MENU

Подол может превратится в Позняки или Троещину - Бригинец

512 0

 


Київрада планує передатипід забудову чергову земельну ділянкув межах історичного ареалу міста, натериторії державного історико-архітектурногозаповідника «Стародавній Київ» по вул.Щекавицькій, 46 у Подільському районіКиєва.


Раніше гарячі точкивиникали переважно на Печерську інавколо Золотих воріт. Тепер почализабудовувати Поділ: Гостинний двір,Поштова площа, де планують звести торговіцентри, а тепер ще й вул. Щекавицька.Здається, в недалекому майбутньому Київперетвориться в місто, де всі працюватимутьпродавцями в одному магазині, щобзаробити гроші і купити щось в іншому.Вже зараз Київ вдвічі перевищує поторговим площам середньоєвропейськіпоказники. Таким чином, можна говоритипро те, що влада перетворила Київ в базаррізних категорій від розкладок і МАФівдо мега - і гіпермаркетів.


До порядку денногонайближчої сесії Київради внесенийпроект рішення щодо передачі ТОВ«Астеріс» земельної ділянки длябудівництва адміністративно-готельного-житловогокомплексу будівель і споруд з апартаментами,вбудовано-прибудованого приміщеннямигромадського призначення, підземнимита наземними паркінгами зі знесеннямиіснуючих будівель і споруд на вул.Щекавицькій,46.


Через будівництва Поділвтрачає історичне обличчя. З такимитемпами Поділ скоро перетвориться наПозняки чи Троєщину.


Варто зазначити, щовідповідно до висновків правовогозабезпечення, зазначений проект рішеннямає пройти погодження комісії Київрадиз питань культури та туризму. Передзасіданням минулої сесії Київради (12липня 2012 року) комісія з питань культури  непогодила згаданий проект рішення, прощо я повідомив на пленарному засіданні.Тоді зазначений проект рішення не набувдостатньої кількості голосів. Цього жразу він повторно вноситься на розгляддепутатами, без погодження комісії таз зауваженнями юристів.


Александр БРИГИНЕЦ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини