MENU

На даний момент ніяких поступок Януковичем не зроблено - Оробець

1324 0

До кожного, кого це могло би стосуватися

На даний момент ніяких поступок Януковичем не зроблено. 

Тактичні завдання зроблених сьогодні кроків («добровільна відставка» Азарова, «скасування законів про диктатуру»):

=врятувати зарубіжні активи сім'ї Януковича, його оточення і олігархів від негайних санкцій з боку західних держав;

=бити інформаційну хвилю в західних ЗМІ, створити ілюзію «компромісу» і «нормалізації»;

=не шкодити Путіну з його олімпіадою на фоні погано замаскованого втручання у внутрішні справи України.

Стратегічним завданням як і раніше є брутальне і повне придушення протестів по всій країні і цементування довічного правління Януковича по російсько-білоруському зразку.

Жодних перемін у діях влади не відбувається. За сьогодняшній день знову були засуджені до утримання під вартою кілька десятків активістів; майже сотня безвісти пропавших, поліція і внутрішні війська продовжують хапати сторонніх людей на вулиці, викрадати їх із лікарень і везти у невідомому напрямку; у міста, де активісти вийшли на демонстрації проти Януковича, завозять найнятих бандитів з інших міст, яким поліція видає зброю (обрізки труб, палиці, травматичні пістолети). «Беркут» перевозять на автобусах без номерів, крани без номерів сьогодні споруджували барикаду з бетонних блоків в урядовому кварталі.

Засіданням Уряду України в понеділок було прийняте рішення про збільшення кількості «Беркуту» з 5 тисяч до 30. Більше того, було прийняті рішення уряду, які дозволяють встановити уряду надзвичайний стан без використання парламенту. Комендантська година і заборони на вільне переміщення і так де-факто діють в центрі Києва останні півтора місяці.

Індивідуальний терор, залякування, знищення машин активістів широко застосовуються, особливо на Сході України, і тільки загострились сьогодні, в день «скасування законів про диктатуру».

ОБЛУДЛИВІ МЕСИДЖІ:

1. Відставка Азарова означає переформатування уряду. 

Це абсолютно не відповідає дійсності в українських реаліях. За чинною Конституцією будь-якого міністра, крім прем'єр-міністра, а також його заступників і ключових чиновників в будь-якому державному органі призначають Указом Президента. 

Президент же може звільнити будь-якого з цих чиновників в будь-який момент. Якби Янукович хотів, він міг би відправити в відставску Азарова, захарченка чи будь-кого іншого ще на початку грудня 2013.

Більше того, відправлений у відставку уряд може працювати без всяких змін у повноваженнях 60 днів як «виконуючий обов'язки». За існуючого стану справ, продовжити існування уряду в статусі «виконуючого обов'язки» можливо на будь-який час, наприклад рік.

2. Скасування законів від 16 січня - велика поступка. 

Закони від 16 січня були завідомо невиконуваними і просто являли собою трюк, мета якого - розміняти їх «відміну» на реальні поступки, а також дати офіцерам поліції, прокурорам і суддям індульгенцію на «ніби-то законність» масового побиття та викрадення опозиційних активістів. 

3. Буде призначений коаліційний уряд, який представлятиме Партію Регіонів і опозицію, і це зніме гостроту протистояння і дозволить досягнути політичного компромісу.

Ця побудова є теоретичною, грунтується на досвіді демократичних західних суспільств і не враховує: 

- чинної української Конституції (в якій президент може відсправити в відставку будь-кого, наприклад, через тиждень після призначення); 

- стану концентрації влади в руках Януковича (в західному суспільстві, наприклад, прокуратура не є чинником політичної боротьби, в українських умовах тільки контролюючи прокуратуру і суди можна мати 100% політичної влади в країні); 

- повного колапсу української економіки і державних фінансів, тотальної корупції, організованої найближчим оточенням Януковича.

4. Необхідна робоча група по зміні Конституції. 

Конституційний суд очолює колишній суддя місцевого суду міста Єнакієво, з якого походить Янукович. Вони близько знайомі. Саме Конституційний суд «скасував» попередню версію Конституцію (плід компромісу під час Помаранчевої революції, яка збалансовувала поділ влади в країні) і «повернув» Конституцію часів Кучми. 

Для того, щоби повернути демократичну версію Конституції, не потрібен парламент чи робоча група. Робоча група призначена для затягування часу, з тим, щоби придушити активістів в регіонах з використанням бандитів, збільшити кількість «Беркуту» і ослабити протестувальників на Майдані, які вже два місяці стоять при темрературах від -10 до -25 градусів по Цельсію (від +14 до -13 по Фаренгейту).

Янукович може просто наказати своєму земляку і протеже скасувати своє попереднє рішення, і це може бути зроблено протягом доби.

Я закликаю західних дипломатів, журналістів та громадськість не екстраполювати демократичні реалії на сучасну Україну і оцінювати реальні вчинки Януковича, а не трюки, розраховані на західного глядача.

П.с. Рідні, хто може допомогти з якісним перекладом на англійську:)? моя смерть від недосипу нашкодить справі.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини