MENU

Тітушки без кордонів: у Чикаго на журналістку з діаспори напав тітушка

478 0

В Україні відбуваються залякування та напади на незалежних журналістів, включно з журналістами «Радіо Свобода» та «Голосу Америки». Про це йдеться у прес-релізі Ради з питань мовлення при уряді США, повідомляє Голос Америки.

 

Зокрема, як ідеться у повідомленні, проти журналіста «Радіо свобода» Віталія Портнікова ведеться брудна кампанія, спрямована на дискредитацію його особисто та Євромайдану загалом.

“9-го січня помешкання Портнікова у Києві пікетувала група із близько 50 осіб, які тримали українські прапори та плакати з погрозливими заявами. Пікетувальники звинувачували Портнікова у «аморальній поведінці»”, – йдеться у прес-релізі.

 

Погрози отримав також журналіст Української служби Голосу Америки Руслан Дейниченко, який висвітлював протести Автомайдану у Межигір’ї.

 

“Погрози нашим журналістам є частиною численних випадків насильства та залякування незалежних голосів протягом кількох останніх тижнів”, – процитовано директора Голосу Америки Девіда Енсора у прес-релізі. ”Очевидно має місце організована спроба дискредитувати незалежних, професійних журналістів. Ця спроба нагадує найбільш огидні прийоми радянських часів”, – вважає президент «Радіо Свобода» Кевін Клос.

 

Чиниться тиск і на найбільший незалежний інформаційний ресурс діаспори – VIDIA. Як повідомлялось раніше, на журналістку цього ЗМІ під час Євромайдану в Чикаго напав зловмисник і намагався розбити камеру.

 

“Нещодавно, знімаючи сюжет про Євромайдан в Чикаго, я на собі відчула, що таке напад тітушки. Після цього інциденту проти мене та VIDIA ведеться брудна та недолуга кампанія, спрямована на дискредитацію, в кращих совкових традиціях. Комусь дуже кортить затулити рота незалежним журналістам навіть в діаспорі.”- написала на своїй сторінці у Фейсбук Наталія Фігель.

 

Вона також відмітила, що оточення Януковича імовірно досі обурене скандальним сюжетомжурналістки, у якому показано, як Януковича проігнорувала Меркель на саміті НАТО в Чикаго.

 

Нагадаємо, ОБСЄ та міжнародна спільнота стурбовані застосуванням насилля проти журналістів, які висвітлюють протести. Як відомо, понад 50 журналістів постраждали під час роботи на євромайданах.

 

VIDIA


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини