MENU

Во время строительства вертолетной площадки Януковича строители выкопали пушечное ядро

761 1

 

 

 Генпрокуратура незмогла з’ясувати чи проводилися розкопкина території, що є буферною зоною об’єктавсесвітньої спадщини - Києво-ПечерськоїЛаври, перед тим як звести вертолітниймайданчик на Парковій алеї та те, кудиділись знайдені там робітникамибудівництва артефакти.

 

Такую информацию в своем блоге предоставил Александр Бригинец. 


Таку відповідь я отримавна запит до Генеральної прокуратуриУкраїни щодо проведення археологічнихдосліджень перед будівництвом вертолітногомайданчика на Парковій алеї.


Як відповіло Головнеуправління охорони культурної спадщини,куди надійшов запит Прокуратури, питаннябудь-якого будівництва та видачі дозволівна проведення археологічних дослідженьна цій території вирішується назагальнодержавному рівні.


Я питав у Генпрокуратури: чому ядро, яке знайшли робітники в земліпід вертолітним майданчиком, булознайдене не археологами, які малипровести розкопки на цьому місці передпочатком будівництва та чи проводилисьці розкопки взагалі? Натомість меніповідомили, хто несе відповідальністьза надання дозволів на проведенняархеологічних досліджень, і ніхто такі не відповів чи проводилися археологічнідослідження на цій території  тахто покараний за те, що цінні історичніоб’єкти не потрапили до музейноїколекції держави. Чи вестимуться надаліслідчі дії Генпрокуратурою теж незрозуміло.


Крім того, ГУ охороникультурної спадщини надало інформацію,що проект будівництва вертолітногомайданчика на Парковій алеї з їхнімуправлінням погоджений не був, відповідноуправління не надавало жодних дозволівна виконання будівельних робіт. З усіхінших питань, як свідчить відповідьуправління, звертатись потрібно деінде.


Вочевидь можновладцісплять і бачать, як вони літатимутьвертольотом, а їх клерки-пособники, щосвого часу закрили очі на забудову вохоронюваній зоні, тепер намагаютьсязабути все це як страшний сон і замовчуютьправду, щоб залишитись на своїх посадах.Невже питання збереження історичноїта археологічної спадщини схилів Дніпране цікавить нікого з владних структур.


Нагадаю, як повідомлялосьу ЗМІ, на території, де будуєтьсявертолітний майданчик, робітникивідкопали справжнє гарматне ядро, одинз них забрав його собі додому.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини