MENU

Почему в Сингапуре так живут — ответ на сайте Министерства Образования

754 0

Прочитайте вдумчиво текст, который я взял с сайта Министерства Образования Сингапура. Оцените, насколько правильно, точно и с каким достоинством все сформулировано, придумано, написано.
Главное - они действительно ТАК ДУМАЮТ. Поэтому ТАК ДЕЛАЮТ. И как следствие - ТАК ЖИВУТ. В течение суток продублирую вторым, северным языком. Чтобы даже до оленей дошло. Северных.

 

********************************************

 

Наша місія

 

Нація – це основа багатства країни, адже воно полягає в її досягненнях, відданості та єдності, її прагненні боротися та бути стійкою й особливою. Наше майбутнє залежить від нашого перманентного відновлення та оновлення лідерських якостей і національної свідомості, що ґрунтуються на минулому досвіді, набутих знаннях, які ми черпаємо з сьогодення та підготовки до випробувань, що чекають нас вприйдешньому. Те, як ми виховуємо та вчимо молодь в школі буде формувати майбутні покоління Сингапуру. Місією Освітньої Системи є формування нації, яка в подальшому визначатиме майбутнє. Система забезпечить дітей збалансованою освітою повного циклу, повністю розвине їх потенціал та виховає відданими громадянами, які відчуватимуть відповідальність перед сім’єю, громадськістю та країною.

 

Наше бачення

 

Вперше бачення Міністерства Освіти проекту «Школароздумів, нація, що вчиться» («Thinking Schools,Learning Nation» (TSLN) було озвучене Прем’єр-міністром Го Чок Тонг в 1997 році.

Бачення передбачає мислячу націю та відданих громадян, готових до випробувань майбутнього, та освітню систему, яка відповідає потребам 21 століття.

 

Школи роздумів стануть освітніми закладами в повному сенсі цього слова, постійні випробування та пошук кращих шляхів для створення продукту череззалученість, креативність та інновацію.

Школи роздумів стануть колискою для мислячих студентів, а також дорослих, і цей дух навчання повинен супроводжувати студентів навіть після завершення навчання.

 

Нація, яка навчається передбачає національну культуру і соціальне середовище, яке сприяє навчанню людей протягом всього їхнього життя. Можливістьсингапурців постійно вчитися як для професійного розвитку, так і для особистісного, визначатиме нашу колективну толерантність до змін.

 

Підстави для успішного існування

 

Люди наш найцінніший ресурс. Кожен громадянинважливий, спроможний зробити унікальний внесок. Через освіту кожна особистість може повністю реалізувати власний потенціал, таланти та можливості для процвітання спільноти та нації, а також прожитияскраве життя.

 

Кожна дитина повинна заохочуватися до прогресу через освітню систему настільки наскільки дозволяють її можливості. Розвиток повинен завжди залежати від роботи та ґрунтуватися на рівних можливостях для кожного.

 

Кожна дитина повинна навчатися в тому темпі, з яким вона може впоратися. Кожного потрібно стимулювати відповідно до його особистих потреб. Система повинна бути гнучкою для того щоб підходити учням, які ментально, фізично, емоційно та соціально перебувають на різних рівнях.

 

Кожна дитина повинна навчитися бути гордою за свою роботу, демонструвати найкращі результати та розвиватися не залежно від того, що вона робить, поважати й цінувати працю.

 

Освіта озброює нас знаннями та навичками, а також правильними цінностями та ставленням до забезпечення процвітаючого та успішногоповсякденного життя індивідууму та країни. Ми повинні вчитися бути незалежними, здатними працювати зоточуючими, конкурентоспроможними, з сильною громадянською свідомістю. Ми повинні бути гнучкими подумки та мати широкий світогляд для того, щоб адаптуватися до мінливого навколишнього середовища. Ми повинні мати сильні моральні орієнтири для відчуття власної сили в світі з мінливими цінностями.

 

Учні повинні знати нашу спільну історію, наші слабкі сторони та фактори, що нас певним чином обмежують. Вони повинні розвиватися з почуттям спільної ідентичності та долі, інстинктом захисту національних інтересів Сингапуру, рішучими та впевненими для того, щоб бути єдиною нацією, для подолання загроз та проблем.

 

Освіта допомагає зберегти наше культурне коріння. Наші учні повинні знати власну культурну спадщину та рідні мови. Водночас, вони повинні вчитися розуміти та поважати різні расові, релігійні, культурні та мовні надбання їх співвітчизників.

 

Вчителі в суспільстві

 

Освітня система спрямована на те, щоб сформувати вчителів якісною професійною силою, зразковою в поведінці та почутті відданості, з навиками та знаннями на високому рівні. Ми забезпечимо вчителів ресурсами та комфортними умовами для реалізації їх роботи. Ми стежитимемо за їх розвитком та добробутом для того, щоб вони могли концентруватися на тому, щоб віддавати усе найкраще учням. Зразкове лідерство тамелодійне звучання менеджменту, націленого на розвиток людей, дозволить розвивати дружній, відданий та компетентний навчальний процес.

 

Викладачі не повинні відставати від професійних подій, характерних для їх напрямку, та запроваджувати нові навчальні теорії та практики в навчальних аудиторіях. Вони повинні бути переконливими для того, щобнаправити навчальні підходи в практичне русло та ефективні програми для задоволення потреб студентів.

 

Викладачі – це наставники та зразок поведінки для учнів. Вони впливають на молодь та навчаютьсоціальним та моральним цінностям через слова і вчинки, в межах та поза межами аудиторії. Вони повинні передати учням схильність до навчання, навики мислити та життєві навики підготовки до майбутніх випробувань, звичку до постійного навчання та вдосконалення, а також відчуття приналежності до Сингапуру.

 

Присяга викладачів

 

Ми, викладачі Сингапуру, присягаємо:


-Бути відданими нашій місії та виховувати найкраще в наших студентах.


-Бути зразковими у виконанні наших обов’язків та відповідальності.


-Навчати наших студентів бути відданими жителями Сингапуру.

 

-Продовжувати вчитися та прищепити любов до навчання нашим учням.


-Заслужити довіру та підтримку батьків, створити з ними співдружність для досягнення нашої місії.

 

Партнерське Суспільство

 

Ми можемо досягти успіху нашої місії за повної підтримки та довіри батьків та співдружності. Ми прагнемо співпрацювати з ними як з партнерами, спільно розвивати потенціал наших дітей. Освітасформує їх майбутнє, а діти, в свою чергу, творитимутьмайбутнє Сингапуру.

Alex Mochanov


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини