MENU

Як представники УДАРу прибирають та встановлюють МАФи у серці Києва

1148 1

У травні, коли з'явилась інформація про те, хто ж балотується до Київради, виникло чимало питань до минулого кандидатів. Але, мабуть, не зовсім вірно судити людей за те, що було колись, кожен заслуговує на другий шанс. Чи ні..?

Після обрання мером, Віталій Кличко наполегливо взявся визволяти центр столиці від бридких кіосків. Чудова ініціатива, адже багато киян вже й забули, як виглядає, наприклад, площа Льва Толстого – так щільно потворні конструкції заполонили собою історичні вулиці. Але, наміри очільника Київради виявились не такими вже й прозорими.

Ще у червні, долучившись до ініціативної групи проекту STOP МАФ Андрія Богдановича з Демократичного Альянсу, метою якого була розробка саме інституційного механізму звільнення міста від кіосків, ми виявили, що з 1 січня 2014 року усі тимчасові споруди у Києві є незаконно встановленими, оскільки дозволи на їх функціонування не було продовжено. Також існують, так звані, об’єкти, що займаються "сезонною дрібнороздрібною торгівлею в межах м. Києва", іншими словами, намети з продажу напоїв та їжі, що зразу ж обростають чисельними холодильниками і заважають вільному проходу громадян. На них активісти чомусь звертають значно менше уваги (все-таки сезонні, "лише" на півроку), але обличчя міста такі споруди псують не менше.

Серед інших, на мій запит до КМДА №052-3923 від 14 липня 2014 року на надання інформації, надійшла цікава відповідь, хто ж встановив один з таких наметів на площі Перемоги.

Виявилось, що на правах договору про сплату пайової участі, власником є ФОП Мандрик Валентина Львівна, яка у травні цього року була обрана депутатом Київради від партії УДАР, як мажоритарник по 56-ому виборчому округу (на території якого і знаходиться споруда).

Але найцікавішим в цій історії виявилась дата видання дозволу. 3 червня 2014 року, всього за тиждень після виборів, приблизно у той самий день, коли ТВК оголосила про її перемогу! Важливо зазначити, що на самій площі знаходяться два великі супермаркети, ще два – у радіусі півкілометра, плюс незліченна кількість менших магазинчиків, тобто місць, де можна купити їжу та напої в районі не бракує.

 

Виникає цілком логічне питання, навіщо ж деякі представники УДАРу йшли до органів місцевого управління? Захищати інтереси киян, чи в перші дні своїх повноважень встановлювати МАФи, з якими на камеру так відважно воює голова партії Кличко?!

Ольга ГОНЧАРОВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини