MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 червня 2023

83 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 червня.

Зеленський: Прогрес контрнаступу повільніший, ніж хотілося б, але це не голлівудський фільм

Президент України Володимир Зеленський визнав, що прогрес контрнаступу "повільніший, ніж хотілося б", але пояснив, що це не "голлівудський фільм".

"Деякі люди вважають, що це голлівудський фільм, і чекають результатів зараз. Це не так. На карту поставлено життя людей", - сказав президент в інтерв'ю BBC, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зеленський зазначив, що військовий прогрес давався нелегко, оскільки Росіяни замінували 200 000 квадратних кілометрів території України.

"Чого б дехто не хотів, зокрема спробами тиску на нас, при всій повазі, ми будемо просуватися на полі бою тим шляхом, який вважаємо найкращим", – додав Зеленський.

Він підкреслив необхідність надання Україні гарантій безпеки від НАТО, але сказав, що кінцевою метою є членство в Альянсі. У НАТО позицію України знають.

Також український лідер виступив за те, щоб Україна отримала F-16 американського виробництва, і висловив переконання, що пілоти винищувачів можуть почати навчання вже в серпні, а перші літаки можуть надійти через шість-сім місяців.

Росіяни двічі цілились ракетами в будівлю ГУР, востаннє наприкінці травня – The Economist 

Російські окупанти щонайменше двічі цілились ракетами в будівлю Головного управління розвідки Міноборони — у березні 2022-го та у травні 2023 року. Про це йдеться в матеріалі The Economist, передає NV, інформує UAINFO.org.

Розвідники розповіли виданню, як у березні 2022 року атака Росії на штаб-квартиру ГУР на Рибальському острові в Києві «паралізувала» багатьох.

«Офіцери згадують терор, коли падали ракети, вилітали вікна й обвалювалися напівзруйновані будівлі. Люди, які чекали в приймальні на зустріч зі своїм шефом, впали на підлогу», — пише журнал.

Невдовзі, кажуть розвідники, двері відчинилися й до них вийшов начальник ГУР Кирило Буданов, який сказав: «Все гаразд».

«Він обтрусився від пилу, надів кашкета і вийшов на вулицю, щоб оглянути пошкодження», — пригадує один із неназваних офіцерів. 

Як пише The Economist, 29 травня 2023-го на офіс ГУР летіли балістичні ракети, крилаті ракети та дрони. Вони ледь не влучили в офіс та сусідній автомобільний міст, а безпілотники зачепили іншу будівлю. Тоді над Києвом та областю збили всі 11 ракет.

Буданов заперечив можливість ядерного удару РФ: "Ідіотів там не так багато" 

Росія не завдасть ядерного удару по Україні, попри погрози. При цьому мир в Україні неможливий без стратегічної поразки Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова у коментарі на The Economist, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що дев'ять років війни Росії проти України дають йому можливість реально оцінювати загрози застосування ядерної зброї Москвою.

"Як керівник розвідки я прямо кажу, що цього не станеться. При всій моїй неприязні до РФ, ідіотів у керівництві там не так багато", - заявив Буданов.

На його думку, мир в Україні неможливий без стратегічної поразки Росії та переформатування влади.

"Або всі вийдуть із війни одночасно, або одна сторона програє, а інша виграє. Інших варіантів немає", - наголосив розвідник.

Росія взяла курс на створення "зони смерті" в Україні: про що йдеться 

Росія може підірвати ЗАЕС, аби утворити так звану "зону смерті". Таким чином вона хоче завдати максимальних збитків Україні на сотні років наперед.

Про це заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в етері Еспресо, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Треба говорити про наступні загрози від Росії навколо Запорізької АЕС. Фактично, Росія взяла курс на створення "зони смерті". Після підриву Каховської ГЕС утворились ділянки надалі непридатні для господарського використання. Далі ігрища росіян з атомною станцією - ніхто не може гарантувати, що не буде керованих заходів з підривом ЗАЕС, аби утворити повністю нежиттєвий простір, яким Росія хоче завдати максимальних збитків Україні на сотні років наперед.  Це цілком вкладається в ту концепцію, яку росіяни можуть реалізувати у ході кампанії відступу", - розповів він.

Згурець вважає, що потрібно бути готовими до будь-якого сценарію розвитку і здійснити заходи на випередження. 

"Коли Буданов говорить про замінування охолоджуючих залів та цехів ЗАЕС - це цілком вкладається в концепцію максимальних збитків для України. До цього треба готуватися і здійснювати заходи на випередження", - підкреслив експерт.

Вчаться на помилках. У РФ почали готувати суспільство до результатів наступу ЗСУ, – ISW 

Міністерство оборони РФ витягло уроки з минулих помилок під час контрнаступу ЗСУ у Харківській та Херсонській областях минулого року, що викликало паніку в російському інформпросторі. Тепер відомство країни-агресора реагує на операції українських сил із певною "риторичною зв'язністю".

Таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни, повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW, інформує UAINFO.org.   

Просування українських військ

20 червня українські військові вели контрнаступальні операції як мінімум на двох ділянках фронту. Як повідомляли в Генштабі ЗСУ, наші бійці продовжували наступальні дії на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області.

У Міноборони РФ заявили, що частини Східного угруповання військ нібито відбили чотири штурми ЗСУ в районі Оріхова Запорізької області та на заході Донецької області.

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр 19 червня, війська РФ направили значні сили, щоб зупинити наступ ЗСУ, що ускладнило просування Сил оборони. Вона додала, що поточні українські операції мають кілька завдань, які не зосереджені виключно на звільненні території, і що ЗСУ ще не розпочали основну фазу контрнаступальних операцій.

"Потєрь нєт"? Кремль попросив російських губернаторів не публікувати інформацію про загиблих на війні РФ проти України – ЗМІ 

Кремль порадив губернаторам російських регіонів «акуратніше поводитися» з інформацією про кількість загиблих на війні РФ проти України, пише Верстка.

Видання повідомило, що публікація інформації про загиблих "тривожить жителів суб'єктів, а журналісти використовують її для підрахунку кількості жертв", інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.  

Журналісти повідомили, що за останні місяці частина губернаторів отримала рекомендації не публікувати дані про загиблих на війні. Про рішення приховати некрологи розповів високопоставлений представник парламенту. Його слова підтвердили джерела, близькі до регіональної влади в Тиві і в Бурятії, а також співрозмовник у ЦФО. 

Про цю тенденцію вперше написали журналісти Сибір. Реалії. За їхньою інформацією, хакаська влада отримала прохання від міноборони РФ не публікувати некрологи загиблих на війні РФ проти України.

"Італійці, французи, німці": пропагандист Соловйов розмріявся про "села для іноземців" у Росії

Топ-пропагандист Кремля Володимир Соловйов вигадав, як виправити демографічну катастрофу та технологічну відсталість у Росії. Він покладає надії на натовпи європейців і американців, які кинуться жити в РФ.

Для них Соловйов пропонує будувати спеціальні села, в обмін на західні технології новоспеченим "росіянам" у РФ запропонують "традиційні цінності". Фрагмент із чергового ефіру пропагандиста з'явився у мережі, передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Соловйов оригінально потрактував ідею президента РФ про "відродження" чи російської імперії, чи СРСР – і запропонував використовувати для виправлення демографічної ситуації та технологічної відсталості на "шостій частині суші" використовувати "рецепти" столітньої давнини. 

Так, він вважає за необхідне створювати своєрідні "резервації" для іноземців і селити там вихідців з інших країн.

"Зараз ось з'явилася ідея, яка була реалізована за радянських часів ще, у 1920-30-ті роки. Треба села будувати для іноземців. Треба створювати для них умови, щоб люди традиційних цінностей, консервативні, хто бажає – переїжджали до Росії зі знанням технологій, зі своїми сім'ями, щоб виховували дітей. Щоб сюди переїхали італійці, французи, німці, американці, британці", – зазначив Соловйов.

В Росії шамани проводили обряди для перемоги у війні

У Туві шамани проводили обряди "про добробут людства" та перемогу Росії у війні проти України. 

Як повідомляє пропагандистський ТАСС, обряд провели у день літнього сонцестояння. На нього прийшли всі, хто хотів отримати благословення духів, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

"Це дуже потужний день з енергетичної точки зору, в який вважається важливим заручитися підтримкою духів та предків для благополучного результату літа. Шамани просили про благополуччя людства, перемогу наших воїнів на "спеціальній військовій операції" (так у Росії називають війну - УНІАН) та здоров'я їм", - повідомили у релігійній організації шаманів Адиг-Еерен.

"Росія старається всіх вбивати. Скоро й вас всіх вб'ють". В Одесі жінка накинулася на касира через українську мову. ВІДЕО 

В Одесі відвідувачка супермаркету накинулась на касира після того, як він до неї звернувся українською мовою і таким чином потрапила соцмережі. На її думку, Україна має бути в складі Росії.

Відео опублікували в Telegram-каналі Одеса INFO, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.  

Деталі скандалу

В одеському супермаркеті "Епіцентрі" жінка почала кричати, що Україна повинна бути частиною Російської Федерації.

"Я Україну люблю, між іншим, і вона залишиться при Росії, як було раніше. Українську мову я теж люблю. Україна й надалі буде, просто у складі Росії, як завжди й була", - заявила відвідувачка супермаркету.

За кадром чути, як якийсь чоловік каже, що половина жителів України з нею не погодиться, натомість жінка заявила, що Росія незабаром усіх "бандерлогів" уб'є.

"Яка половина? Цих "бандерлогів ср*них"? Росія старається всіх вбивати. Скоро й вас вб'ють. У мене російсько-єврейське коріння, а ви чомусь усі українців підтримуєте", - сказала вона.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини