MENU

Як школярі на антимайдані заробляли «легкі гроші»

292 0

Позавчора познайомилася із Свєтою. В неї дочка на рік молодша за мою. Вчиться в школі, в 11 класі. І от, каже Свєта, захотілося дитині синтезатор, а Свєта сказала, що грошей немає – витрати, Новий рік, все таке і все аргументовано. А однокласники дочки пробили тему легких заробітків – постояти на Антимайдані, заробити 200 грн. на день. Шість днів з 8.00 до 22.00 – і завітний б/у синтезатор в кишені.

Так пішли школярі в Маріїінський парк за легким баблом. Відмічали їх кожну годину, годували гречкою з тушонкою. Тушонка смерділа. За периметр не випускали. В туалет відпрошуватися. Телефон сів. Гроші видали о 22.00. Було холодно.

Вона познайомилася з хлопцем. Звідкись з Донбасу. Років 20. Той 200 грн. не отримував. Він стояв за борги: взяв в борг в одного підприємця 15 тис грн. Тепер має відпрацювати. А ще йому скостили 1 тис за те, що він кидав цеглинами у ВВ-шників. Він казав, що кидати не хотів, але мусив. Якби не кидав, то йому погрожували, що відкриють на нього кримінальну справу. 

Дитина прийшла додому зла і змерзла. Сказала, що більше не піде. Ошелешена Свєта пообіцяла допомогти з грошима на синтезатор. І ще сказала: мені прикро, що вона туди пішла. Але тепер вона все бачила сама.

Lesya Ganzha


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини