Путіна, поки той лікувався від раку.

Про це повідомляє польська газета Rzeczpospolita із посиланням на викладені в Мережу американські таємні документи, справжність яких не підтверджена, передає ТСН, інформує UAINFO.org

Заголовок документа, де йдеться про диверсію, містить рядок літер, який слугує ярликом для пояснення того, як було складено документ і для кого він призначений. 

Рядок у верхній частині примітки про Росію – (TS//SI//REL TO USA, FVEY/FISA). Це означає, що цей документ є цілком таємним (TS), зібраним за допомогою моніторингу зв’язку (SI), доступним особам із надсекретним допуском у США та інших країнах "П’яти очей". 

"Згідно з [джерелом], яке отримало інформацію від невстановленого російського інформатора, який має доступ до кремлівських чиновників, Росія планувала перекинути сили з Таганрога до Маріуполя і зосередити свою увагу на південному фронті", – йдеться у записці. 

"Ти шматок ла*на, а не російський офіцер": Соловйов накинувся на Гіркіна через критику Путіна 

Скандальний російський топпропагандист Володимир Соловйов вкотре влаштував  істерику в ефірі свого шоу. Він накинувся на терориста, колишнього ватажка терористичного угрупування "ДНР" Ігоря Гіркіна за те, що він критикував російського диктатора Володимира Путіна, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

Telegram-канали публікували відео з конвульсіями Соловйова, який назвав терориста "нікчемою" та "шматком г*вна". Він сказав, що ніхто не має права критикувати диктатора, який розпочав криваву та жорстоку війну в Україні і щодня відправляє на забій тисячі росіян. 

"Багато хто веде себе, як ця нікчема, що ніяк не може розібратися, хто він – Гіркін чи Стрєлков. Який примудрився не знайти передову і тепер веде себе гірше, ніж "укронацсти", укрозрадники. Який ти російський офіцер, коли ти дозволяєш собі таке говорити про верховного головнокомандувача. Ти шматок г*вна, а не російський офіцер!" – сказав путінський прихвостень.

Соловйов нагадав Гіркіну про те, що найманці групи "Вагнера" радили йому йти воювати, але він висував якісь умови. До речі, пропагандист називав війну в Україні війною, а не "спецоперацією", як того вимагає російське законодавство.

"Справжні герої". Марк Гемілл, що зіграв Люка Скайвокера у "Зоряних війнах", поспілкувався з українськими військовими. ВІДЕО

Американський актор Марк Гемілл, найбільш відомий за роллю Люка Скайвокера у франшизі "Зоряні війни", поспілкувався онлайн із українськими військовими.

Актор, який став послом платформи UNITED24, обговорив з військовими їхні основні потреби під час війни, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Зокрема, вони обговорили необхідність придбання дронів-розвідників RQ-35 Heidrun, на які актор збирає гроші. Наразі Геміллу вдалося зібрати понад 75 тисяч доларів для українських військових. 

Актор також висловив захоплення українськими захисниками.

"Не дочекаєтесь!". Андрій Данилко висловився про спроби росіян зірвати концерти та виставити його душевнохворим

Український шоумен Андрій Данилко, який виступає в образі Вєрки Сердючки, розповів, що росіяни намагаються зірвати його концерти в США та Канаді, поширюючи фейкові новини про те, що він збожеволів і не в змозі виступати, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"Від початку повномасштабної війни ворожі ЗМІ регулярно пишуть купу фейкових матеріалів, присвячених Андрію Данилку та його психологічному стану, ставлять діагнози за фото та усіляко намагаються його очорнити. Мовляв, він вже геть з’їхав з глузду та більше не здатен працювати", – коментують у прес-службі артиста.

Сам Данилко із гумором ставиться до спроб росіян зірвати його концерти.

«Не дочекаєтесь! Ще з «Євробачення» я був ворогом №1 для соловйових-скабєєвих-ернстів, а під час війни ще більше. Їх бісить, що ми сміємося, всупереч всьому. А наша ціль – дати людям можливість усміхатися, навіть коли їм болить», – коментує артист, додаючи, що його гастрольний тур містами США та Канади відбудеться та стартує вже 18 квітня.

Люди посміхаються, Кремль горить: штучний інтелект Midjourney показав, як бачить перемогу України у війні. ФОТО 

Штучний інтелект Midjourney показав фото того, як буде виглядати перемога України у повномасштабній війні з Росією.

Midjourney — це цифрова арт-платформа, на якій зображення створюється за текстовим запитом, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.  

Штучний інтелект генерує фото, опираючись на певні алгоритми. Таким чином Midjourney показав, як бачить перемогу України у війні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини