MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 травня 2023

103 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 травня.

"Зеленський на таке не погоджувався": Україні нічого не відомо про секретну миротворчу місію Ватикану – CNN

Офіційний Київ нічого не знає про миротворчу місію за участю Ватикану, спрямовану на врегулювання конфлікту між Росією та Україною. І президент Володимир Зеленський не погоджувався на такі заходи.

Про це пише CNN, посилаючись на слова джерела – українського чиновника, близького до Офісу президента України, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Президент Зеленський не давав згоди ні на які подібні обговорення від імені України. Якщо переговори й ведуться, то без нашого відома і нашого благословення", – сказав в коментарі CNN український чиновник.

Чиновник відкинув будь-яку роль Ватикану, коментуючи слова Папи Римського. 

Нагадаємо, Франциск у неділю, 30 квітня, заявив журналістам, що Ватикан нібито бере участь у секретній миротворчій місії, щоб покласти край війні між Росією та Україною.

"Місія зараз триває, але вона ще не оприлюднена. Коли це стане публічним, я розкрию деталі", – сказав Папа після триденної поїздки до Угорщини.

Сирський приїхав на Бахмутський напрямок та ухвалив низку "необхідних рішень". ВІДЕО

Командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський приїхав із перевіркою на позиції українських військових на Бахмутському напрямку.

Про це він повідомив у Telegram, , інформує UAINFO.org.

"Приїхав до наших воїнів, які виконують бойові завдання на Бахмутському напрямку", - розповів він.

Він додав, що разом з командирами вони ухвалили "низку необхідних рішень", спрямованих на "забезпечення ефективної оборони та завдавання максимальних втрат противнику". 

"Поспілкувалися із захисниками східного фронту. В центрі уваги постійно мають бути люди, від солдата до комбрига. Ніхто не має залишитись осторонь, оскільки саме завдяки їх самовідданості та професіоналізму Бахмут тримається", - додав Сирський.

"Інакше навіщо все це?": Арестович назвав головну мету контрнаступу ЗСУ. ВІДЕО 

Головною метою українського контрнаступу залишається звільнення Криму і перерізання російського угруповання, що перебуває на півострові, від постачання, вважає військово-політичний експерт Олексій Арестович, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"А сенс тоді контрнаступати? Звичайно, все реально. Тим більше, що половина (російського) угруповання, що сидить в Криму, це драндулети - "мобіки", які там з гвинтівкою 41-го року будуть цей Крим намагатися обороняти", - сказав Арестович.

При цьому експерт підкреслив цікаву деталь. "Хоч раз Крим вдалося утримати, коли його хотіли взяти? Жодного разу. Його всі брали, коли хотіли. Він дуже незручний для оборони", - додав він.

За словами Арестовича, постачання по флоту організувати досить складно: "Крим без сухопутного коридору утримати неможливо. Якщо війська противника заходять через єдиний сухопутний коридор, через перешийок".

У зв'язку з цим ЗСУ "видалять" Керченський міст РФ: "Кримський міст? Так ми його знесемо на*єр. Все це можливо за певних умов. Ці умови ми зараз "оформлюємо", - відповів Арестович.

Рідкісний екземпляр: ЗСУ знищили найкращий російський танк Т-90 "Прорив". ВІДЕО 

Українські бійці продовжують нищити техніку російських окупантів. Так, наші захисники ліквідували танк Т-90М "Прорив" армії РФ.

Про це повідомив голова Громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук. Точна локація місця події невідома, але, за даними джерела, це було в одному зі східних регіонів України, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Українські солдати помітили ворожий танк Т-90М "Прорив", який робив обстріл за нашими позиціями.

Після кількох пострілів танк спробував втекти з місця події. 

Проте солдати ЗСУ ударом із безпілотника влучили в сучасний танк армії РФ і ліквідували його.

Важливо, що Т-90М – новітня модифікація Т-90, роботу з якої розпочато з ініціативи УКБТМ 2004 року на тему ОКР "Прорив". Основними особливостями модернізації танка стала заміна старої вежі на новий бойовий модуль, який оснащується удосконаленою СУВ "Калина" з інтегрованою бойовою інформаційно-керуючою системою тактичної ланки, новий автомат зарядки та модернізована гармата 2А46М-5.

"Далі буде": у ГУР прокоментували фото Буданова і Малюка на вулицях Москви 

Представник ГУР Андрій Юсов прокоментував появу фото керівника української розвідки Кирила Буданова і очільника СБУ Василя Малюка на вулицях Москви.

Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Юсов пожартував, що це “поки що тільки фото”.

"Вся сила режиму Путіна, яку можна тільки уявити, сконцентрована в Москві. І навіть там вони не можуть контролювати процес. І не можуть контролювати появу – поки ми говоримо про зображення – керівників українських спецслужб", – сказав представник ГУР.

Юсов пообіцяв, що продовження "далі буде", зокрема, за участю самих росіян. На його думку, в РФ є велика кількість громадян – як етнічних росіян, так корінних народів, – які вже готові до боротьби з режимом Путіна і розуміють, що ця ситуація в РФ – це внутрішня окупація.

"Вони борються і виявляють свою готовність абсолютно по-різному", – підсумував представник ГУР.

Авраменко порадив, як правильно лаятися українською

Іноді емоції вирують настільки, що тільки лайка може зменшити градус напруження. Але лаятися теж потрібно вміти. Якщо вам не вистачає українських аналогів для цього, своїм арсеналом в ефірі "Сніданку з 1+1" поділився найвідоміший вчитель країни та мовознавець Олександр Авраменко. 

Він розповів, що часто чує від українців жаргонний напівпристойний вигук "Блін!", який передає засмучення. Учитель наголосив, що це - російське просторічне слово, і його необов'язково "тягнути" в українську мову, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

"Подив, засмучення, прикрість можна відтворити нашими словами - чорт, до біса, грець, дідько, трясця", - каже Авраменко.

Тож лаятися теж треба грамотно, але найліпше, коли словниковий запас настільки багатий, що вистачає культурних слів для вираження будь-якої емоції.

Принцеса Александра Люксембурзька повінчалася з французьким бізнесменом: для церемонії вона обрала тіару бабусі та сукню від Elie Saab. ФОТО 

Принцеса Александра Люксембурзька та її чоловік, французький бізнесмен Ніколя Багорі, повінчалися у церкві Святого Трохима в Борм-ле-Мімоза на південному сході Франції.

Про це повідомляє Express, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Пара провела релігійну церемонію, а потім повернулася до Палацу Великого Герцога на приватний прийом. Принцеса Александра Люксембурзька — дочка Анрі, великого герцога Люксембурзького, та Марії Терези, великої герцогині Люксембурзької. Є шостою у черзі на престол. У Александри четверо братів: Гійом, Фелікс, Луї та Себастьян.

Для релігійної церемонії у Франції принцеса Александра обрала весільну сукню від Elie Saab та діамантову тіару великої герцогині Жозефіни Шарлотти (прабабуся Александри). Образ доповнила довга фата. До вівтаря наречена пройшла у супроводі свого батька, великого герцога Люксембурзького Анрі.

Відвідувач музею у Сеулі з'їв твір сучасного художника: вартість інсталяції 120 тисяч доларів 

Студент з Південної Кореї з'їв банан, який був частиною інсталяції художника Мауріціо Каттелана. Цей банан оцінюють у 120 тисяч доларів.

Про це повідомляє BBC, передає 24 Канал, інформує UAINFO.org.

Банан "Комедіант" є частиною виставки Каттелана "МИ", яку демонструють у Сеульському музеї мистецтв Leeum. Вартість інсталяції оцінюють у 120 тисяч доларів. Проте студент мистецтва Но Хуін Су з'їв його та ще й приклеїв шкірку до стіни. Пізніше музей прикріпив новий банан на те саме місце.

На відео, опублікованому в інтернеті, можна почути крики "Вибачте", коли Но знімає банан зі стіни. Він нічого не відповів та почав їсти, після чого в кімнаті запала тиша. Потім юнак приклеїв шкірку до стіни, попозував для фото і й пішов геть.

Пізніше Но заявив місцевим ЗМІ, що сприймає роботу Каттелана як протест проти авторитета.

Хіба не може бути ще одного протесту проти протесту. Пошкодження витвору мистецтва також можна розглядати як витвір мистецтва, я подумав, що це було б цікаво... Хіба його не приклеїли там, щоб його з'їли?,
– сказав студент Сеульського національного університету KBS.

Анна Трінчер зганьбилася незнанням дати Дня Незалежності України: співачка виправдалася 

https://uainfo.org/blognews/1683011719-anna-trincher-zganbilasya-neznannyam-dati-dnya-nezalezhnosti.html

Українська співачка Анна Трінчер зганьбилася на одному з українських шоу.

Так, артистка взяла участь у проєкті "Я люблю Україну". На шоу був конкурс, де учасникам ставили різні запитання про країну. В Анни запитали дату святкування Дня Незалежності України. Однак артистка не змогла назвати ані рік проголошення незалежності, ані дату, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

На це звернули уваги користувачі Мережі та дорікнули Трінчер за незнання таких важливих речей. На що співачка відповіла, що на шоу просто перехвилювалася.

"Коли мова йде про "змагання", в мені вмикається відмінниця, яка просто критично не вміє програвати… У мене пітніють руки… Я переживаю. І через те, що дуже хочу виграти і не підвести команду, забуваю все", - зазначила Анна. 

За словами співачки, тієї миті вона навіть забула, як її звати. Анна боялася програти та хвилювалася, адже її знімають камери.

"Така ситуація може бути з кожною людиною, я така сама людина, як і ви. Я неідеальна. Під час того, як тебе знімають камери, коли ти дуже хвилюєшся за перемогу своєї команди і це ще й гра на час, всі відповіді просто вилітають із голови. Ти навіть забуваєш, як тебе звати", - додала артистка.

Співачка також наголосила, що дату Дня Незалежності України знає дуже добре, адже щороку у неї концерти 24 серпня.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини