MENU

Кошти від концерту Вакарчук віддасть на військовий шпиталь

1522 0

19 грудня у приміщенні столичного театру імені Івана Франка відбувся благодійний концерт сольного проекту Святослава Вакарчука «Вночі».

Організатори планують віддати зібрані кошти на оновлення та облаштування операційних залів Запорізького військового госпіталю, а також придбати реанімобілі на базі Peugeot Boхer. Їх можна було побачити ще до початку концерту перед входом до театру.

У грудні 2013 року стаціонар Запорізького госпіталю було зачинено. Наразі, зважаючи на ситуацію на Сході України, ухвалено рішення відновити роботу шпиталю, адже саме цей медичний заклад є найближчим військово-лікарським закладом до зони АТО. Для повноцінної роботи медичного закладу необхідно практично з нуля створити операційні і забезпечити медичним обладнанням.

«Ні багато, ні мало, всі кошти, які ми зібрали і ще збираємо сьогодні, і ту допомогу, яку надали нам наші партнери, то загальна сума становить біля 8 мільйонів гривень. Гроші, які ще залишаться, ми частково передамо на потреби Сходу», – розповів Святослав Вакарчук.

Мінімальна вартість квитків на концерт українського співака становила 2250 гривень. Серед гостей – відомі обличчя української політики та культури. Зокрема, до доброчинності долучився і президент України, який прибув разом зі своєю родиною.

«Ціна квитків не секрет – загалом 100 тисяч гривень. Ми дуже любимо Славка, дуже любимо «Океан». Ми згадали і не повірили, що це було в 2008 році, коли саме в цьому театрі ми дивилися «Океан Ельзи» з симфонічним оркестром. Тоді отримали величезне задоволення», – пригадав Порошенко.

Творча частина концерту розпочалася виступом молодої співачки, виконавиці зокрема лемківських пісень Христини Соловій, яка стала відома після участі у конкурсі «Голос країни». Тоді вона потрапила до команди Святослава Вакарчука.

В основній програмі вечора на сцену разом із Вакарчуком і групою «Океан Ельзи» вийшли музиканти Національного камерного ансамблю «Київські солісти», а також спеціально запрошені відомі українські музиканти.

Журналісти hromadske.tv підготували відео щодо цього заходу

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини