MENU

Кримські рибалки через окупацію втратили роботу. Тепер вони ловитимуть рибу у Африці

1448 8

Понад 14 тисяч рибалок у окупованому Росією Криму залишилися без роботи, так як у них немає ринку збуту: Росія не зацікавлена ​​в кримських сортах риби, а український відтепер ринок закритий. Про це, як повідомляє Gazeta.ua, заявив Голова асоціації рибалок Криму Сергій Яценко. 

"Кримські рибалки, які працювали професійно, зараз готуються виїхати до Африки - там за таку роботу платять значно більше", - сказав він. 

За його словами, з 12 судів, які працювали в Керченському порту і з 6 в Донузлаві, зараз працює тільки одне. За словами рибалок, за місяць вони заробляли по 8-12 тисяч гривень, в Чорному морі, в основному, ловили камбалу. 

"Вона цінна - прямо з берега цю рибу забирали турки по 150 гривень за кілограм. У Києві таку продавали по 230 гривень. Зараз через відсутність ринку збуту більшість взагалі втратили роботу", - розповів рибалка. 

За російським законодавством, рибалки тепер повинні виходити в море із зарубіжними або зі спеціальними морськими паспортами, а судно має бути оформлене як іноземне. 

"Крим давав майже 65% всієї виловленої риби в Україну та тепер цього вже нема", - впевнений Олександр Чистяков.

"5 канал"


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини