MENU

У чому феномен Ляшка?

1900 5

Результати президентських виборів були досить передбачуваними. Перше місце за Порошенком, друге - за Тимошенко. Але те, що на третьому місці, за результатами голосування, опиниться радикал Олег Ляшко шокувало всіх — і експертів, і його прихильників, і противників.

Хто голосував за Ляшка і чому? Думаю, його виборцями стали люди, яким набридли олігархи та старі обличчя в політиці, і які не були готові прийняти нових кандидатів. Для них він став своєрідною золотою серединою.

Одних зачепив безпосередністю. Тим, що може назвати речі своїми іменами, без прикрашання. Якщо треба - показати дулю, схопити за барки. Такий собі простяк з народу, відмінний від випещених представників політичної еліти. Інших - різкими заявами щодо врегулювання ситуації в країні. Чого варті його плакати: “Я поверну Україні Крим!” та відловлювання сепаратистів на Сході. До всього він ще й вправний оратор. Під час зустрічей із виборцями каже те, що люди хочуть чути. Смішно, різко, але в яблучко. Вміє вловити настрій.

8 відсотків голосів - не так вже й багато. Але й цього вистачить, щоб Олег Ляшко та його Радикальна партія зайняли місце у політичному житті країни. Може, він і не допустить таких помилок, як “Свобода”, яку два роки тому також вважали феноменом парламентських виборів.

Василь КОВАЛЬЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини