MENU

Ощадбанк відновив ще одну зруйновану школу у Слов’янську

324 0

Життя вкотре підтверджує цю біблійну істину. Відтепер школа N21 Слов'янська, що у селищі Семенівка, яку відбудовує Ощадбанк, називатиметься навчально-виховним комплексом N1 міста Слов'янська. Про це сьогодні з радістю повідомив мені директор школи Сергій Віленович Борисенко. Такий собі подарунок до Дня Незалежності.

Навчально-виховний комплекс – поєднання в одному освітньому закладі школи і садочка. Тобто в школі відкривається ще й дошкільне відділення. Не було б щастя, так нещастя помогло, якщо можна так казати в цій трагічній ситуації. Місцевий садочок, як і більшість соціальної інфраструктури Семенівки, в ході бойових дій був розбомблений вщент і відновленню не підлягає. Тож наша школа тепер відкриє свої двері і для дошкільнят.

Наразі загальна оцінка готовності тепер уже начально-виховного комплексу, каже директор, 85%. Хлопці-будівельники працюють практично від світанку до ночі. Без вихідних. Щоб до Свята знань 1 вересня все було готове, аби діти сіли за парти. Більшість робітників місцеві – зі Слов'янська та Краматорська. Кажуть, що будувати краще, ніж воювати. Згоден. Більше того – добре, що саме вони так думають, так кажуть і так роблять. Та, бачить Бог, не ми почали цю війну. І тепер покликані захистити й відстояти нашу незалежність та відбудовувати наш український Донбас практично з руїн...

Оля, яка перейшла до сьомого класу, згадує, як плакала, коли дізналася, що її рідну школу розбомбили, а тепер радіє, що з вересня ходитиме до неї разом з молодшими братиком і сестричкою – малюками-дошкільнятами.

Прості слова дитячих радощів, сказані дещо незграбно, кострубатими реченнями, але щиро й без прикрас, у цій історії є найбільшою винагородою і для мене, і для банку, і для уряду, і, сподіваюсь, для українського суспільства, яке прагне завершення війни й настання миру. Головне – щоб страшні помилки дорослих більше не повторювались. Саме тому, переконаний, сьогодні, навіть попри те, що на сході ще точаться бої, на звільнених територіях закладається фундамент майбутнього всієї нашої країни на десятиліття, а то й століття вперед. І починати будувати це майбутнє слід саме зі шкільної лави. Бо невігластво та неуцтво, як казав Гюго, це сутінки, де нишпорить зло. При цьому словаосвіта, світло, світити недарма мають спільний корінь. І саме в українській мові. І це нас зобов'язує. Адже образ світла символізує життя, бо життя – це енергія світла.

Андрій ПИШНИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини