MENU

Заявление Всеукраинского комитета защиты украинского языка

1063 3

  

З приводу підписаннязакону «Про засади державної мовноїполітики» «9» серпня 2012 року


Вчора, 8-го серпня, ВікторЯнукович підписав закон Колісниченка-Ківалова«Про засади державної мовної політики»,тим самим знехтувавши інтересамиукраїнського народу і поглиблюючирозкол у суспільстві з приводу мовноїполітики, який навіть не існував короткийчас тому назад.

Одночасно діючийПрезидент доручив антиукраїнськомууряду на чолі з українофобом МиколоюАзаровим «забезпечити всебічний розвитокі функціонування української мови».Ніхто серйозно не сприймає цю спробуокозамилювання, коли захищати українськумову доручено тому ж самому Азарову,який нещодавно публічно радив припинитивести передачі українською мовою одномуз небагатьох національних телеканалів,який поки-що це робить.

Незважаючина нелеґітимність голосування за нього3-го липня, закон «Про засади державноїмовної політики» також підписав ГоловаВерховної Ради Володимир Литвин, якийраніше публічно визнав порушеннявідповідних норм під час голосування.

Законпідписали Янукович і Литвин незважаючина те, що його негативно оцінив Верховнийкомісар ОБСЄ у справах національнихменшин Кнут Воллебек під час недавньоговізиту в Україну.

В черговий разукраїнське суспільство переконалось,що теперішній владі наплювати на принципверховенства права, на європейськіцінності, на інтереси українськогонароду. Замість того, аби піклуватисьпро українську мову, яка зазнавалаутисків понад 400 років і поки-що залишаєтьсяєдиною державною мовою, ПрезидентЯнукович пішов на повідку у невеликоїкупки антиукраїнських політиків, таких,як КолісниченкоКіваловЄфремовЧечетов.

Тому, Всеукраїнський комітетзахисту української мови:

- закликаєсуддів Конституційного Суду України,якщо у них залишилась хоча б крихіткалюдської совісті, визнати закон «Прозасади державної мовної політики» неконституційним;

- вимагає відпредставників усіх опозиційних партійта блоків захистити українську мовуусіма доступними парламентськими таполітичними засобами і гарантувативідміну цього закону з моменту попаданнядо нового парламенту.

Найголовніше,Всеукраїнський комітет захистуукраїнської мови закликає кожногосвідомого громадянина, кожного, хтолюбить Україну, відразу активнопідключитись до виборчого процесу упідготовці до виборів парламенту. Нашамета — відсторонити від влади 28 жовтняцього року антинародний режим Януковича-Азарова. А зробити ми це можемоне проголосувавши за Партію регіонівта їхніх кандидатів та усіх сателітівпартії влади, як то комуністична партія,партія Королевської. Тільки тодізапануємо ми, український народ, у своїйсторонці.

Нас більшість. Ми — єдинеджерело влади в державі. Ми переможемо.

 

Катерина  ГЛАДКА

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини