MENU

Завдання Олійника - поширювати якомога більшу брехню

851 1

Щойно слухав чергову «ерудицію» Володимира Олійника по «Громадському телебаченню». Спочатку, думав - прикидується... Згодом, зрозумів, що його завдання банально цинічніше: поширювати якомога більшу брехню, щоб якась частина суспільства повірила, що якась частина того є правда. До речі, практика, яка властива кожному тоталітарному, чи - тим більше - фашистському режиму. 

Хочу, зокрема, зосередитися над питанням Закону «про іноземного агента» в контексті нормативної бази США, на яку Олійник посиляється. Звісно, такий закон в США існує ще з часів Другої Світової Війіни. Його основна мета: слідкувати за діяльністю осіб та організацій, які працюють на ІНОЗЕМНУ ДЕРЖАВУ, на покращення економічних чи політиних позицій такої держави, або в користь іноземних політичних сил.

Помимо того, що у деяких випадках закон передбачає кримінальну відповідальність за певні види діянь, з 1966 року ЖОДНОГО РАЗУ нікого не було притягнуто до кримінальної відповідальності за цим законом. Прикладом юридичних осіб, зареєстрованих в США, які були визначені «іноземними агентами» були (умовні назви, бо формальних вже не пам"ятаю): асоціація сприяння туризму в Нідерландах, інвестиційни фонд Північної Ірландії, різні неприховано лобістські фірми (для прикладу - Dickens & Madson), різні зіоністські організації.

Тобто, якщо така організація (чи особа) використовує кошти іноземного походження для того, щоб - для прикладу - вплинути на рішення посадових осіб і забезпечити для відповідної національної авіалінії право на певний маршрут, або якщо організація збирає кошти, щоб посилити міжнародний статус іншої держави (для прикладу - Ізраїль) такі організації МОЖУТЬ бути зареєстрованим іноземними агентами, про що вони повідомляються, щоб надати їм можливість на оскарження. Мета проста: слідкувати за фінансовими витоками, щоб не було корупційного фактора, або щоб не допустити до фінансування міжнародного тероризму тощо. 

Український закон, натомість, має одну, єдину ціль: ЗАБОРОНИТИ діяльність будь-яких західних демократичних організацій та фундацій, які працюють на поглиблення демократії та цінностей громадянського суспільства. БО ДЛЯ «ВЛАДИ» В УКРАЇНІ ДЕМОКРАТІЯ СТАЛА НЕБЕЗПЕЧНОЮ!

Роман ЗВАРИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини