MENU

Про «добровольців» і «поклик російського серця»

10763 1

Навіщо і чому люди вбивають один одного на війні? Ось Путін вважає, що «російські добровольці» вбивають українців «за покликом серця». Що ж це за загадкове російське серце? Що ж це за диявольський «поклик» в російському серці?

Такий кровожерливий, злий, аполітичний, нещадний?

Мораль.  Путін переконаний, що  «російські добровольці» з дивним «покликом в серці» ведуть справедливу війну - є такі війни в науці про війну - полемології. Справедливими називають ті війни, які карають несправедливість. Це війни на захист вічних людських цінностей. Наприклад, на захист своєї Батьківщини.  Але війна - це завжди дві воюючі сторони. А отже і дві моралі, дві справедливості. Для «російських добровольців» все ясно - Путін розтлумачив. Вбивати українців - «це частина високого боргу» у війні за сакральні цінності Росії. Це і є «поклик». Одурманений москвич, блогер, коментуючи ці слова Путіна,  написав: «російські добровольці воюють не з українцями, а з «фашистами і бандерівцями, це - святе». Святий Августин в своїй «Сповіді» писав, що бої гладіаторів могли перетворити глядачів на тих, що скаженіють і стають одержимими навіть супроти власної волі.

Право. Підполковник КДБ, випускник юридичного факультету вже точно знає десятки статей кримінального кодексу РФ, які гарантують тривалі ув’язнення для тих  «добровольців», які  «за покликом серця» вбивають громадян іншої країни.

Але «добровольці» - не воїни. Вони вбивці, злочинці. Ідеологія путінської війни проти України стара як світ: якщо немає причин, за які варто воювати, - їх треба вигадати! Чим більше крові, тим більш священний міф, тобто путінський «поклик серця».

Ірраціональність.  Путін - злий монстр, ірраціональний інвалід. Навряд чи у нього пересохло в роті, коли він приймав політичне рішення воювати з Україною. Однозначно його юні дочки не будуть санітарками-медсестрами в банді

«Мотороли» під аеропортом Донецька. Не будуть Маша і Катя Путіни поранених «російських добровольців з покликом у серці» витягувати з поля бою. Путін дивиться на війну з Україною з віконця свого кремлівського кабінету. Відчужено, абстрактно. А внизу, за Красною площею проходять маршем під православні корогви «російські добровольці з покликом в серці» і кричать: «Путін! Ті, що йдуть на смерть, вітають тебе!»

Мертві російські добровольці. Однозначно, у них немає жодного інтересу в війні на Донбасі. Вони - альтруїсти, щоправда, мертві. Але не «святі воїни». Тому, що святих ховають з почестями, у супроводі траурних маршів. Стогне вся країна! Героїв оплакують і пишаються. А тут - могила і напис «Солдат номер 7». Кров для путінської війни в Україні - як бензин для машини, гроші для бізнесу. І все. Без лірики. Без сумнівів.

«Поклик серця» російських добровольців. Російські добровольці - це ті, хто вбивають і самі ризикують бути вбитими. Це і є війна. А Путін, створивши образи ворогів, симулякри бандерлогів і фашистів, примусив нещасного російського добровольця «за покликом серця» воювати за путінську країну, за владу Путіна. Карл Клаузевіц і сьогодні актуальний. Тому, що війна на Донбасі - це продовження внутрішньої політики Путіна.  Війна в Україні - це не продовження, а поразка політики президента Путіна.

Путін - мазохіст? Автор цих рядків на прес-конференції поставив би Путіну питання: А Вам подобається вбивати? Російські політики і генерали і є головними натхненниками і організаторами війни проти України. Слова «а російські баби ще понароджують!», - стали не лише літературною класикою. Коли Путін, в присутності 1200 журналістів, воює з ворогами Росії, то починаєш розуміти справжній сенс слів «збудження, хвилювання, захоплення, несамовитість». Історія Росії захоплююча і цікава лише в одному випадку - коли вона пов'язана з війною. Росія завжди воювала. Це і є той «поклик серця» російського добровольця».

Інший Путін. Коли Путін відповідав на «економічні питання» протягом чотирьох годин, ми спостерігали «іншого Путіна» - загнаного в кут, невпевненого в собі, переляканого, нездібного сформулювати речення, він заїкався, «екав», ретельно добирав слова, аби виправдатися. Підлий російський рубль підкоряється не «поклику серця», не наказам Путіна, а чортовим законам, описаним ще Карлом Марксом.

Чому Путіна покинула дружина? Це називається «синдром дружини Гесса». Нацистського  злочинця Рудольфа Гесса, коменданта концтабору Освенцим, допитували в  Нюрнберзькій в'язниці. Він сказав, що його шлюб розпався, оскільки дружина відмовилася ділити з ним подружнє ложе. Вдень - газові камери, розстріли, вночі - еротичні війни. Вбивати і займатися сексом (як задоволення) - одне і те ж. Статевий акт цілком можна порівняти з пострілом в людину. Параноя.

Схоже, що Путіна у цьому світі нічого не тримає. «Особистого, приватного» всередині Путіна, «в його серці», немає.

Його діти і дружина пішли від нього. Він не боїться Бога, як і Страшного суду. Він любить війну, а війна любить Путіна.

А я їх обох ненавиджу...

Віктор ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини