MENU

За драку возле Украинского Дома накажут милиционеров - Данилюк

838 1



«Правовийаналіз ситуації: Співробітники «Беркуту»здійснили протиправний напад на учасниківмирної акції протесту, яка не неслажодної загрози охоронюваним закономправам громадян», -пишет в своем блоге Александр Данилюк.


«Громадянськийрух «Спільна Справа» звернувся доГенеральної прокуратури України звимогою негайно закрити кримінальнісправи, порушені проти захисниківукраїнської мови за участь у заворушеннях5-го червня під Українським Домом.


Застосуванняфізичного впливу та спеціальних засобівз боку співробітників МВС булинеправомірними, відтак особи, якіздійснювали їм спротив перебували устані необхідної оборони. В своїй заявіми наголошуємо, що відповідно до ст.12-14 Закону України «Про міліцію» та«Правил застосування спеціальнихзасобів при охороні громадськогоправопорядку» фізичний вплив таспеціальні засоби лише післяоголошення наміру їх застосовувати черезгучномовні пристрої, не менш як 2 разиросійською та українською мовою. Прицьому громадянам має бути наданий часдостатній для припинення правопорушення.Цього співробітнками МВС зроблено небуло.


Хочупідкреслити, що законодавство Українипередбачає виняткові обставини, за якихправоохоронці можуть застосовуватизаходи фізичного впливу та спеціальнізасоби. Такими обставинами є необхідністьприпинити правопорушення, якесупроводжується застосуванням сили доправоохоронців або інших осіб, і лишепісля того, як вичерпані інші методивпливу на правопорушників. 


З відеозаписівз-під Українським Домом видно, що жоднихправопорушень, тим більш пов'язаних знасильством демонстранти не здійснювали.Відтак співробітники «Беркуту» здійснилипротиправний напад на учасників мирноїакції протесту, яка не несла жодноїзагрози охоронюваним законом правамгромадян. 


В такійситуації кримінальні справи за ч.3 ст.365Кримінального кодексу України(перевищеннявлади або службових повноважень, щосупроводжувались насильством тавикористанням спецзасобів та потяглиза собою тяжкі наслідки) мають бутипорушені проти посадових осіб, яківіддали злочинний наказ міліціонерам»,- пишет Александр Данилюк.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини