MENU

Активісти протестують проти Губерського, який порушує права студентів

3171 0

 

Активісти прийшли під Київський Національний університет ім. Тараса Шевченка та пред'являють ректору порушення прав студентів.

 

Так, активісти та правозахисники звинувачують ректора Губерського Л.В. Та проректора Багрова у необгрунтованому позбавленні права студента Олеся Черняка на здобуття освіти.

У 2014 році Олесь Черняк був зарахований на юридичне відділення заочної форми навчання КНУ ім. Тараса Шевченка. Проте, наразі, він перебуває під вартою в СІЗО м.Києва.

 

У свою чергу, керівництво ВУЗУ, в супереч законодавству України, забороняє викладачам приймати у студента екзамени. Хоча, керівництво слідчого ізолятора, у свою чергу, надало відповідний дозвіл на допуск арештованого до здачі сесії.

 

У такий спосіб, ректор намагається зробити все можливе, щоб відрахувати "незручний баласт" з навчального закладу.

 

Крім цього, активісти Чорного Комітету, КВП, КУПРу та інших організацій, а також присутній на акції депутат Ігор Мосійчук, закидають ректору співпрацю з авторитарним режимом Януковича та застосування репресій до студентів у дореволюційний час.

Водночас, в ході акції було озвучено ініціативу проведення "люстрації" керівництва Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка. Зокрема, мова йде про позбавлення ректора Губерського та проректора Багрова права обіймати керівні посади у навчальному закладі.

 

До активістів вийшов проректор Багров та намагався виправдати свої злочинні дії відсутністю механізму забезпечення навчання студента. Проте, учасників акції, переконати йому так і не вдалося.

Сергій МЕЛЬНИЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини