MENU

Отмена пресс-конференции Януковичу только на руку - мнение

743 0

  

«Відміна прес-конференціїлише з одного боку можна назвати перемогоюопозиції. Янукович теж може святкувати:не потрібно буде виправдовуватися переднепідготовленими журналістами...», -пишет блогер Алексей Братущак.


«Одне з головних правилжурналістики: немає нічого абсолютнобілого, і немає нічого абсолютно чорного.


На одному з тренінгівроків 7 тому для пояснення цієї тезимолодим журналістам спеціально приводилиприклади: навіть у найгірших подіях єпозитив. І навпаки.


Так само варто дивитисяі на відміну прес-конференції.


Коли журналістів вУкраїнському домі повідомили провідміну/перенесення прес-конференції Януковича, мені одразу згадався крилатийвислів міліцейського керівника ПетраФедчука. Свого часу він став відомимпід Печерським судом. Вночі з 3 на 4 липнявін був помічений і під Українськимдомом. «Шо всрався? всрався», - так цейФедчук спілкується з простими українцями:


«Всрався» - думали ізахисники української мови, колидізналися, що Янукович не приїде вУкраїнський дім. 


Ейфорія від маленькоїперемоги пройшла, і я, як журналіст,замислився: а чи програв президент уцьому випадку?


Усім відомо, що Янукович вміє спілкуватися лише з тими, хто віднього залежить і готовий йому у ротазаглядати. А от з вільними людьми у ньогоякось не складається. От не можна простона прес-конференції сказати журналісти,як переляканому чиновнику: я вже заніссокиру над твоєю головою.


Ні, звичайно, ВіктораФедоровича заносить і на прес-конференціях:я вам не заздрю, язиком не бовтай тощо.Але ці нештатні ситуації намагаютьсямінімізувати. Ті ж «підсумкові»прес-конференції президента проводятьлише раз на рік. Причому готуються так,наче до передвиборних дебатів Януковича з Тимошенко або Луценком...


Але підготувати завждине виходить. Мізки жителя Межигір'я разпо раз дають збій при запитаннях«непідготовлених» журналістів.


От прийшов би Янукович на прес-конференцію 4 липня. Добре,частина журналістів «з регіонів»відіграли б свою роль «теплої вани».Але ж були б і інші працівники медіа, наяких вплив ШУвалова і ко не розповсюджується.


То на які б питаннядовелося б відповідати Януковичу?Звичайно про долю мовного закону, прошахрайський метод його ухвалення. Алебули б питання і щодо рішення Європейськогосуду з прав людини у справі «Луценко проти України»: 


- Дядя, а що це Ви закраїну будуєте, в якій з'являютьсяполітичні в'язні?


Були б питання і проведення виборчої кампанії провладнимидепутатами: про згущене молоко та іншіпродуктові набори.


Та що довго перераховувати.«Українська правда» відкрила спеціальнийрозділ на своєму сайті «Спитай Президента».


Одне з найбільш популярнихзапитань таке:


- Дехто вважає рівеньВашого інтелектуального розвиткунедостатнім для Президента. Як Випоясните свої численні обмовки і як цекорелює з вченим званням професора, якеВи маєте?


Гадаю, що відповідюбула б величезна пауза (мізкі шукаютьвідповідь у найвіддаленіших куточках)або якась чергова обмовка. Не може ж Янукович просто пожартувати: так це яготують до завершення своєї політичноїкар'єри, напрацьовую матеріал, щобподатися у гумористи... може мене навітьу «95 квартал» візьмуть після 2015...


Коротше сумно напрес-конференції не було б. Ми вкотре бпобачили підтвердження лідерських тапроффесорських здібностей Януковича.


Але він не прийшов.Програв. Ви точно ще гадаєте, що програв?Чи може в нього гора з плечей впала?Замість запитань та відповідей -прес-служба розповсюдила вступне словоГаранта.


І навіщо тепер Банковійпроводити прес-конференцію? Щоб Януковичзачитав уже усім відомі його «досягнення»?Навіщо? Нічого нового ми не почуємо.


Щоб журналісти поставилисвої запитання? А навіщо ЦЕ Януковичу?Набагато простіше образитися і звинуватитиу всьому «деструктивну опозицію»: недали Президенту поспілкуатися зжурналістами. Тож Президент дякує усімпрацівникам медіа, які збиралися назустріч, але найближчого року вільногочасу для прес-конференції не має. Поїхавпрацювати у Межигір'я, успішно долатиполітичну кризу...», - пишет блогер.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини