MENU

Німецькі спецслужби прогнозують напад Росії на НАТО з 2026 року, – Business Insider

250 0

Німецькі спецслужби прогнозують напад Росії на НАТО з 2026 року, – Business Insider

За сценарієм німецької розвідки, Путін може почати з нападу на країни Балтії чи Фінляндію.

Згідно з аналізом німецьких спецслужб, Москва може подвоїти свою військову міць протягом наступних п'яти років та напасти на країни НАТО вже найближчим часом. Як пише Business Insider, у оприлюдненому звіті німецької розвідки стверджується, що Москва готується до фундаментального конфлікту із Заходом, про що свідчать реструктуризація армії, переміщення військ і розміщення ракет на заході країни, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Німецькі спецслужби роблять висновок, що "більше не можна виключати", що Путін нападе принаймні на деякі країни НАТО, такі як Балтія чи Фінляндія, з 2026 року.

Читайте також: "Політичний сигнал": в Foreign Policу пояснили, що стоїть за перекиданням Росією тактичної ядерної зброї в Білорусь

Business Insider наголошує, що німецькі служби досі не робили таких конкретних заяв публічно. Також до цього часу більшість військових експертів зазначали що Європа матиме значно більше часу для підготовки до протистояння.

У нещодавно опублікованій щорічній доповіді литовська спецслужба також говорила про підготовку Росії до протистояння з НАТО. За даними литовської спецслужби, від перебігу та результатів війни в Україні залежить, наскільки швидко та масштабно вдасться реалізувати російську військову реформу. Велику роль у цьому відіграють поставки зброї Заходом в Україну.

Читайте також: Росія перебудовує свою армію для конфлікту з НАТО, він може відбутися в наступному десятилітті – естонська розвідка

Тим часом в НАТО також готуються до можливого конфлікту з Росією, однак зауважують, що загострення протистояння не означає, що війна є неминучою, вона може розглядатися як "холодна війна 2.0".

Також видання цитує оцінку американських спецслужб. Останні вважають, що "в середньостроковій перспективі" ризику нападу Росії на НАТО немає, оскільки країні-терористу знадобиться від п'яти до восьми років, щоб відновити військову міць, яку вона мала до вторгнення в Україну.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

 

UAINFO 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини