MENU

На Рівненщині міліція не побачила порушень у переписуванні протоколів

7531 0

В ОВК 155-го вирчого округу з центром у м. Дубровиця в ніч підрахунку голосів представники трьох ДВК переписували протоколи з результатами голосування. Спостерігач ОПОРИ зафіксував порушення на відео. Присутні представники правоохоронних органів на зауваження спостерігача не відреагували, тому той викликав слідчо-оперативну групу.

Слідчо-оперативна група взяла пояснення в учасників порушення. В ОВК приїхав також керівник Дубровицького оперативного штабу міліції. По факту порушення спостерігач ОПОРИ написав заяву до міліції, надав пояснення, а також відеодокази незаконних дій.

Проте, розглянувши звернення ОПОРИ щодо факту намагання внесення випралень до протоколу, міліція ознак злочину не виявила. Дубровицький районний відділ МВС України повідомив, що в діях секретаря ДВК № 744 відсутні ознаки злочину, передбачені ст.158 Криміналного кодексу України.

Dubrovycja

Copy pojasnennja dubrovec

Відповідно до вказаної статті, підробка виборчих документів, документів референдуму, а так само використання завідомо підроблених виборчих документів, документів референдуму, вчинені членом виборчої комісії, комісії з референдуму, кандидатом, його уповноваженим представником, уповноваженою особою політичної партії (блоку), членом ініціативної групи референдуму, що вплинуло на результати голосування виборців на виборчій дільниці або у межах виборчого округу, або призвело до неможливості визначити волевиявлення виборців на виборчій дільниці чи у відповідних виборах (референдумі) - караются обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Громадянська мережа ОПОРА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини