MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 липня 2023

82 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 липня. 

"Рухаємося вперед крок за кроком": Зеленський повідомив про успіхи ЗСУ і показав відео знищення окупантів

Президент України Володимир Зеленський розповів про успіхи Сил оборони України на фронті. Попри те, що тиждень був дуже важкий, захисники змогли просунутися вперед.

У своєму Telegram глава держави показав, як наші бійці завдають ударів по позиціях ворога. На кадрах – ворожа техніка, яка горить і димить, інформує UAINFO.org.

"Рухаємося вперед, рухаємося крок за кроком. Дякую всім, хто боронить Україну, усім, хто веде цю війну до української перемоги!" – написав президент.

Євген Дикий: Головний союзник боїться перемоги України. Як до нього достукатися? 

Час говорити по-поганому?

Ворог контролює небо, перевага у авіації над нашою у понад десять разів. Ми економимо кожний снаряд, ворог витрачає їх в рази більше. Союзники надали нам бронетехніку із розрахунку приблизно на штат двох американських дивізій. Перед нами фронт завдовжки півтори тисячі кілометрів, сотні квадратних кілометрів щільних мінних полів, та ешелонована оборона з трьох ліній укріплень. Це – та реальність, в якій розпочався і наразі відбувається наш наступ, пише у своєму блозі екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий, інформує UAINFO.org.

Реальність, в якій жодна із армій наших союзників ніколи не наступала, навіть не пробувала нічого подібного. В їхній теорії це неможливо. Теорія насправді мудра та вірна, в таких умовах наступати не варто. Але в нашій реальності ми просто не маємо вибору – тому наступаємо. І попри всі ці умови та попри передбачення теорій, досі продовжуємо наступ та щодня зубами вигризаємо не просто чергові метри нашої землі, а чергові позиції, чергові ворожі опорники та блоки, тобто потроху, повільно але впевнено стираємо з карти першу з трьох ліній ворожої оборони, разом з її оборонцями. І невблаганно наближаємося до другої – ще щільнішої… 

Тим часом у іншій реальності ситий гарвардський професор політології, який бачив війну виключно в телевізорі, бере до рук калькулятора, і ділить відстань до Севастополя на відстань, яку за добу пробили наші бійці. І з поважним видом пише, що до звільнення Криму нам лишилося біля 16 років.

"Вагнер" може підірвати Кримський міст, Кремль у паніці посилив перевірки – ЗМІ 

Росія побоюється, що бойовики ПВК "Вагнер" планують напад на Кримський міст вартістю майже 4 мільярди доларів. Туристи, що їдуть на Кримський півострів, стоять у чергах до семи годин, оскільки охорона обшукує кожну машину на наявність вибухівки.

Як повідомляє Daily Mail, на вихідних окупанти запровадили інтенсивні перевірки. Вважається, що Москва перебуває у стані підвищеної готовності через побоювання, що незадоволені повстанці "Вагнера" можуть спланувати атаку після того, як їхню найману армію було фактично розформовано, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Росіяни особливо занепокоєні, що об'єктом атаки "вагнерівців" стане Кримський міст – "споруда століття", напад на яку стався у жовтні минулого року. 

"Тепер існує занепокоєння, що бійці "Вагнера" можуть влаштувати атаку через свій гнів, що Путін може порушити угоду з лідером приватної армії Євгеном Пригожиним в обмін на припинення їх збройного повстання минулого місяця", - пише видання.

Як зазначає видання, про ймовірні диверсії в Криму попереджала і міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm. Очевидно, що зараз росіяни найбільше бояться диверсій від "Вагнера".

Генерал розповів про секретні переговори ФСБ з ЦРУ. ВІДЕО

Генерал армії України, екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж заявив, що президент РФ Володимир Путін ослаб і з'явилися умови для ведення переговорів щодо зміни режиму, а контакти спецслужб РФ і США вже почалися. 

"Навіть на початку війни багато відомих політиків і генералів ФСБ були проти війни. Але ці настрої не могли проявлятися, тому що Путін жорстко приймав так би мовити рішення щодо своїх соратників в плані їх усунення. Ось тому на той момент ризикувати ніхто не хотів. Але тепер послаблюється ситуація і виникають саме чіткі умови для ведення таємних переговорів (між ФСБ з ЦРУ - ред.) про умови зміни режиму в Росії", - сказав він в ефірі, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Експерт зазначив, що вони розуміють, що це крах Росії і це відповідно відповідальність не тільки Путіна, а й їх особисто.

"Зараз переговори із Заходом можгут стати індульгенцією для того, щоб піти від відповідальності. Приблизно схема: вони зараз починають працювати з іншими розвідками США або третіх країн, вони поступово будуть проводити операції з дезорганізації ситуації в Росії з ослаблення самого Путіна. Посприяють в деякій мірі заходу в плані формування нового режиму в Росії: більш демократичного, який припинить війну і укладе угоду і навіть перспективу виборів, але зберегти стабільність і зберегти найголовніше - аргумент для Заходу про контроль за ядерним потенціалом, чого він дуже боїться", - сказав Маломуж.

Він зазначив, що передумови ослаблення режиму Путіна з'являються великі і тому вже багато хто хоче домовлятися про себе і про перспективи Росії відповідно. 

Медведєв раптом заговорив про готовність РФ до "компромісів", але знову "замахнувся" на Київ: чого хочуть у Кремлі

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія готова шукати "розумних компромісів". Він також вкотре пригрозив знищенням влади в Києві, заявивши про так званий "фашистський режим" в Україні.

Про це пише російське пропагандистське видання RG.RU, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Російський політик, який відомий своїми неадекватними заявами, висловився, що компроміс може бути досягнутим, якщо будуть враховані всі інтереси РФ, інакше все "закінчиться дуже погано".

Читайте також: Точки неповернення позаду, у цій війні може бути лише один переможець, – Подоляк про переговори з Росією 

"Справді, ми готові шукати розумних компромісів, про що неодноразово говорив президент Росії. Вони можливі, але з розумінням кількох важливих моментів. По-перше, наші інтереси мають бути максимально враховані: ніякої анти-Росії більше не повинно бути в принципі, інакше все рано чи пізно закінчиться дуже погано. Київський нацистський режим має бути анігільовано. Законодавчо заборонено у цивілізованій Європі як фашистський", – видав поплічник Путіна.

Також Медведєв заявив, що одним зі шляхів вирішення "конфлікту" може стати Третя світова війна, яка, за його словами, закінчиться "ядерною зимою" і в якій "не буде переможців". Так, Медведєв пригрозив Заходу, що країни мають врахувати всі інтереси Росії, аби уникнути "апокаліптичного кінця" цивілізації.

"Підсумки тотального протистояння необхідно закріпити у новому документі на кшталт Гельсінського акта, яким закінчилася відома Нарада 1975 року", – зазначив неадекватний російський політик.

Віктор Швець: Може, Путін знову усіх обдурив, або Хто врятує світ?

Неупереджений аналіз суспільно політичної ситуації, яка склалась в даний час в росії, свідчить про те, що росія фактично вже увійшла в глибоку кризу, як внутрішньополітичну, так і економічну. Масштаби цієї кризи вже носять такий характер, що пересічні росіяни почали реально їі відчувати і кожен день все з більшим острахом, думають про своє майбутнє.

Державна пропаганда ще продовжує виконувати свою функцію, але довіра населення до неї зменшується катастрофічними темпами, пише у своєиу блозі Віктор Швець, інформує UAINFO.org.

Спеціальна військова операція проти України, яку затіяв путін не завершилась, як він планував за декілька днів, а переросла у повномасштабну війну, якою вона і була з самого початку і яку кремлівська влада вже не може приховати.

Багато хто в росії почав задумуватися, а заради чого путін розпочав цю війну і навіщо такі колосальні матеріальні ресурси витрачаються і такі величезні людські жертви втрачає росія.

Заради чого? І такі питання почали звучати на центральних телеканалах, які повністю контролюються владою.

Невдачі на фронті, нездатність російської армії зламати опір ЗСУ і перші вагомі успіхи ЗСУ у контрнаступі ще більш загострили ситуацію. Авторитет путіна почав падати, все що він говорив тільки збільшувало недовіру до путіна, оскільки реальні події на фронті були для росії абсолютно не втішні, а багато військових експертів вже навіть публічно прогнозували катастрофу - поразку путіна у війні з Україною. Штатні кремлівські пропагандисти дійшли до прямої критики путіна за його нездатність виграти війну.

В такій ситуації, путін, як досвідчений маніпулятор, усвідомив, що треба щось негайно робити, бо до російського бунту залишився один крок!

І путін знайшов таке рішення, яке, на його думку, певний час зніме напругу і дасть йому можливість спокійно пересидіти у своєму бункері, поки в США прийде до влади його рятівник.

І таким рішенням став - пригожин. Спочатку цієі комедії, я теж допускав, що це реальний військовий бунт пригожина, але не повністю, оскільки припускав, що це може бути путінська інсценіровка. Вже минуло достатньо часу, дуже багато з’явилось різних коментарів - аналітиків, політологів та інших досвідчених людей, які по різному оцінювали те, що відбулося.

Подорожчання води не буде: після критики Зеленського тариф залишили незмінним 

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала своє рішення від 29 червня щодо підвищення тарифів на воду. 

Про це йдеться на позачерговому засіданні комісії, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти

Зокрема, голова комісії Костянтин Ущаповський заявив, що на період воєнного стану позиція президента є достатньою підставою для того, щоб НКРЕКП скасувала своє рішення.

«Верховний Головнокомандувач висловився проти рішення про перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення, що є достатньою підставою для скасування ухваленого комісією рішення. При цьому прем'єр-міністр України наголосив на необхідності проведення додаткових консультацій щодо такого рішення», — пояснив він.

У зв'язку з цим Ущаповський запропонував скасувати постанову від 29 червня 2023 року, його підтримали одноголосно. Він також доручив терміново підготувати необхідні матеріали для додаткових консультацій з урядом.

На сайті НКРЕКП додали, що починаються консультації з Кабінетом міністрів та іншими зацікавленими сторонами. Мета — напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

"Знаєте хто я? Це мій район, мене всі знають!" В Ужгороді п'яний офіцер ТЦК жорстоко побив дружину воїна ЗСУ 

В Ужгороді старший офіцер Закарпатського ОВК жорстоко побив жінку, яка була із чоловіком-військовим. Це сталося 25 червня на зупинці вулиця Котляревського о 15:25.

Про це повідомила у Facebook сама жертва побиття - Тетяна Новак, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

Деталі скандалу в Ужгороді

Тетяна повідомила, що цього дня вона зі своїм чоловіком офіцером ЗСУ Голюком Євгеном зайшли до магазину ABC, щоб купити каву та воду. Але на касі до них "причепився п'яний мужик у цивільному".

"Його перші слова були до мого чоловіка: "Ти воював чи з….ся (утік)?". Женя спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах запитувати: "А де? А як? А навіщо поїхав на нуль? А що зараз не там?". Мій чоловік спокійно зазначив, що служить у 15-му гірничо-штурмовому батальйоні, після оборони Соледара визнано обмежено придатним", - розповіла Новак.

Це дуже розлютило п'яного чоловіка.

"Ви не місцеві, і це відразу видно, навіщо ви приїхали, а ви знаєте, хто я, а я майор, це мій район, мене всі знають", - сказав неадекват.

Після цього організатор бешкету - Костянтин ще більше розлютився і почав штовхати чоловіка та дружину. Продавець у магазині намагалася його заспокоїти словами, але він не вгавав. Тетяна попросила викликати поліцію і вони з чоловіком вийшли надвір, бо не хотіли скандалу. 

"Київ - російськомовне місто": в столиці розгорівся мовний скандал. ВІДЕО

У Деснянському районі Києва в магазині "Конфіскат" охоронець звертався російською мовою до клієнта. На прохання перейти на українську мову охоронець відповів, що "Київ – російськомовне місто".

"Київ, станція метро "Лісова". Магазин "Конфіскат", вулиця Академіка Кухаря, 8. Охоронець магазину стверджує, що Київ – російськомовне місто, на зауваження не реагував, а продовжував порушувати закон про мову", – повідомив активіст Дем'ян Ганул у своїх соцмережах, інформує UAINFO.org.

На опублікованому відео можна побачити, як охоронець після своєї заяви не реагував на зауваження, а тільки відповідав "добре-добре". Не відомо, яка була реакція керівництва магазину на дії охоронця.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини