MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 травня 2023

79 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 травня.

Росія за кілька хвиль атак випустила 30 ракет по Україні, з них 29 знищили, – Залужний

Противник продовжує завдавати ракетних ударів по території України. Із 21:00 17-го травня по 05:30 18-го травня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак із різних напрямків. Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, інформує UAINFO.org 

Із літаків стратегічної авіації: двох Ту-160 та восьми Ту-95 випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555.
Із кораблів у Чорному морі – шість крилатих ракет «Калібр». А також дві крилаті ракети «Іскандер-К» із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 29 крилатих ракет.

"Війна була неминуча": Росія планувала вторгнення в Україну з 2007 року, – Буданов

Російська Федерація почала готуватися до повномасштабної війни з Україною ще 2007 року, тому вона у будь-якому разі була неминуча. Таку думку озвучив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Дмитру Комарову, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус

За його словами, підготовка до вторгнення в Україну була задумана ще позаминулого десятиліття. 16 років тому політичне керівництво Кремля могло ухвалити рішення про це.

У 2014 році, коли було окуповано Кримський півострів і частину Донбасу, Російська Федерація вирішила не втрачати момент, але навіть за інших сценаріїв нічого не змінилося б, як вважає Кирило Буданов.

"Активно Росія почала готуватися до агресії проти України з 2007 року. У 2014 році вони скористалися зручним для них моментом. Скажу так: не було б подій 2014 року — це нічого не змінило б. Війна між нами була неминуча", — йдеться в повідомленні. .

Більше того, був план розпочати повномасштабне вторгнення у 2021 році, але не вийшло.

Данілов про ракетний терор Росії: Київ залишається маніакальною ціллю Путіна

Кремль намагається підняти рівень патріотизму серед росіян масованими атаками на Київ. Водночас столиця України залишається маніакальною ціллю російського диктатора.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Олексія Данілова в Twitter, інформує UAINFO.org.

"Київ залишається маніакальною і недосяжною цілю Путіна. Символічні місця Києва - мета російських ракетних обстрілів. Безглузді й супервитратні для РФ атаки на столицю необхідні кремлю для підняття градуса патріотичної істерії всередині країни", - заявив Данілов. 

При цьому секретар РНБО наголошує, що серед росіян розвивається процес розпачу і розчарування владою. Причиною цього, на його думку, є провал наступу та численні невдачі окупантів на фронті.

Росіяни здійснили вже дві спроби замаху на командувача Сил ТрО Танцюру – ЗМІ 

Росіяни здійснили вже дві спроби замаху на командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України генерал-майора Ігоря Танцюру.

Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на джерела у військових колах,  інформує UAINFO.org.

Зокрема, 2 травня глава ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин оголосив про знищення на Донеччині бронеавтомобіля, у якому їхав командувач Сил ТрО Ігор Танцюра. Однак пізніше у ЗСУ спростували цю інформацію.

Водночас, за інформацією "Української правди", на Танцюру дійсно скоїли замах - колону обстріляли і влучили в машину, в якій він мав їхати. Однак, на щастя, командувач того дня їхав у машині супроводу, якій вдалося виїхати з-під обстрілів.

За даними джерел "Української правди" у військових колах, це вже друга спроба ліквідувати Танцюру. 

Повідомляється, що раніше були перехоплені дані росіян про маршрут його пересування на фронті протягом кількох днів.  Однак перехоплення відбулося вчасно, і в маршрут встигли внести зміни.

Російська крилата ракета "Калібр" впала в окупованому Криму, – ЗМ 

У тимчасово окупованому Криму впала російська крилата ракета "Калібр". Її нібито знайшли в селі Вулканівка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Крим. Реалії" та Telegram-канал ASTRA.

Як інформує Телеграм-канал, снаряд знайшли у районі села Вулканівка Ленінського району Криму в лісі. Його нібито виявив пастух 17 травня о 6:30 ранку.

Експерти, що виїхали на місце, дійшли висновку, що ракета, яка впала - це "Калібр", що належить Міноборони РФ.

Попередньо, постраждалих немає. Як зазначає видання "Крим. Реалії", оперативно перевірити цю інформацію наразі неможливо.

Відзначила День вишиванки у Сеулі: Олена Зеленська одягла особливу сорочку-витинанку від українського бренду. ФОТО 

Сьогодні, 18 травня, в Україні відзначають День вишиванки. Перша леді України Олена Зеленська відзначила цей день у Сеулі. Вона одягла стильну вишиту сорочку від українського бренду Gunia Project.

Олена Зеленська перебуває із робочим візитом у Республіці Корея. У четвер, 18 травня, перша леді зустрілася у Сеулі з українською діаспорою. Цей день чудовим чином співпав із Днем вишиванки, тому всі присутні, включно з першою леді, вдягли на зустріч вишиванки та вишиті сорочки, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

«Дбайливо привезені з дому, спеціально передані близькими, замовлені у місцевих майстрів, старовинні, з історією, і сучасні, які свою історію лише починають», — так описала вишиті сорочки, в яких прийшли на зустріч із нею українці Республіки Корея. За її словами, у країні проживає понад дві тисячі українців, які стали потужною рушійною силою мітингів, заходів і просвітницької роботи на підтримку України.

"Бункер не допоможе": розвідник прокоментував інформацію про чорноморську схованку Путіна 

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну бункер не допоможе. Реальність дожене його і там й мова про масштабні процеси на території самої Росії, передає УНІАН, інформує UAINFO.org 

"Колективний Путін замість того, щоб говорити про перспективи розвитку, економіки, вилетів із "Великої Вісімки", обклався санкціями і тепер думає, який бункер краще викопати.  Якщо хтось думає, що можна на пару поверхів вниз спуститись і там заховатися, - ні, не можна. Реальність дожене і там. Мова йде про масштабні процеси на території самої РФ. Бункери не допоможуть", - зазначив представник ГУР МО України Андрій Юсов в ефірі інформаційного телемарафону. 

За його словами, Путін регулярно покидає бункер. Питання лише в тому, який саме. 

"Лукашенко, наприклад, справжній, в нього двійника немає тому він і хворіє. Що стосується Путіна, то ми розуміємо використання технології двійників. Знаємо, чим один від одного відрізняється. Ну а далі чи справжній, тут лише експертиза покаже, яка буде на міжнародному трибуналі", - додав він.

Екстрасенс назвав точний рік закінчення війни в Україні 

Екстрасенс Дмитро Дульський розповів, що в України є всі шанси перемогти в повномасштабній війні з Росією вже в цьому році. Однак, якщо активні бойові дії, за його словами, не закінчаться повністю, то вони можуть бути локалізовані на невеликій ділянці нашої країни.

Однак є шанс, що в 2023 році ми прийдемо до якихось угод з росіянами. А все тому, що у них просто не вистачить ресурсів, щоб повторити те, що було в минулому році, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Екстрасенс упевнений, що перемога в будь-якому випадку буде за Україною.

"Більше того, ми навіть можемо схилити їх (росіян, - УНІАН) до капітуляції, виведення військ. Тобто, у нас в цьому році будуть великі шанси. Я бачу, що 2024-й рік буде мирним для нас. У цей час ми повинні поставити жирну крапку з росіянами", - сказав Дульський в інтерв'ю УНІАН.

Коли закінчиться війна в Україні - прогноз екстрасенса Шептицького

За словами Романа Шептицького, у ЗСУ є всі шанси вибити ворога вже цього року. Однак ситуація не буде спокійною аж до 2027 року. Це не означає, що будуть активні бойові дії, продовжив експерт, проте по енергіях йде модель Ізраїлю - тихо, тихо, тихо, а потім обстріл.

"Маючи таку сусідку, як Росія, ми не можемо бути впевненими в тому, що нас ніхто не чіпатиме", - додав Шептицький.

У РФ чоловік погрожував рознести ресторан української кухні "Байрактаром", – росЗМІ

Чоловік зателефонував до закладу і поцікавився, чи справді там готують страви української кухні, а коли дізнався, що страви "слов'янської кухні", пообіцяв стерти ресторан з лиця землі.

У Москві клієнт пообіцяв рознести "Байрактаром" ресторан української кухні Тарас Бульба, який працює від 1999 року. Про це повідомляє SHOT, інформує UAINFO.org.

"Атакувати "Байрактаром" московський ресторан "Тарас Бульба" пообіцяв незадоволений "клієнт". Він зателефонував і спитав: "У вас українська кухня?". Але у відповідь почув: "слов'янська". За це він пообіцяв стерти з лиця землі харчевню і передрік швидку атаку дроном", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у закладі від початку повномасштабного російського вторгнення на територію України вже звикли до подібних телефонних дзвінків.

Все мого закінчилося трагічно: за автомобілем Меган і Гаррі папараці влаштували гонитву

Днями пара поверталася додому після церемонії Women of Vision Awards, яка пройшла в Нью-Йорку, і за їхнім автомобілем влаштували гонитву папараці.

Співробітник служби безпеки Меган і Гаррі — Кріс Санчес — розповів, що він "ніколи не бачив і не відчував нічого подібного раніше", оскільки герцог та герцогиня Сассекські брали участь у автомобільній гонитві, за ними гналися папараці.

З'явилася навіть інформація, що автомобіль, у якому пересувалися подружжя, ледь не спровокував ДТП.

Пан Санчес розповів, що передбачувана гонитва папараці була "дуже хаотичною", і заявив, що вона могла бути смертельною для пішоходів, повідомляє express

Гаррі та Меган залишили церемонію нагородження Women of Vision Awards разом із мамою Меган Дорією Регланд у бальному залі Ziegfeld у Нью-Йорку у вівторок увечері. Потім за королівським подружжям вирушило "близько дюжини транспортних засобів: автомобілі, скутери та велосипеди".

Як коти дізнаються, що господар скоро прийде додому: цікаві факти  

Одна з найприємніших особливостей поведінки домашніх тварин – це звичка зустрічати господаря біля дверей, коли він повертається додому, і страшенно радіти. Собаки схильні до цього більшою мірою, але й чимало котів, попри всі міфи про свою незалежність, раді виявити ніжність до своєї людини після невеличкої розлуки. Особливо улюбленого господаря вони виходять чекати в коридор заздалегідь. Але як вони дізнаються, коли ви приходите додому?

OBOZREVATEL поцікавився думкою фахівців з поведінки тварин. Виявляється, має місце збіг одразу кількох чинників, інформує UAINFO.org.

Орієнтація у часі

Внутрішній біологічний годинник кота налаштований дуже точно. Інакше звідки би тварина знала, що рівно о п’ятій ранку час влаштовувати концерт з вимогою дати поїсти? Жарти жартами, але коти можуть підлаштовуватись під звичний графік господарів і запам’ятовувати типовий час їхнього повернення додому. Навіть переживати, якщо людина не з’явилась на порозі вчасно. 

Сигналом цього годинника може бути почуття голоду, якщо корм подають коту за певним розкладом. Також пухнастики можуть звикати до певного часу на ігри з людиною, коли вона повертається додому. Поєднання таких сигналів і може сигналізувати про швидке повернення людини.

Нюх

Хоча почуття нюху у котів не таке потужне у собак, все ж воно значно розвиненіше, ніж у людей: 6 млн рецепторів у людини, 80 млн – у кішки, 300 млн – у собаки. Тому відчувати запах хазяїна муркотун може дійсно здаля. Особливо сильно ця особливість спрацьовує, коли людина повертається додому з того боку, куди виходять вікна помешкання. Варто відчинити вікно на провітрювання, і кіт відчує наближення хазяїна приблизно за 20-30 метрів. Після цього він негайно вирушить до дверей, звідки, як знає тварина, з’являється її улюблене двоноге створіння. 

Слух

А от слух у котів значно гостріший, ніж собачий, що вже казати про людський. Для порівняння, людина уловлює звуки у діапазоні 16 до 20 000 Гц, а кіт – 45 до 64 000 Гц. Тож, якщо тварина може почути на відстані приблизно двадцяти метрів мишачий писк, то розпізнати знайомі кроки з під’їзду для неї не буде складно.

А найкраще спрацьовує поєднання цих факторів. Знаючи, коли настає час людині повертатись додому, кіт починає прислухатись і принюхуватись. І коли відчуває наближення господаря, прожогом кидається до дверей.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини