MENU

Закон о языках станет прикрытием фальсификаций «регионалов» на выборах

548 1

 


Керівник соціологічноїслужби «Український барометр» ВікторНебоженко сумнівається у прийняттірішення про надання російській мовістатусу регіональної в Києві. Втім,навіть, якщо це станеться, столичнавлада його не виконуватиме, прогнозуєполітолог.

«Вони (Партія регіонів - Ред.) прекрасно розуміють, що Київ неведеться на такі аргументи. Адже столицязавжди більш націоналізована, ніжокраїни. Ніколи не може столиця говорити намові іншої держави», – додавполітолог.

За словами Небоженка,навіть у випадку прийняття відповідногорішення Київради воно не буде реалізоване:«Попов скаже: «Так, рішення прийняте, явізьму до уваги, але нема грошей дляйого реалізації».

Водночас вінприпускає, що надання російській мовістатусу регіональної у Києві може бутизумовлене лише бажанням Партії регіонів пояснити фальсифікації на парламентськихвиборах.

«Насправді вони не розраховують, що перехід наросійську мову держустанов і мовнепитання додасть їх електорату впевненості,що треба голосувати за Партію регіонів.Це те прикриття, що дозволить дуже сильносфальсифікувати результати виборів. І Партія регіонів казатиме, мовляв, мивиконали одне із найголовніших інайважчих обіцянок, навіть для наснеочікувано проголосував Київ. Тобтофальсифікація потребує дуже серйозногопояснення. Не можна просто прийти ісказати, що вперше за 20 років Київ полюбивпрезидента, чи завжди голосував проти Партії регіонів, а тепер – за», – зазначивНебоженко.

Нагадаємо, депутатКиївради від фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко заявив, що насьогодні не стоїть питання про наданняросійській мові статусу регіональноїв Києві.

Голова Київської міськоїдержавної адміністрації ОлександрПопов вважає, що столиця має добреподумати над реалізацією мовного законув столиці.

Дві слові від себе: 1.Київ і так здебільшого говорить мовоюіншої держави, і це сумно, і пан експертне може цього не знати. Впевнений, що йвін сам говорить тією ж мовою.


2. Крім моральногоефекту, про який казав Небоженко, введенняригванальної мови можна використатище й суто технічно: різко збільшитикількість виборців за рахунок«поросійщених» двійників. Не можустверджувати, що Державний реєстрвиборців зараз переймається саме цим,але - така можливість є. Чому б і нескористатись нею в інтересахсамі-знаєте-якої-партії?


mr-vld


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини