MENU

Палаточный городок в Черкассах сносили дважды. Есть пострадавшие

1832 1

  

«Розпочались ці подіївночі на 6 липня. Близько другої ночі допротестувальників вийшов заступникголови Черкаської ОДА Едуард Івакін,який «по-дружньому» вирішив повідомити,що в Черкасах з юридичної точки зору неіснує Соборної площі, тож наметовемістечко знаходиться не за вказаною узаявці адресою», - сообщается в блогеНазара Ободзинского.


«Запитання, при чомутут облдержадмістрація, чому вонапосеред ночі носиться зі стосами паперівпро площу та й, зрештою, у що ж тоді ОДАминулого літа  вклала близько 4мільйонів гривень, якщо не в реконструкціюсаме площі Соборної, залишились безвідповіді. «Добрий дядя» Івакін завченоговорив лише те, що простір між фонтанами— це територія комунального підприємстваобласної ради, і там ще в січні булозаплановано на ці дні проведення масовихгулянь до Івана Купала.


І справді, зранку біляОДА з’явились автобуси з артистами,які привезли реквізит для виставокнародних майстрів. Одначе говіркіжіночки з однієї із райдержадмінстрацій,які виступили організаторами мистецькихделегацій  з районів, по-секретусказали журналістам, що терміновутелефонограму про проведення сьогоднішньогозаходу отримали вчора о сьомій вечора.


  За автобусами зартистами до тепер вже Безіменної площіпідтягнулись кілька автомобілів ізпрацівниками міліції і судовимивиконавцями. Опівдні до учасниківпротесту підійшли судові виконавці усупроводі міліції і зачитали рішенняадмінсуду про заборону ВО «Свобода»,яка подавала заявку, проводити будь-якізаходи. Сюди відразу ж підійшов координаторзаходу депутат Черкаської міськрадиМикола Булатецький і оголосив, що тутокрім намету ВО «Свобода» є ще намети- власність народних депутатів, про щоє таблички на самих наметах, а він сам,як депутат, проводить тут прийом громадян.Через півтори години, попередньопорадившись і отримавши команду, площу оточив «Беркут» з «невідомимилюдьми в робочому одязі» і силоювідтіснивши протестувальників, розчистилимайдан від наметів. 

  


Невдовзівцілілі намети було знову розташованона Соборній площі, адже на 6 липня доміської влади було подано окрему заявкуна проведення акції і жодних судовихчи яких-небудь інших заборон на це небуло. 


О 15-00 протестувальникивдруге стали жертвами нападу. Тепер вже«Беркут» та сили МВС, не розбираючись,хто є хто, знесли намети, побилиМ.Булатецького та його сина Максима,який також є депутатом Черкаськоїміської ради, закинули їх в багажникміліцейського автомобіля і повезли вневідомому напрямку. Дісталось ікоординатору молодіжного протесту,минулорічному в"язню сумління,заступнику голови ГО «Воля ХХІ» Ігорю Сичову, який отримав травму рукиі звернувся за медичною допомогою.Діагноз нам ще невідомий - перелом цечи забій...


Голову обласноїорганізації пенсіонерів УкраїниВолодимира Матюшу забрала «Швидка».Крім того, затримано ще одного учасникаакції протесту.   

  

  

Максим Булатецький- обличчям у граніт 

  

На шляху до автозаку

  

Працівники міліціїоточили Миколу Булатецького

  

Лідер черкаськихпенсіонерів Матюша втратив свідомість

  

Затримання ще одногоучасника акції

 

Старшого Булатецького«завантажили» в автозак

  

Будують нову Україну...


Будують новуЧеркащину...», - пишет блогер.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини