MENU

«Міф про неуступчивость Путіна і його психологічну неспособность отступать поширюється ним самим», - сільський обозрєватєль

5965 2

Доброго здоров'я, друзі! Хто з вас ранком не лінується і виходить на пробіжку давно помітив, шо в таке врем'я з будинків виповзають нещасні заспані люди, яких на поводку тягнуть їхні собаки. Оті собаки в большінстве свойом воплощеніє бадьорості і жізнєрадосної сили. Чого не можна сказати про їхніх хазяїв, на постних обличчях яких написана така мука і безисходность, шо даже їхнім собакам за них стидно. Потом оті собачніки приходять додому, спати вже їм лягати пізно, то вони постять у фейсбуці якуто пургу в жанрі "жізнь хуйова". В послєднє врем'я наблюдається інтєресна метаморфоза - на зміну верескливому оркестру істєрічок і панікйорів на сцену вийшов дружний хор нитіків. Які на разні голоса, хто басом, а хто колоратурним сопрано виводять заунивні арії на тему "ми всє умрьом і ви вместє с намі". Хотя, возможно, це одні й ті ж люди, тоїсть панікйори перекваліфіцірувалися у нитіків. От інтєресно, в них і секс такий унилий та безисходний? Бідні їхні супруги. Дід би на місці їхніх собак покусав би їх, ілі в крайньому случаї єжеднєвно дзюрив би їм у тапки. Шоб знали.

Но дід не собака, а сільський обозреватєль мірових собитій і його задача смотреть широко і глядєть далєко. Дєдушка также опирається на стрункі й логічні закони сільської аналітіки, які доказують, шо все буде харашо. Саме лучше в подобних ситуаціях досконально розібратися з об'єктивним ходом подій, учитувать розстановку ігроків на полі, уровень майстерності кожного з них, сигранность команд, стєпень усталості, ситуацію на скамейках запасних і ще множество разних факторів. В отлічії від футболу, однако, на полі не 22 ігрока, а сотні, матч не 90 хвилин, а намного довше, а голи не такі очевидні, як коли м'яч явно влітає у ворота протівніка. Тому міжнародна політіка намного болєє інтєресе і захватующе дєйство, чим футбол. Дід сподівається, шо пока ви читали оцю преамбулу, ваш кохве ілі чай заварилися і ви вже вмостилися зручненько коло екранів ваших комп'ютерів. Всі готові? Приступаєм.

Якийто глупий охраннік у московському СІЗО-6 на Печатніках учора помимо свого желанія получив шанс прославиться на весь світ, єслі ми коли-небудь узнаємо його ім'я. Оте дурило принесло в камеру Наді Савченко баланду і по професіональній привичці вело себе хамськи. За шо в ответ Надя облила хама отою баландою. Подєлом. Шоб знав - з украінськими дівчатами вести себе треба ввічливо і предупредітєльно. А то привикли, як із своїми.

Надя продовжує голодування, хотя адвокат Ілья Новіков учора намагався її переконати, щоб не робила того, бо зараз особливо важливо бути сильною і здоровою. По словам Ільї Новікова, до Наді на ії вимогу все ж допустили отоларінголога з місцевої поліклініки. Це случилося по всій відімості після того, як міжнародна громадськість підняла гвалт.

Кстаті, вчора в українській "Юридичній газеті" вийшло інтерв'ю Новікова, з якого бажаючі можуть детальніше довідатися про ситуацію в ділі Наді Савченко, дії слідства, а також дєйствія і плани адвокатів. Дід в нєкоторой стєпені сприяв цьму інтерв'ю, тому даю посилання. 

Сьогодні адвокати скликають в Москві прес-конференцію, на якій обіцяють оприлюднити матеріали, котрі є в їхньому розпорядженні і котрі доказують непричетність Наді до загибелі "журналістів" ВГТРК. Прімечатєльно, шо прес-конференція захисників Наді Савченко состоїться накануні епохальной встречі Хуйла з журналістами. Адвокати сподіваються, шо среді журналістов найдуться сміливці, які зададуть миршавому неприятні запитання по ділу Савченко. Наблюдаєм.

Но, кажеться, завтра Хуйлу прийдеться відповідати на масу других неприятних вопросов, які сильно волнують російську общественность. Їхня общественность учора масово охренєла від стремітєльного обвалу рубля, шо нєпосредственним образом скажеться на содєржімом їхніх холодільніків. А те, шо подобний пердімонокль случився накануні новогодніх праздніков, добавляє в проісходяще драматичного надриву. Хуйло нєсомнєнно шото там варнякатиме і сьогодні цілий день наверняка придумуватиме красіві і успокоїтєльні об'яснєнія случившомуся. Но народішко же після любованія своїм презідєнтом по тєлєвізору, потягнеться до холодильників. А ми же знаєм непреложний закон сільської аналітіки, шо в борьбі тєлєвізора з холодильником всігда побеждає холодільнік.

Друзі, дід прекрасно знає, яка сітуація в нашій економіці і шо курс гривні тоже не радує. Коли я пишу про економічну сітуацію в Росії, мова не йде про мелке злорадство з приводу іхніх проблем. Дід дальок від злорадства, тут всьо намного сложнєє. Іде війна. На ослаблену і вщент обкрадену Україну підло напав багатий і зарозумілий ворог. Який думав, шо поживиться за рахунок українських територій, поставить нас на коліна і ми приповземо умолять його о прощенії. Но враг прощитався. Україна чогось іще держиться, не обвалюється, зато російська банковська система стремітєльно рушиться. Путінська Росія - наш ворог, но не по нашій волі. Нам ця війна була нав'язана. І інтерес діда до проісходящого в Хуйлостані продиктований простим і об'єктивним мотивом - нада знать, шо відбувається в станє врага. І любі його невдачі нам на руку.

Розмови про те, шо в нас ситуація не лучше, попитки сравнєнія положення України і Росії нєумесні і антинаукові. Ми ізначально були в різних вагових категоріях. А коли Росія на нас напала, в Україні ситуація в економіці вже була ахова. У Росії же всьо було пучком, казна тріщала від нетрудових доходов, а ізлішек дєнєг порождав у Хуйла іллюзію всесильності. Ну Бога за бороду схопили і всьо їм по силам, непонятно лише чаво еті хохли єщо трепихаються. Зараз же ситуація міняється кардинальним образом. Іллюзія нєсокрушімого благополучія розвіялася як утренній туман, начинається масове протрезвлєніє умов з усіма похмільними симптомами.

Дуже важно ще й те, шо самовпевненість Хуйла получила жесточайший удар. Він вдруг засумнівався у своій всємогутності. Ринкових законів він, дуралєй, ніколи не розумів, тому просто не понімає, шо на самом дєлє проісходить. Це тобі нє стрелкой часов повелєвать, командуя сменой лєтнєго времені на зимнє. А ми же знаємо, шо хуже за все нєізвесность, поетому - побольше нашим врагам непонятного. Убога уява Хуйла находить лише одне об'яснєніє случившомуся обвалу рубля - міровой заговор і внутренні спекулянти. Тому і рішення проблеми отой дурачок буде шукати в адміністративних і силових методах. І це прекрасно - це самий прямий шлях до економічного коллапсу, який буде сопровождаться жесточайшим закручуванням гайок. Єслі би це случилося в мирне врем'я, Хуйло нєсомнєнно получив би дружеську помощ мірових государств, які і помогли б матеріально і посоветували шось розумне. Но січас цього не буде. Скоріше навпаки. Тобто шансів на врятування економіки Росії дід вообще не бачить.

Українська ж ситуація у стратегічному вимірі принципово інша. Можна безкінечно йорнічать по поводу синхронності падіння рубля і гривні, но дід з прищуром спитає таке - а ви би предпочли, щоб при падающій гривні рубль оставався нєізменним? Про синхронність коллапсу двох економік можна було б говорити, якби на планеті були лише дві країни - Україна і Росія. Но країн, набагато сильніших за Росію, на планеті на щастя більше. І всі вони, благодаря самопожертві людей на Майдані щиро симпатизують Україні. А Росії, благодаря дипломатичному генію всєх времйон і народов Хуйлу, не симпатизують. Неблагодарна робота бути генієм. Вночі 29 квітня 1945 року Гітлєр у свойом завещанії писав, шо німецький народ оказався недостоїн його генія, тому заслуговує на загибель.

Но вертаємся у 17 грудня 2014 року і єслі подивимся на ситуацію об'єктивно, то зрозуміємо, шо в це трудне врем'я ми всігда можемо розраховувати на сочуственну допомогу, а Хуйло на таку допомогу розчитувать не може. Дід не хоче лізти зараз у деталі разних траншів МВФ, прямих фінансових вливань з боку США і ЄС, но звертає увагу на таку деталь - Украіні будуть допомагати даже в пошуку альтернативних ринків збуту нашої продукції. Вчора нєкоторі російські політіки, які замість того, шоб займатися внутрішніми проблемами, по інерції переймалися ісключітєльно Україною, злорадно шутілі на тему "пасмотрім, как американци будут іскать рынки сбыта для украинской оборонной промышленности. Никому, кроме России, эта продукция не нужна". Дід сходу обзиває отих політіков тупими дебілами і напоминає, шо продукція оборонного комплексу нужна преждє всєго нашій Армії, яка зараз виступає крупнєйшим замовником. А гроші на це в Армії є в тому числі благодаря нашим союзнікам. Не случайно предпріятія оборонной промишлєнності зараз работають у три зміни. А те шо проізводиться сверх наших потреб всігда можна продати. Не забуваймо, шо Україна довгий час була в десятке крупнєйших експортьоров воєнной продукції. Є ринки збуту і на Росії світ клином нє сошолся.

Міф про неуступчивость Хуйла і його психологічну неспособность отступать поширюється самим Хуйлом, шоб запугать протівніков. Но це являється херньою на постном маслє. Перед реальною опасностью він всігда отступає і прогибається как мілєнькій. Визваний госсєкретарьом США Керрі в Рим Лавров доложив Хуйлу явно шото очень неприятноє, бо Хуйло реально забеспокоїлося і забздєло. Угрози розмістить в Криму ядєрне оружіє і переброску Іскандеров в Калінінградську область ми віднесемо до безсилих погроз хулігана, який оказався перед перспективой получить по морді.

Печальна лошадь Лавров, по указанію Хуйла, шото там учора варнякав, шо Росія нєсомнєнно адекватно зреагірує на "Акт про підтримку свободи в Украіні", єслі Обама його підпише. Тіпа бросіл перчатку, бо Хуйло все ще самонадєянно щитає, шо Обама слабак. На шо Обама зреагував молнієносно - устами його прес-секретаря було тут же заявлено, шо презідєнт США отой Акт підпише. Таким образом він набуде законної сили, часть об'язатєльних статєй буде виплоняться нємедлєнно, а та часть, яка дає президенту право застосовувати разні важелі впливу на ситуацію, виполнятиметься в завісімості від поведінки Хуйла.

І шо ви думаєте? Хуйло стало якесь таке покладисте, вчора даже прийняло учать у телефонній конференції за участю лідеров України, ФРГ і Франції. Обіщало всячеськи содєйствувать зустрічі контактної групи в Мінську і обеспечувать виконання мінських договорьонностєй. І признало, шо освобождєніє насільственно удєржіваємих ліц пріоритетна задача. При цьому Порох строго напомнив Хуйлу про Надю Савченко, стан здоров'я якої в московській тюрмі погіршився.

В общем, вимальовується алгоритм дєйствій Запада в лєченії Хуйла - Америка грозно рикає, Хуйло стає покладистим і дальше з ним ведуть спокойний разговор європейські лідєри в "нормандському форматі". Єслі Хуйло начинає тупить, до цього формату підключається Велика Британія. Не помагає - знову рикають США і Хуйло оп'ять на нєкоторе врем'я приходить в чуство. А врем'я ж ідьот, часікі тікают, рубль обвалюється, нафта дешевшає. Зранку нафта, кстаті помолодшала і січас в самом расцвете лєт - 59,59 долларов за барель. Сидить собі Хуйло січас в Кремлі, дивиться з грустью на цифри і думає: "Во обложілі, сукі".

В ситуації втрати ініціативи і винуждєнного слєдованія рекомендаціям врачей Хуйло нєсомнєнно обдумовує зараз варіанти кардинальної зміни розкладу сил в свою пользу. Розуміє, падла, шо длітєльного протівостоянія з усім світом він не видержить. Тому шукає зараз прості рішення, які б дозволили йому пройти "раз і в дамки". Не обов'язково такий хід може бути зроблений на українському напрямку - тєлодвіженія Хуйла в Украіні достаточно надьожно контролюються і в принципі воно йому нічого не дасть. Тільки усугубить його положення. Но Хуйло віздє хвалиться, шо він мастєр нестандартних решеній. Тому обдумовує як би отвлєч вніманіє США від себе, шоб од нього одстали і тагда він получить шанс дожать ситуацію в нужном собі направлєнії. Дід заздалегідь каже, шо ніхрена в Хуйла не получиться, хоть би даже завтра на США напали марсіани. З Хуйла така ж дамка, як із Рогозіна балєріна, а з Медведєва культурист.

Поетому спокойно наблюдаєм, зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю і за всіх наших полонених, всіляко допомагаємо Арміі та читаємо repka.club.

І слєдім, шоб віздє був парядок! А не те, шо січас.

P.S. Друзі, в діда січас особливо багато роботи, на фейсбук хватає дуже мало часу, єлє встигаю продивлятися ваші коментарі, но времені відповідати фізично немає. Прошу у всіх пробачення і розуміння. За подяки і добрі слова дуже-дуже дякую. Дід жива людина і мені по-людськи дуже приємно читати ваші щирі побажання. Но дід жизнь прожив, ніколи не страдав зазнайством тому не схильний перебільшувати своє значення. Дід в житті дуже проста людина і йому даже неловко читати всякі припущення, шо Свирид якийсь пісатєль ілі журналіст. Зовсім ні. Дід завжди був простим чітатєлєм, но коли твоя країна переживає трудне врем'я, приходиться братися за роботу, якої ніколи раньше не робив. Пригадую, як на Майдані один знайомий інженер казав: "Ніколи не думав, що доведеться сотнями нарізати бутерброди. Оказується, я був рождьон для бутербродов".

Свирид ОПАНАСОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини