MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 серпня 2023

106 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 серпня.

Світан спрогнозував, коли ЗСУ заходитимуть у Крим. ВІДЕО 

Військовий експерт Роман Світан вважає, що українські воїни вже дуже скоро будуть заходити в тимчасово окупований РФ Крим.

Дуже хороші новини щодо Криму можуть з'явитися ще до початку осені, поділився думкою експерт в ефірі програми "Утро февраля". Водночас він прокоментував інформацію про нові НП в Криму, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"...щодо диму - це питання, тому що, як тільки вмикається тривога, росіяни теж її включають, вони бачать, може бути, рух наших літальних апаратів - і літаків, і ракет, які скидаються з літаків, і безпілотників, вони можуть запускати, є певні димові завіси, цілі машини з виробництва димових завіс. І ось вони можуть прикривати свої об'єкти такими димами... вони і Кримський міст намагалися прикрити димами, але вітер не дає прикрити", - поділився Світан.

Експерт вважає, що "це не той шлях, яким треба росіянам йти". "...до осені українські війська будуть в Крим заходити, і їм (окупантам - Ред.) потрібні будуть вже плавальні інструменти, типу акрилових ванн, може, тазиків...", - додав експерт.

"Ми не в супермаркеті". Ігнат пояснив чому Україна "не купує системи ППО"

Системи протиповітряної оборони - це технологічна зброя, яку продають за погодженням урядів країн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

Він розповів, що багато лідерів думок заявляють, що країна "не купила системи ППО".

"Вони помиляються, коли кажуть, що можна було за ці гроші купити ППО. Це маніпуляція, не можна піти до супермаркету та купити ППО чи винищувач. Таких супермаркетів немає, це технологічна зброя, яку продають за погодженням урядів країн", - сказав Ігнат. 

За його словами, командування неодноразово підраховувало, скільки систем ППО потрібно для прикриття всієї території України. 

Чи можуть забрати квартиру за борги з комуналки: пояснення юриста 

За великих сум заборгованості з оплати комунальних послуг в українців можуть забирати майно навіть під час війни. Хоча частіше на нерухомість накладають арешт.

Які санкції можуть застосувати до боржників за комуналку під час воєнного стану, розповідається у матеріалі РБК-Україна "Заборона виїзду і арешт рахунків. Чим може обернутися заборгованість за комуналку", інформує UAINFO.org

Особливості покарання та стягнень із споживачів комунальних послуг, які заборгували оплату за рахунками, пояснив керуючий партнер юридичної компанії "Winner" Ігор Ясько.

За його словами, воєнний стан не звільняє від обов’язку сплачувати за комунальні послуги й у більшості випадків заборгованість можуть стягувати через суд.

"Під час воєнного стану стягнення боргів ЖКГ можливе, але судова практика свідчить про те, що частіше накладають арешт на банківські рахунки, нерухомість (не дозволяється користуватися коштами вище дозволеної суми і вчиняти правочини з власністю), але дуже рідко на квартири і авто звертається стягнення. Про це мова може йти, якщо суми заборгованості дуже великі", – зазначає юрист.

Заборгованість за житлово-комунальні послуги за період після 24 лютого 2022 року заборонено стягувати із людей, які виїхали з окупованих територій або регіонів, де тривають бойові дії.

Засновник "Яндекса" Волож засудив "варварське вторгнення" Росії в Україну

Співзасновник російської інтернет-компанії "Яндекс" Аркадій Волож засудив "варварське вторгнення" Росії до України. Це сталося за кілька днів після критики за його очевидні спроби дистанціюватися від Кремля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представників Воложа виданню "Медуза", інформує UAINFO.org.

"Я категорично проти варварського вторгнення Росії в Україну, де в мене, як і у багатьох, є друзі та родичі. Я в жаху від того, що кожен день у будинки українців летять бомби", - йдеться у заяві.

Волож стверджує, що з 2014 року не мешкає на території Росії, але розуміє, що ним є частка відповідальності за дії країни.

"Було багато причин, через які мені доводилося мовчати. Можна сперечатися про своєчасність моєї заяви, але не про її суть. Я проти війни", - написав Волож, який має і російський, і ізраїльський паспорти. 

"Вистріл був просто мені в голову": героїня Playboy, яка через війну втратила око, розповіла про поранення і боротьбу за життя 

Ендоваскулярна хірургиня, успішна модель та телеведуча, щаслива дружина та багатодітна мама Ірина Білоцерковець уперше на власному досвіді дізналася, що таке російська агресія, ще у 2014 році, коли була змушена тікати із рідного Севастополя після окупації Криму. А вже 26 лютого 2022-го українка намагалася евакуюватися з дітьми із охопленої війною Київської області. Закінчилося це тим, що Ірина отримала тяжкі поранення, втратила половину обличчя та одне око.

Попри це, жінка знайшла в собі сили подолати всі труднощі та повернутися до нормального життя. Ба більше, Ірина стала героїнею першого друкованого випуску українського Playboy за час повномасштабної війни, який відправили на фронт – на прилавки він не потрапить. Про своє поранення, нелегкий шлях та бажання жити Білоцерковець розповіла в інтерв'ю "ЖВЛ", передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org

Ворожа куля змінила обличчя моделі і ледь не позбавила життя, проте Ірина виявилася сильнішою.

"Все, що я пам'ятаю з того дня, що я чую постріл. Я дітям сказала: "Я вас люблю, пригніться, я вмираю"... Я чула постріл, але я думала, що він десь неподалік мене, а він уже був просто мені в голову. Коли я була в машині, моя голова була скручена, але я ще бачила дітей", – зі сльозами на очах згадує жінка.

Наступні спогади жінки вже з лікарні. Вона усвідомила, що втратила око і отримала багато інших серйозних травм. Проте хвилювало Ірину лише одне – чи цілі її діти.

"Я розумію, що я в міській лікарні і що я жива, але я не бачу. Я чую, що біля мене трубки, я на штучному диханні. Потім прийшов лікар і повідомив, що діти цілі. Коли йшла операція, я, вочевидь, прокидалася, є таке, бо пам'ятаю, як у мене немає одного ока, але тоді я не бачила на два ока. Поранення на обличчі були з усіх боків", – поділилася Білоцерковець.

Після цього було тривале лікування у Німеччині. Ірина розповідає, що в Україні їй не змогли б надати необхідне лікування, тож вона могла померти. Своєчасне транспортування до німецької клініки, проведена там 10-годинна операція та тривала реабілітація допомогли жертві російського терору стати на ноги.

Після повернення в Україну молодший син моделі, якому на той момент було 1,4 роки, не впізнав маму, яка змінилася. Ірина не може згадувати той період без сліз.

Після окупації Севастополя корінна кримчанка з родиною перебралася до Києва, де змушена була будувати життя з нуля. Тоді Ірина знайшла роботу хірурга, проте тепер через росіян не зможе повернутись до улюбленої професії. Втім, українка не збирається зневірятися та опускати руки. Playboy став одним із тих факторів, завдяки яким красуня знову відчула смак життя.

Боєць ЗСУ подружився з допитливою лисицею. ВІДЕО

Оскільки позиції українських військових часто розташовані у різних заростях далеко від людських осель, то їхніми гостями часто стають різні дикі тварини. 

Так, один із військовослужбовців ЗСУ опублікував у соцмережах відео свого знайомства з надзвичайно допитливою лисицею, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Ймовірно, тварина забрела на позиції українських захисників у пошуках їжі, але раптом зацікавилася бійцем, який відпочивав на карематі. 

Спочатку лисиця обережно підібралася до нього ззаду, а потім почала обнюхувати його голову.

Її поведінка дуже потішила солдата, і, можливо, це стало початком міцної дружби, особливо, якщо в нього знайшлися для своєї нової знайомої якісь смаколики.

"У Туреччині дешевше!" Росіяни влаштували істерику через "сервіс" у Криму: доводиться платити за місце у тіні на пляжі 

У тимчасово окупованому Криму зʼявилася спеціальна пропозиція для відпочиваючих – платна можливість полежати в тіньку. Таблички з цінниками помітили в Феодосії.

Неготові викласти кілька сотень рублів за лежак росіяни підняли бунт. За словами користувачів з РФ, їм вигідніше відпочивати в Туреччині, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Місцеві "бізнесмени" розмістили табличку біля навісу на одному з пляжів Криму. На ній написали, що відпочиваючим можна полежати на лежаку за 300 рублів (112 грн). Ймовірно, пропозиція діє цілий день.

Однак це ще не всі "послуги", які можуть придбати росіяни та кримчани. Щоб просто зайти в тінь та сісти на пісок, потрібно віддати 150 рублів (57 грн). 

Варто додати, що пляж – муніципальний, а тому багато росіян обурилися, що на ньому намагаються заробити.

"А потім вони дивуються, чому наші громадяни віддають перевагу Туреччині. Через таких жлобів, у першу чергу", "Фу, огидні мерзоти", "Все, що потрібно знати про відпочинок в Росії", – висловилися невдоволені користувачі мережі.

В Україні досі не конфісковані бізнеси 25 російських олігархів, які спонсорують "оборонку" РФ. ІНФОГРАФІКА

В Україні досі залишаються не конфіскованими компанії, які прямо чи опосередковано належать 25 російським олігархам, що обслуговують роботу військово-промислового комплексу РФ.

Про це повідомляє проєкт Trap Aggressor аналітичного центру StateWatch, інформує UAINFO.org з посиланням на Бізнес.Цензор

Зазначається, що серед найбільших власників бізнесу в Україні – російський олігарх Міхаіл Фрідман. Попри втрату "Альфа-банку" (зараз "Сенс-Банк) в Україні після нещодавньої націоналізації банку, наразі він прямо чи опосередковано володіє частками у структурі власності мобільного оператора "Київстар", підприємств з виробництва води "Моршинська" та "Миргородська", компанії "Альфа Страхування" тощо.

Водночас журналістські розслідування доводять, що компанії російської групи "Альфа" Фрідмана фінансували російські військові заводи, а також надавали послуги страхування для Росгвардії, залученої до окупації українських територій.

Інший російський олігарх Алєксей Мордашов продовжує володіти в Україні туристичним агентством "Tui" та компанією "Северсталь-дистрибуція". Російська корпорація "Северсталь" Мордашова постачала російським військовим заводам понад десять марок сталі.

Російсько-грецький бізнесмен та власник морського порту Салоніки у Греції Іван Саввіді володіє в Україні компанією з виробництва продукції із пластмаси "Пентопак" та компанією з торгівлі "Атлантіс-Пак Україна", які раніше були арештовані та передані до АРМА.

Утмі, федерація "Греки Росії", яку фінансує Саввіді, передала автомобілі підвищеної прохідності та генератори терористичним структурам та ватажку так званого "ДНР" Денису Пушиліну.

Серед інших відомих прізвищ російських олігархів, які підсилюють агресора, проте мають досі не конфіскований бізнес в Україні, є Вагіт Алекперов, Алішер Усманов, Юрій Ковальчук тощо. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини