MENU

Новий парламент. Інших варіантів немає

690 2

Україні, яка болісно і складно будує своє майбутнє, потрібна нова законодавча влада. Те, що відбувається сьогодні у парламенті - це боротьба не за нову державу, а, зусиллями Партії регіонів і комуністів, спроба занурити країну в хаос і безнадію.

Саме тому "УДАР", вийшовши з коаліції, запустив конституційний механізм, який дасть можливість розпуску парламенту і призначення дострокових виборів. Нас підтримали колеги - фракція "Свобода", позафракційні і деякі депутати з "Батьківщини".

У нової України має бути новий парламент. Затягуючи ж з виборами, ми лише ускладнюємо ситуацію в країні і затягуємо час, за який вже могли б відбутися зміни в державі.

Очевидно, що ця Верховна Рада, склад якої обирався в умовах фальсифікацій і тиску, та після усіх подій, які відбулися в країні, не відповідає настроям у суспільстві. Близько 70% українців вимагають перевиборів. Абсолютна більшість громадян хоче миру, добробуту, досягнення європейського рівня життя.

Та хіба можна цього досягти, коли в нинішній Раді сидять люди, які є п’ятою колоною держави-агресора? Які, доклавшись до страшних подій в Україні, і далі працюють на дестабілізацію ситуації. Дострокові парламентські вибори - це фактор стабілізації у майбутньому і запорука відсутності в наступному парламенті цієї 5-ї колони, яка сьогодні відверто лобіює інтереси агресора - Російської Федерації.

Крім того, очищення і перезавантаження влади – це вимога Майдану. Час її виконувати.

Усі аргументи проти розпуску Ради не витримують жодної критики.

Треба приймати закони? Так відсутність коаліції жодним чином не заважає народним депутатам ухвалювати закони, необхідні Україні. Було би бажання та воля.

На сьогодні вкрай важливо ухвалити законопроект про внесення змін до бюджету, щоб забезпечити армію і відновлення звільнених від терористів міст у Донецькій і Луганській областях та забезпечити розвиток української економіки. Адже наразі не відбувається жодних реформ.

Тому емоції і претензії - не той інструмент, який допоможе Україні у нинішній ситуації. І ми не допустимо повторення 2005-го року, коли у демократичній владі почалися згубні з'ясування стосунків і визначення хто біліший, а хто пухнастіший. Сьогодні не час звинувачень. Потрібна конкуренція ідей і дії виключно в інтересах країни. Без особистих амбіцій і образ.

А щодо роботи уряду, то законодавством чітко прописані усі процедури. Якщо відставку прем’єра у четвер не буде підтримано, нинішній склад має виконувати усі свої обов’язки. Усе інше - буде дезертирством і спробою скласти з себе відповідальність.

Яким буде новий парламент? Таким, який оберуть громадяни. А після обрання нової Верховної Ради буде сформований новий уряд, який зможе ефективно співпрацювати і з новим парламентом, і з президентом. І буде спроможний нарешті провести необхідні країні реформи. Бо поки що, Україна бореться за життя, а не будує своє майбутнє.

Віталій КОВАЛЬЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини