MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 серпня 2023

80 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 серпня.

Росіяни поспішають: експерт вказав на важливий нюанс в ракетних ударах по Україні

Російські окупанти випускають по Україні в середньому приблизно по 20 ракет з інтервалом у 10 діб. Проте останнім часом почастішало застосування щойно вироблених ракет, які навіть не пройшли випробування.

Як розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, росіяни поспішають. Зараз окупанти виробляють ракети в авральному режимі і не проводять технічний контроль, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Вони не проводять технічний контроль під час складання ракет, не перевіряють на правильність роботи всі системи. Наприклад, якщо у ракети стоїть навігаційна система або інша якась електроніка, чи не замикає якийсь із дротів, чи все добре прикручено. Таких банальних елементів технічного контролю в них не проводять", – пояснив він. 

За словами Коваленка, суттєво погіршився показник точності та надійність крилатих ракет Х-101, Х-555 і "Калібр".

"Наприклад, 2022 року, коли вони переважно використовували Х-101, Х-555 для обстрілів нашої енергетичної інфраструктури, певна частина ракет падала на території РФ. Тому що в них переставала працювати силова установка, двигун. І вони падали по російських селах. Скільки там упало в озера і ліси — це інше питання. А ті, що побачили, в принципі, досить-таки серйозний відсоток неполадок і дефектів, який, здавалося б, неприпустимий за технічного контролю, а він є, і він явний. Тому якість їхнього ракетного озброєння погіршується", – додав експерт. 

Піонтковський розповів, які сюрпризи США і Німеччина готують для ЗСУ 

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський пояснив, чому Україні досі не передали далекобійні ракети і дав оптимістичний прогноз щодо вирішення цього питання.

"Німеччина збиралася дати Україні ракети Taurus. Заминка вона швидше вигідна - німці намагаються переконати американців разом передавати з ракетами ATACMS. Це та ж схема, яка була з танками: Байден з папірця зачитував, що танки ми не готові передавати і німці поставили умову, якщо ми передаємо, то тільки разом з вами. Мені здається, це буде позитивне рішення по ракетах і це дуже хороша зброя", - сказав він в ефірі, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

Публіцист упевнений, що росіяни будуть знищувати українські міста до тих пір, поки вони не отримають те ж саме на своїй території.

"Удари по українських містах припиняться тільки, тоді коли почнуться такої ж ефективності удари по російських. Неможливо вести війну лише на одній території. Я думаю що, ця пара Taurus і ATACMS вона з'явиться ще в ході цього українського наступу", - додав Піонтковський.

В Україні ліквідували заступника командира батальйону з 810-ї бригади окупантів 

В Україні ліквідували начальника штабу – заступника командира батальйону матеріального забезпечення 810-ї бригади морської піхоти країни-агресора Росії Юрія Павлова.

Так званий губернатор окупованого Севастополя Михайло Развожаєв у четвер, 17 серпня, написав у Telegram, що Павлова поховали. За його словами, окупант помер у госпіталі від поранень, отриманих на Запорізькому напрямку, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

За словами Развожаєва, Павлов народився в селі Новоіванівці (Луганська область), а 2009 року, до окупації Севастополя Росією, приїхав туди служити у 810-й бригаді морської піхоти.

Лукашенко розповів, проти яких країн може застосувати ядерну зброю: "Ми не будемо зволікати" 

Білорусь негайно відповість на агресію, якщо її спровокують. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко застосує ядерну зброю в разі необхідності, передає Gazeta.ua, інформує UAINFO.org.

У разі нападу на Білорусь буде відповідь усім арсеналом озброєння, заявив Лукашенко в інтерв'ю Діані Панченко.

"Ми привезли сюди ядерну зброю не для того, щоб когось лякати. Ядерна зброя є потужним фактором стримування. Але це тактична ядерна зброя, а не стратегічна. Тому ми її використаємо відразу, як тільки проти нас почнеться агресія", – заявив Лукашенко. 

Білорусь не може спостерігати за ситуацію як Росія. Його країну можуть захопити за місяць, пояснив білоруський диктатор.

16-річна дівчина офіційно змінила по-батькові на Лесіївна 

У Києві 16-річна дівчинка Станіслава змінила по-батькові на по-матері. Так, вона стала Станіславою Лесіївною.

Про це повідомила мама підлітка, передає NV, інформує UAINFO.org.

«Мабуть, в Україні це перша жінка з жіночим «по батькові». Прізвище взяла свого справжнього батька, який її виховав. Ім‘я обрала те, яким я її хотіла назвати при народжених. Тільки по батькові викликає непорозуміння — «по батькові» має бути, а не «по мамкові», — розповіла Леся Литвиненко.

Жінка зазначила, що на вибір доньки вплинуло її виховання: «Мабуть, виховання є найскладнішим процесом у дорослішанні дітей. Наше виховання вплинуло на її вибір носити моє ім‘я „по батькові“ демонструючи глибоку повагу саме до матері».

Литвиненко поділилася, що її донька феміністка, яка ще тільки вчиться самостійно обирати життєвий шлях, бути сильною жінкою та нести відповідальність за свій вибір.

Також мама Станіслави додала, що їй пощастило з другим чоловіком, саме тому її сім'я зараз — це взірець для доньки. Саме чоловік Литвиненко підтримав підлітка у бажанні змінити ПІБ, хоча мама спочатку була проти.

Чулпан Хаматова і Чичваркін влаштують благодійну вечерю для допомоги ЗСУ: росЗМІ заверещали про турнікети для "головорізів" 

Російський бізнесмен та опозиціонер Євген Чичваркін разом з акторкою Чулпан Хаматовою влаштують благодійну вечерю, де зберуть кошти для ЗСУ та біженців. РосЗМІ вже заверещали про закупку турнікетів для "головорізів", поки їхні солдати катують, вбивають і ґвалтують українців щодня.

Планується виручити близько 160 тисяч євро. Про це в своєму Instagram оголосив Євген Чичваркін, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZREVATEL.

"25 серпня на нашій дачі в Юрмалі відбудеться благодійна вечеря, спеціальним гостем якої стане актриса Чулпан Хаматова. Частина грошей піде центру, який допомагає адаптувати українських біженців у Латвії, а частина – на оплату 3000 турнікетів cat gen 7", – йдеться в пості.

Очікується, що до трапези приєднаються всього 16 людей, а половина місць вже розкуплена. Квитків на захід не буде. Пропуск – це підтверджена квитанція оплати в розмірі 10 тисяч євро (близько 403 тисяч гривень).

Гостей нагодують смачною вечерею на знак подяки за допомогу українцям. Захід почнеться о 17:00 і триватиме до 23:00.

Реакція російських ЗМІ – "безцінна". У РФ образилися, що їхні ж впливові громадяни-емігранти, не мовчки чекають миру, а докладають руку до перемоги українською армії, що насправді і є єдиним прийнятним варіантом припинення вогню.

Пропагандисти видали, що Чулпан Хаматова та Євген Чичваркін "підтримують головорізів з гітлерівськими татуюваннями".

"Пишна краса чи опудало?". У Львові встановили оголену жіночу скульптуру, яка викликала неоднозначну реакцію українців 

У Львові готуються до фестивалю Львівський тиждень скульптури, проте він вже спричинив дискусію в українських соціальних мережах через оголену жіночу скульптуру, яку встановили в Стрийському парку, передає NV, інформує UAINFO.org.

Робота українського скульптора Василя Корчового під назвою Впевнена є частиною скульптурного маршруту у Стрийському парку Львова і частиною цьогорічного Тижня скульптури. Вона являє собою оголену жіночу фігуру пишних форм у повний зріст і викликала жваві обговорення і суперечки в Мережі.

«Вже в перші хвилини львів'яни проявили таку активність, що моя стрічка переповнена фото і постами на тему однієї з них, а саме роботою Василя Корчового Впевнена (на фото). Це так важливо жити в місті і країні, де демократичні думки є частиною всіх процесів, зокрема в культурі. Безмежно дякую за кожне слово написане про скульптури, за кожну думку яка збігається чи не збігається з моєю», — прокоментував появу скульптури куратор проєкту Павло Гудімов.

У Мережі назвали скульптуру «усіляким скульптурний непотребом», рекламою «кока-коли, фаст-фуду і здорового способу життя», зауважили, що «в парку гулятимуть діти», запитали «за що так не люблять жінок» тощо. Користувачка Facebook Катерина Лежнева зробила добірку скрінів з реакцій.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини