MENU

Побиття Чорновол. Янукович дозволив вірним васалам побавитись в імпровізації

678 0

Ну і ще на тему «Хі-хі-хі, можна подумати, сам Янукович напав на Чорновол».

1. Сам Янукович у нас завжди ні до чого. В опозиції бив себе пяткой-в-грудь, який він демократ - навіть у зловорожому «Дзеркалі тижня» писав, як він обожнює парламентську республіку - а коли став президентом, то цю республіку скасував сформований ним (і Ющенком) КС за поданням депутатів його фракції. Але Янукович ні до чого. 

На першій президентській пресусі обіцяв показати журналістам своє «Межигір*я». Але після завершення пресухи виявилося, що, ой, охорона не дозволяє. А Янукович - ні до чого.

Збирав депутатів від ПР у «Зоряному» й особисто погрожував тим, хто проти Асоціації з ЄС. Потім провів дві таємні зустрічі з Путіним, і уряд «раптом» прийняв рішення про відмову від Асоціації. Янукович - ні до чого, як завжди. 

Ну, такий собі дрібненький лох, котрий взагалі ніде ні до чого, і ні в чому ніколи не винен. Ага  

2. ПРОТЕ він і справді не всім керує. АЛЕ не тому, що не може. Основна ознака феодалізму - це коли ти, сюзерен, дозволяєш своїм васалам теж бути чиїмись сюзеренами. Інакше вони тобі тупо не служитимуть. Судді, менти та інші передають «нагору» частину отриманих хабарів - але більшу частину лишають собі. А ще, взамін на вірну службу, «влада» дозволяє їм давити посполитих джипами і потім відпускає їх на волю. Єдиний справжній злочин у такій системі - підрив системи. 

3. Тепер найсумніше. Те ж побиття Тані Чорновол абсолютно може бути не «діями влади», а «самодіяльністю» її окремих одиниць. Герцогів і графів. Від Захарченка до кого завгодно. А чому ні? Убили ж у Росії журналістку Політковську саме на день народження Путіна. І зробили ж це силовики-відморозки, явно пов'язані не з Кремлем, а з Кадировим, котрого Політковська нервувала значно більше, ніж Путіна - вже хоч би з огляду на тематику своїх текстів, з одного боку, та «кавказький темперамент» - з іншого.

Але, як і в багатьох інших випадках, включно до стрілянини з гранатометів у центрі Москви, «вертикаль» товариша Путіна навіть не наважилась публічно зачепити чеченського васала. Собі ж дорожче.

Україна - не Росія, але чому ображений і принижений «граф» не може тут влаштувати мордобій і вийти сухим із води? «Батя» його все одно не покарає. До того ж, «Баті» ніякої шкоди від цього нема. Зізнаймось: побиття Тані ніякого «нового дихання Майдану» не надасть. І вже тому надалі буде все ще гірше.

4. Звісно, це не скасовує й загального плану позаправових репресій, про який мене попередили ще 6 грудня, і про який я вчора перепощував. Але якщо одне лягає в інше - чого б не дозволити вірним васалам побавитись, так би мовити, в імпровізації?

5. І, да, нема тут ніяких тонких розрахунків. Просто відпиздити - й усе. Цей розрахунок завжди приносив успіх людям, котрі зараз при владі в країні. То чому ці люди повинні заморочуватись чимось там «тонким», якщо все працює і так?

Olexander Mykhelson


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини