MENU

Львовские ветераны дивизии СС «Галичина» выступили против ежегодного марша

3964 36

Ветераны дивизии «Галичина» призывают не проводить так называемый «Марш вышиванок» в честь воинов дивизии, чтобы не создавать картинку про «Украинский фашизм» для российских СМИ.

Об этом говорится в обращении ветеранов:

"В цей надзвичайний момент, коли найвища загроза нависла над Українською державою, над нашою Незалежністю, звертаємося від імені тих, хто зі зброєю в руках відстоював право українців на власну державність в роки 2 світової війни та після її закінчення. Звертаємося, перш за все, від імені добровольців дивізії «Галичина» (згодом - 1 Української дивізії Української Національної Армії), чимало з яких після битви під Бродами поповнили лави УПА та збройного підпілля ОУН. Сьогодні Україна знаходиться в стані збройного конфлікту з Московщиною. Путінські диверсанти вбивають і викрадають українців, а кремлівська пропаганда всіляко намагається очорнити українську владу та патріотів-активістів.

Наближається 28 квітня - день створення дивізії «Галичина». Ми знаємо, що до України вже прямують з Росії групи так званих «рускіх націоналістів», завдання яких - дати для московських телеканалів відповідні сюжети про «український фашизм». Брати участь у зрежисованих Москвою акціях, в умовах путінської агресії - це акт свідомої чи несвідомої співпраці з агресором, акт зради!

Тому закликаємо всіх, хто з повагою ставиться до національно-визвольної боротьби, до пам'яті тих, хто тоді віддав своє життя за Україну, і до нас, ще живих ветеранів цієї боротьби - утриматися від проведення цього року будь-яких масових заходів, присвячених цій події. Ваша повага до нас та наших полеглих у боротьбі побратимів буде найвищою, якщо сьогодні ми не дамо Москві шансу черговий раз показати звільнену від бандитського режиму Україну територією, на якій марширують «бендеро-фашисти» з нацистськими вітаннями та символікою.

 

Голова Львівського братства 1 УД УНА
Євген Куцик

Голова Львівського крайового братства ветеранів ОУН-УПА, ветеран 1 УД УНА
Олесь Гуменюк"

Вчера стало известно, что ранее никому не известная общественная организация "Серебряная земля" подала заявку в городской совет Львова на проведение марша в честь дивизии « Галичина» и Небесной сотни. Это вызвало возмущение у ряда общественных организаций, поскольку дата проведения марша совпадает с днем ​​памяти жертв Холокоста. Ранее сообщалось, что во Львове официально отказались от празднования дня основания СС "Галичина", опасаясь провокаций

Espreso


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини