MENU

Правительство Азарова превращает купюры в предвыборные листовки

652 0



«Класичнийспосіб врятувати український торгівельнийбаланс – девальвація, його негативнесальдо у цьому році «перевалило» закілька мільярдів. Відкладаннядевальвації нагадує утримуванняв руці гранати після висмикнутої чеки,- з часом рука ослабне і… Але зновувибори…», пишет блогер Сергей Перепела.


«Тимчасом Україна, до речі єдина країна уЄвропі з фактично фіксованим курсом,через необхідність адмініструваннястабільності, втрачає золотовалютнірезерви, суттєво ослаблюючи економікуі фінансову безпеку держави.


Щодо дискусіїнавколо цього питання експерти поділилисяяк мінімум на кілька таборів. Перший –за девальвацію і відкладання «виборчогофактору». Особисто я вважаю неприпустимим«перетворення банкнот на передвиборчілистівки». Інші вважають, що курс у 9гривень може знищити ілюзію покращенняі коштувати «партії влади» кількохвідсотків рейтингу. Серед опозиціонерівнемало фахових фінансистів, які зможуть«пояснити» звичайним людям природунаслідків такого падіння.


Є і іншийфактор, це, власне, «девальваційнадискусія» у самому Нацбанку, де не маютьоднозначної позиції щодо майбутньогогривні, глибини адмініструваннястримування її курсу. Нацбанк вжевідпустив національну валюту на кількапунктів до 8.15. Однак, навряд чи м’якадевальвація уповільнить девальваційніочікування серед громадян, які, черезпаніку та невизначеність, будутьскуповувати інші банкноти та підривати,таким чином, національну валюту.


Курс вищийза теперішній – річ очевидна, справа учасі, політиці і «навколоовалютномупіарі» уряду, Нацбанку, Президента. Зполітичної точки зору, такі процеси тежвідкладати небезпечно, чим ближче додня виборів, тим загрозливішим, длярейтингу влади, стає ситуація навкологривні. Можливість для маневру істримування панічних настроїв –обмежена; «передвиборча гарячка»смертельно вдарить по національнійвалюті.


Можна сміливоконстатувати, що урядова політика єзаручником політичної доцільності,«вигрібати» потім буде звичайний платникподатків, малий бізнес, громадяни.Демонстрація «покращення» через псевдостабільність гривні призведе до«вивертання» кишень українців іекономічних проблем. Політики повиннімати волю та відповідальність не гратисяз національною валютою як з політичнимфактором, і, разом, опозиція та влада,вийти до людей з «липневими тезами щомайбутнього гривні та природи їїдевальвації».


Опозиціїнеприпустимо жити за принципом «чимгірше тим краще», адже гірше, у цьомуразі, - буде лише простому українцю, акраще - часом дуже і дуже не простим тане бідним опозиціонерам. Владі не вартобрехати і займатися маніпуляціями:Врятувати її «електоральну шкуру»допоможе лише правда і відкрита чеснарозмова з людьми. То ж до справи політики!»,- пишет СергейПерепела.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини