MENU

«Шкода, що київські вибори такі розмиті і змазані», - блогер

540 0

Нівроку літній деньок припав на день голосування.

Прийшли на дільницю десь о десятій тридцять і застали хороші черги. Члени комісії заспокоювали тим, що з восьмої до десятої було справжнє пекло. Мій прогноз, що по Києву явка буде добре за 50 відсотків.

Ніхто особливо не жалівся, хоча піт з усіх тік, як у сауні. 

Організовано у нас на дільниці в Дарницькому районі усе достатньо добре. Ось тільки не розумію, чому цю роботу чоловіки переважно переклали на жінок (хоча насправді добре знаю, що жінки значно краще працюють в складних умовах і якісніше виконують рутинну роботу)? Вказівники, члени ДВК, які допомагають, підказують, направляють.

Атмосфери радянського свята не було, але все доброзичливо і загалом привітно.

Десь в стороні чийсь представник чи спостерігач голосно качав права. Якісь не ті чи неправильні на його думку члени ДВК. Це особливо нікого, окрім самих членів ДВК, не напружувало. Але скарги, оскарження і суди після виборів напевно будуть. Ну, і що ж? Це далеко небездоганна кампанія в найскладніших за нашу новітню історію умовах. Але демократія і право мають працювати.

Люди в чергах шептались про вибір. Поганих прізвищ не чув, хоча називали (у підслуханих розмовах) трьох. Значить, чим більше киян проголосують, тим краще.

Найтиповіше питання - а чому чотири бюлетні? Це дає можливість спрогнозувати, що порядку в Києві ще довго не буде. І це шкода, що київські вибори такі розмиті і змазані, особливо у порівнянні з президентськими. Треба думати, але здається, що в питаннях національного патріотизму ми вже зрушили з мертвої точки, а ось в місцевому - роботи і роботи. Це особливо дивно, бо на якість життя громади і громадянина значно більше впливає місцева, а не центральна влада.

Хоча голосувати на київських виборах було важко і мені, бо мав симпатії до кількох нових команд. Але ці команди або не мали свого висуванця на посаду міського голови, або кандидата по мажоритарному округу.

Найважливіше - не забуваймо підтримувати і дякувати чоловікам і жінкам, які зі зброєю в руках відстоюють і захищають наше право на обраний нами спосіб життя!

Bohdan Yaremenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини