MENU

У Києві має бути вулиця Сверстюка - Інститут національної пам’яті

7451 0

Для вшанування пам’яті українського філософа, правозахисника, дисидента Євгена Сверстюка потрібно назвати вулицію, на якій він мешкав, його іменем. Український інститут національної пам’яті звернувся з відповідним листом до київського міського голови Віталія Кличка.

Зараз вулиця, на якій жив та писав Євген Сверстюк, простягається від Броварського проспекту до бульвару Верховної Ради у житловому масиві Лівобережний, і називається іменем співробітниці НКВД, радянської льотчиці Марини Раскової.

Український інститут національної пам’яті – центральний орган виконавчої влади, який в Кабінеті Міністрів України відповідає за відновлення історичної пам’яті та подолання наслідків тоталітарного минулого в суспільстві – скерував лист з ініціативою присвоєння вулиці М. Раскової імені видатного українського філософа, дисидента Євгена Сверстюка до міського голови Києва. 

“Світлої пам’яті Євген Сверстюк належить до тієї когорти громадян, без яких важко уявити сучасну Україну, її культурну та інтелектуальну спадщину, врешті - культурну мапу Європи ХХ століття. Він заслужив на те, щоб його іменем назвали вулицю в столиці, — каже Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. — Тим паче, вулиця, на якій він жив, не має для Києва історичної ваги: Марина Раскова не мала жодного відношення до України, була уповноваженим особливого відділу НКВД та членом ВКП(б)”. 

Голова УІНП підкреслив, що Київ як і вся Україна позбувається тоталітарного минулого у топоніміці. Тож Володимир В’ятрович очікує, що київська громада позитивно відгукнеться на ініціативу назвати вулицю іменем Євгена Сверстюка. 

Нагадаємо, Євген Сверстюк відійшов у вічність 1 грудня цього року. 

Детальніше.

Український інститут національної пам'яті


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини