MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 листопада 2023

91 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 листопада.

У центрі уваги – ситуація в Чорному морі, ППО і не тільки: Зеленський прибув із візитом на Одещину. ВІДЕО

Глава держави Володимир Зеленський 29 листопада прибув з офіційним візитом до Одеської області. Зустріч розпочалася з доповіді воєначальників щодо ситуації у Чорному морі та обстановки бойових дій у межах відповідальності ОСУВ "Одеса".

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. У президентській делегації були також голова ОП Андрій Єрмак і міністр оборони Рустем Умєров, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

"Нам цікава ситуація у Чорному морі, протимінні заходи та забезпечення безпеки "зернового коридору". Робота ППО Одеської області, прикриття Одеси з повітря, інфраструктури "зернового коридору" та наших бригад", – пояснив Зеленський мету свого візиту.

Президент також зустрівся та подякував за оборону Одеської області воїнам Сил оборони. Він вручив державні нагороди кожному, хто виявив відвагу в захисті південних кордонів нашої країни.

Соціологи зафіксували зниження підтримки українцями вступу до ЄС та НАТО

Абсолютна більшість українців у всіх регіонах підтримують вступ країни до Європейського Союзу та НАТО. Однак рівень підтримки трохи знизився.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", інформує UAINFO.org.

Станом на кінець листопада 78% опитаних проголосували би за вступ України до ЄС у разі проведення такого референдуму, що дещо менше ніж у липні цього року (85%). Проти вступу до ЄС тільки 5% респондентів. Натомість збільшується частка тих, хто не визначився або не хотів би голосувати: 3% та 14% відповідно.

Підтримка вступу держави до НАТО має також тенденцію до зниження і становить 77% (в липні було 83%). Наразі показник підтримки вступу до НАТО на тому ж рівні який був на початку вторгнення у березні 2022 року. Однак не хотіли би бачити Україну в Північноатлантичному альянсі лише 5% опитаних, 15% - не голосували б, і 3% - не визначились.

Вікових відмінностей щодо підтримки євроінтеграції немає. Жінки частіше за чоловіків демонструють невпевненість (не збираються голосувати або вагаються з відповіддю) як щодо вступу до ЄС, так і щодо вступу до НАТО. Найменшу підтримку союзів демонструють опитані з найнижчими доходами.

Politico оголосило найвпливовіших людей Європи: Зеленського поставили в один ряд із Черчиллем і Манделою

Американське видання Politico склало свій рейтинг найвпливовіших діячів у Європі. Президента України Володимира Зеленського було названо мрійником року, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Таким чином українського гаранта поставили в один ряд із Вінстоном Черчиллем, Мартіном Лютером та іншими політичними діячами, які здатні змінити хід історії "не силою своєї армії чи силою своєї економіки, а силою свого слова". У Politico відзначили те, як Зеленський надихнув українців на боротьбу, а західних партнерів – на дієву фінансову та військову допомогу нашій країні.

"Вінстон Черчилль, Мартін Лютер Кінг, Нельсон Мандела. Час від часу з’являється якийсь лідер і самотужки змінює хід історії не завдяки могутності своєї армії чи економіки, а завдяки силі своїх слів. Таким лідером є президент України Володимир Зеленський", – сказано в статті.

Олександр Коваленко пояснив, чому ціллю отруєння стала саме дружина Буданова 

Замах на дружину голови Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова Маріанну Буданову сигналізує, що ворог може "дістати родини будь-кого" із військово-політичного керівництва України. 

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в етері телеканалу "Еспресо", інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Друга ціль, на думку експерта, якби спроба вбивства досягла цілі - це б вивело із ладу керівництво ГУР. 

"Якби ця бойова задача, цей теракт, отруєння досягло б своєї мети, то на деякий час пан Буданов був би морально та психологічно пригнічений, скажімо так. Це дійсно вплинуло б на роботу розвідки, тобто сенс у такій спецоперації був би", - вважає військовий оглядач. 

На думку Коваленка, "таким чином в перспективі вони мали б можливість впливати на інших представників наших силових структур. Це погроза та замах на життя і якби не вдалося врятувати дружину пана Буданова, то цей шантаж мав би більше обґрунтування надалі, коли відбувався б у бік будь-якого генерала чи силової структури й військово-політичного керівництва України, представників Офісу президента і так далі".

Окупанти настільки намагаються захистити Крим, що випадково засліпили супутники 

Росіяни намагаються виправити ситуацію із захистом флоту в Криму рекордною кількістю своїх РЕБів, які засліплюють навіть супутникові SAR-знімки.

Про це розповів головний редактор Defense Express Олег Катков в ефірі "Еспресо", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"У Криму бонові загородження змило водою, і це певною мірою відкриває вікно можливостей для ЗСУ. Але треба взяти до уваги, що на супутникових SAR-знімках, тобто радіолокаційних знімках, гарно видно, як РФ сконцентрувала у бухтах тимчасово окупованого Севастополя настільки потужні засоби РЕБ, що вони створюють засвітлювання на сенсорах супутників SAR. Ця пляма така потужна, що розміром з місто", - розказав Катков.

Читайте також: У Керченській протоці під час шторму зіткнулися три російські судна

За словами головного редактора, аналітики Naval News звернули на це увагу і помітили, що ворог під час потужних українських атак по окупованому Севастополю вмикає спуфінг (програма маскується під іншу за допомогою фальсифікації даних, і тим самим отримує незаконну перевагу - ред.) супутникової навігації.

Британії пропонували "кинути" Україну. ЗМІ розкрили план із продажем "Челсі" 

Абрамович запропонував передати 2,3 млрд фунтів стерлінгів, отриманих від продажу "Челсі" не Україні, а Ізраїлю, повідомляє Telegraph Sport, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

За іншою версією ЗМІ, саме впливові ізраїльтяни запропонували спрямувати всі кошти в їхню країну, яка постраждала від нападу ХАМАС.

Британські офіційні особи відхилили цю пропозицію, а деякі міністри висловили припущення, що це була спроба опального олігарха уникнути осуду в Росії.

Абрамович вперше пообіцяв виплатити компенсацію "всім жертвам війни в Україні" після того, як 2 березня минулого року виставив "Челсі" на продаж. За вісім днів потому він потрапив під санкції через передбачувані зв'язки з Володимиром Путіним.

Усі кошти від продажу були передані фонду, а той уже мав перенаправити гроші жертвам війни у нашій країні. Однак, оскільки величезний фонд залишився недоторканим на замороженому рахунку, а Великобританія та Європа наполягають на тому, щоб він витрачався виключно всередині кордонів України, приватно було висунуто альтернативні пропозиції щодо його активів.

Відомий z-пропагандист і російські десантники принизили Кадирова та заговорили про "третю чеченську війну". ВІДЕО

Відомий у РФ z-пропагандист "Тринадцятий" (Єгор Гузенко) публічно принизив кремлівську маріонетку в окупованій Ічкерії Рамзана Кадирова та його наближених. 

Приводом для такого "жабогадюкінга" стала інформація про те, що люди чеченського диктатора хочуть його покарати за критику на їхню адресу, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.  

Серед іншого, Гузенко, який сповідує ультраправі погляди, висміював їх за постановочні ролики для TikTok, а також обурювався з приводу побиття 15-річним сином Кадирова Адамом скутого кайданками Микиту Журавля, якого було заарештовано за спалення Корану.

Після цього окупанту почали надходити погрози, у відповідь на які він записав відео зі своїми скаргами з цього приводу.

"У підрозділу "Ахмат" тепер залишилося тільки одне головне у житті завдання — знайти Тринадцятого. Ну, серйозно, хлопці, це вже не смішно. Займіться справою… Я розумію, що знімати TikToki і воювати — це різниця велика. Але те, що робите ви, вас не прикрашає. І продовжувати через моїх родичів і ще якось впливати на мене — це низько, не по-чоловічому і неправильно", — зазначив росіянин.

Син Кадирова дослужився "до підвищення": отримав батальйон шейха Мансура в 16 років 

Син лідера Чечні Адам Кадиров з нагоди нещодавнього дня народження відзначився новим "кар'єрним підвищенням": його дядько Адам Деліхманов повідомив, що тепер довірить йому батальйон шейха Мансура.

Як уточнив Деліхманов у своїх соціальних мережах 28 листопада, 16-річний Кадиров стане куратором батальйону за "значні заслуги", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Це призначення стало закономірним результатом значних заслуг Адама в справі відстоювання релігійних, сімейних і культурних цінностей нашого народу", - написав він у Telegram.  

Попри свій молодий вік, син Кадирова вже мислить як "справжній чоловік", стверджує Деліхманов. Також серед "відмінних" характеристик племінника він згадав, що Адам вміє володіти зброєю і дуже старанний в цій "науці". 

Відзначимо, що син лідера Чечні відсвяткував своє 16-річчя 24 листопада. За тиждень до дня народження його також "привітали" черговим орденом.

Мобілізований Віталій Козловський зізнався, де зараз служить після переводу з Нацгвардії

Мобілізований український співак Віталій Козловський зізнався, де зараз служить та чому його перевели з Нацгвардії до іншого підрозділу.

В ефірі радіо "Армія FM" музикант поділився, що насправді не може розкривати багато деталей, адже це військова таємниця. Однак артист може сказати, що нині його служба минає в Києві. До переводу Козловський перебував у Донецькій області, передає ТСН, інформує UAINFO.org

"Це військова таємниця насправді. Єдина радість, про яку я можу сказати, радість для всіх моїх близьких, що зараз моя служба минає безпосередньо не на Донбасі, я зараз перебуваю в частині Києва", - зізнався виконавець.

Співак додав, що перевестися з Нацгвардії – це була не його ініціатива, а тих людей, з якими він нині служить.

Читайте також: Навколо все горіло, земля сипалась на голову: Козловський розповів, як ледь не загинув на передовій

"Це була не моя насправді ініціатива переводу. Це була ініціатива тих, до кого я зараз перевівся", - зізнався артист.

Тим часом радіоведучий Сергій Гагарін, який вів розмову з артистом, припустив, що Віталій Козловський нині служить в лавах Збройних сил України. Річ у тім, що в Нацгвардії військова форма оливкова, а в ЗСУ – піксель, а виконавець нині саме в такому вбранні.

"Заплутана вся історія, але точно можна зробити висновок, що Віталій Козловський зараз служить у Збройних силах України", - зазначив радіоведучий.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини