MENU

Тимошенко запропонувала поміняти місцями чиновників і громадян

1037 4

Революція в усіх позитивних змістах цього слова може розпочатися в країні лише тоді, коли громадяни отримають реальні «імперативні інструменти боротьби з безправ‘ям, корупцією та «безпрєделом» чиновників». Так вважає лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, про що зазначила на прес-конференції.

 

Кандидат в президенти від партії «Батьківщина» повідомила, що  таким інструментом має стати законодавчо закріплене право громадян проводити приватне кримінальне розслідування, фіксувати корупційні дії чиновників на аудіо та відео пристрої, а потім з цими доказами  напряму звертатися до суду.

 

Вона повідомила, що законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо приватного кримінального переслідування корупційних дій», розроблений нею разом з фахівцями, одностайно підтриманий фракцією та профільним комітетом Верховної Ради.

 

«Це перший мій законодавчий крок, який я пропоную  парламенту зробити для того, щоб громадяни і чиновники  нарешті помінялися місцями. 23 роки практично кожен чиновник мав право знущатися над громадянином і робити так, щоб громадянин не відчував в своїй країні своєї влади. Я хочу, щоб законопроект, який я запропонувала, поміняв місцями громадян і чиновників і щоб наступне все наше життя громадянин впливав на чиновника і чиновник боявся громадянина, боявся, що він порушує закони, боявся, якщо займається корупцією», - зазначила Тимошенко.

 

Тимошенко нагадала, що сьогодні люди, якщо їх права порушуються, іноді вимушені бути учасником корупційних дій, в них є можливість звертатися до виконавчої влади чи правоохоронних органів, однак вони  там зазвичай не знаходили справедливості.

«Цей закон дає людині право не ходити більше по кабінетам виконавчої влади, не ходити більше  по кабінетами силових структур, які іноді є невід‘ємною частиною корупції, корумпованих зв‘язків, корумпованих об‘єднань, корумпованих «кришувань», - підкреслила лідер партії «Батьківщина».

 

Вона закликала депутатів негайно ухвалити цей закон, оскільки він за лічені тижні змінить  позитивно країну.

 

«Я звертаюся до всіх фракцій Верховної Ради з проханням включити цей законопроект негайно до порядку денного, проголосувати його і зробити так, щоб на наступному тижні цей законопроект став реальністю для кожного громадянина, для кожної юридичної особи».

За словами Юлії Тимошенко, ухвалення цього закону надасть громадянам « імперативний інструмент» для боротьби з корупцією і нагадала про позитивний досвід Польщі.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини