MENU

Юлія Тимошенко обговорила з делегацією ЄНП звільнення Надії Савченко

5381 1

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч з делегацією Європейської народної партії.
 
Сторони обговорили ситуацію в Україні, приділивши особливу увагу виконанню Мінських домовленостей про так зване припинення вогню, а також відновленню прав і свобод постраждалих внаслідок конфлікту на Донбасі.
 
 
За словами Юлії Тимошенко, після домовленостей про припинення вогню, щодня надходить інформація про загибель як військових, так і цивільних, а сам конфлікт перетворюється на заморожений.
 
"Будь-які переговори з Росією без участі США та держав-членів ЄС приречені на провал, оскільки у такому форматі Україна представлена з позиції слабкості", - наголосила Юлія Тимошенко.
 
"Ми закликаємо наших європейських партнерів не залишати Україну один на один з Росією. Донбас - це наша земля, і ми не віддамо його Росії", - підкреслила лідер "Батьківщини".
 
 
Представники делегації ЄНП укотре висловили свою підтримку територіальній цілісності та незалежності України.
 
Сторони також обговорили підготовку до виборів. У цьому зв'язку представники делегації ЄНП відзначили важливість балотування льотчиці Надії Савченко номером один у списку партії "Батьківщина".
 
 
"Це сприятиме нашим спільним зусиллям щодо звільнення Надії з незаконного ув'язнення в Росії", - наголосила голова делегації, віце-президент групи ЄНП з питань східноєвропейських держав Сандра Калнієте.
 
Вона ознайомила Юлію Тимошенко з ініціативою членів Європарламенту звернутися з листом до президента Росії Володимира Путіна, в якому європарламентарі закликають російську владу звільнити Савченко та інших незаконно затриманих в Україні осіб, які знаходяться в Росії. 
 
 
У зустрічі також взяли участь заступник голови партії "Батьківщина", Голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції  Григорій Немиря, колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк, народний депутат Сергій Власенко та член Комітету у закордонних справах Європарламенту Яромир Штетіна.

Юлыя ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини