MENU

Николай Княжицкий — 11 номер в списке Объединённой оппозиции «Батьківщина»

1839 0


Сьогодні на з'їздіОб'єднаної опозиції «Батьківщина», булооприлюднено виборчий список. У мене вцьому списку 11 номер.

Об этом в своём блоге пишет генеральний директор телеканала«ТВі» Николай Княжицкий.


«Хочу подякуватиделегатам з'їзду «Батьківщина» ікерівництву Об'єднаної опозиції задовіру та підтримку і мене і нашоготелеканалу», - пишет Княжицкий.

Я непланував балотуватися. У четвер до менезателефонували представники штабуОб'єднаної опозиції і запропонувалиіти в Парламент за їхнім списком. Вонисказали, що зацікавлені у захисті ТВіяк одного з небагатьох незалежних медіаі мене особисто. Ми домовилися зустрітисяу суботу. Після цієї розмови, в п'ятницюпрезидент дав доручення термінововивчити кримінальну справу проти мене.Генеральна прокуратура повідомила, щопрокуратурою міста її закрито, хочасамої постанови про закриття я досі неотримав. Втім, залишаються фінансовіпретензії до телеканалу у тій самійсправі. Ми очікуємо засідання Апеляційногосуду, де податкова оскаржила вигранунами у першій інстанції справу.

Всуботу я зустрівся із Арсенієм Яценюком.Він ще раз підтвердив, що бажанняОб'єднаної опозиції захистити канал ібачити мене у списках. Ми завершилирозмову після 1 години ночі.

В неділюя зателефонував до деяких людей, якимя довіряю і чию довіру ціную. Зокрема ярозмовляв з нашим головним редакторомВіталієм Портниковим і членом нашоїРедакційної ради Мирославом Мариновичем.Всі, з ким я говорив, порадили прийнятицю пропозицію. Важливою передумовою,всі назвали подальше збереженнянезалежності телеканалу та невтручаннябудь яких політичних сил у його роботу.Арсеній Яценюк, з яким я спілкувавсяпопередньо, і сам наголошував, щозбереження незалежності і довіри доТВі є надзвичайно важливим у нашомусуспільстві.

Таким чином я погодивсяна цю пропозицію і вважаю для себевеликою честю бути у списку з багатьмашанованими людьми, зокрема, з МустафоюДжемільовим. У списку є і інші люди, втому числі такі, яких наші журналістикритикували.

Я намагатимуся уникатиконфліктів інтересів. Найголовніше –канал залишиться незалежним. Моєкандидування не накладає жоднихзобов'язань на Віталія Портникова,Мустафу Наєма, Ілону Довгань, ВахтангаКіпіані, Артема Шевченка та інших нашихжурналістів.

На час кампанії я візьмувідпустку. Виконуючим обов'язківдиректора каналу буде Наталя Катеренчук.Я точно не вестиму політичних телевізійнихпрограм, але продовжу виступати у якостіблогера чи колумніста на нашому сайтіта в інших медіа. У разі обрання, очевидно,що я звільнюся.

Знову ж таки, у разіобрання, планую займатися законодавчимзабезпеченням незалежності мас-медіа.Певний досвід у цьому у мене є. Ще у 1992році я входив до робочої групи з розробкиЗакону "Про телебачення та радіомовлення".Згодом, уже як член Нацради, ініціюваввступ України до Міжнародної асоціаціїз регулювання "ЕПРА". У менежурналістська освіта у КиївськомуУніверситеті та друга Вища освіта заспеціальністю "Міжнародне право"у Львівському Університеті. Маю численніпублікації з медіа законодавства тарегулювання ЗМІ у пресі та спеціалізованихвиданнях.

Переконаний, що в першучергу потрібно досягти прозорості увласності на медіа, незалежностімедіарегулюванння, демонополізаціїмедіа. Очевидно, що для цього влада неповинна бути монополізованою, судиповинні бути незалежними.

Інайголовніше. В Україні не повинноніколи більше бути політ в'язнів. ЮліяТимошенко, Юрій Луценко та інші політичнідіячі повинні бути на свободі.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини