MENU

Ялтинский саммит YES превратился в кружок «Русский мир» - Балога

627 1

  

Можливості форматуЯлтинської європейської стратегії Київвтратив. На YES Україна вкотре не почула«так» від Заходу.

В нашихзовнішньополітичних умовах Ялтазалишається фактично єдиним майданчикомкомунікації з нормальним світом. Цьогороку список гостей був дуже навітьпристойний як для держави, з якоюприпинили говорити. Райс, Солана, Фюле,Ердоган за інших обставин до нас би неприїхали.

Однак українська стороназнову підсіла на російську «тєлєгу».Через окремих гостей із Росії YES звівсядо гуртка на тему «русскаво міра».Спочатку наші представники все щеговорили про укладання угоди проасоціацію з ЄС. Щоправда, не забули длякомпенсації такого нахабства передМосквою запевнити, що Київ вивчає іМитний союз із ЄЕП. Далі наш російський«друг» набрався нахабства і почаввклинювати в обговорення європерспективУкраїни «свіжу» тему Митногосоюзу. 

Уявляю, які враженнязалишилися в Солани і Фюле. Вони, напевно,приїхали з надією, що Україна зробилависновки від провалу саміту Центральноїта Східної Європи.

А виявилося -нічого подібного! Ми не зрозуміли, щознижки на газ не буде, скільки б разівне вступали в «митні союзи». Ці всі«союзи» - цивілізаційний могильник, вякий нас силоміць втягують. Україна вподібних проектах ніколи не будерівноправним партнером, а українцівзавжди вважатимуть «хохлами» іназиватимуть «салоїдами».

Не розуміюцих мазохістських ухилів керівництваУкраїни. Нас принижують, з нами нерахуються, Путін в Криму плюнув нам вобличчя в компанії байкерів, а миобтерлися і прийшли проситися, щоб насі далі ганьбили. Але вже не просто яксусіда, а на правах учасника якогось«союзу». І немає значення його назва:митний, шанхайський, хазарський.

АЄвропа, з якою ми вперше за рокинезалежності наблизилися до підписанняугоди про асоціацію, ще трохи подивитьсяна це, покрутить пальцем біля скроні іпочне піднімати Албанію і Молдову. А мибудемо плести лапті в компанії зауральських«цивілізацій».


Виктор БАЛОГА 



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини