MENU

Нардепа Бригинця затримали на території Білорусії

454 0

Сиджу під арештом із 2 громадянами Грузії. Біля входу - капітан з дубінкою. Тут є телевізор, дивани і туалет. Мене не впустили на територію Білорусії. Причини не зрозумілі. Ніколи нічого поганого не робив і не говорив про Білорусію, тому вчинок Лукашенка для мене дивний.

Заарештувати нардепа сусідньої країни, який рухався по дипломатичному паспорту і, відповідно, має дипломатичний імунітет - це небачене хамство. 

Повернутися назад не можу в Україну, бо не маю грошей. Але маю квиток до Москви, з Москви до Воронежа, з Воронежа до Москви, з Москви до Києва.

Мої колеги продовжили проїздку до Воронежа і сподіваюся вже завтра зможуть побувати у нашої льотчиці Надії. 

Повторюю, жодних причин, по яким мене не впустили на територію Білорусії і жодних пояснень, чому моє пересування обмежене, білоруські прикордонники - поліцаї не надали.

Капітан Щерба , який відмовився показати мені документи, згідно з якими я не можу пересуватися по транзитній зоні, сам, на моє глибоке переконання, перебуває в ній незаконно.

Подати мені якісь документи чи якісь розпорядження, які забороняють мені пересуватися по транзитній зоні він не зміг. Більше того, він повідомив, що це усна вказівка когось із керівництва. Отака вона Білорусія, тут вирішують не закони, а усні вказівки.

Вимагаю пояснити мої права, і на основі яких документів я перебуваю під арештом. Мені дали постанову державного прикордонного комітету РБ № 11-8, де написано, що я можу «обжаловать действия /бездействия пограничников, у вышестоящего начальства в прокуратуре или в суде».

… Але «вышестоящего начальства» немає, а в прокуратуру і суд я зможу звернутися тільки після повернення в Україну. Щиро маю зізнатися, що прикордонники ставляться із симпатією до України, стискують плечима і все розуміють, як колись наші беркутівці і вевешникина на Майдані - все розуміли, але діяли по скотськи.

Уявляю, що буде, коли Білорусія, як нині Україна, захоче вийти з-під контролю Путіна… 

Цікаво, ці хлопці, які мене охороняють, будуть в нацгвардії чи в ополченні?! Будуть захищати свою Білорусь чи й далі виконувати накази Путіна?

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини