MENU

Цього року «Газпром» видобув рекордно низький обсяг газу

508 0

Серед причин називають тривалу цінову війну та кризу у відносинах з Україною, а також санкції Заходу проти Москви. 

Видобуток "Газпрому" у 2014 році складе 444,4 мільярда кубічних метрів, що на 43 мільярди менше, ніж минулого року. Про це у середу, 24 грудня, заявив офіційний представник російського концерну Сергій Купріянов. При цьому він не поспішає робити прогнози на наступний рік. "Питання видобутку до 2015 року не актуальне. Скільки зможемо продати - стільки й буде", - цитує Купріянова "Інтерфакс".

Таким чином, у 2014 році рівень видобутку "Газпрому" став найнижчим за всю його історію. Серед причин - тривала цінова війна та криза у відносинах з Україною, яка споживає після Німеччини найбільше російського газу, а також санкції Заходу проти Росії.

Розрахувалися з боргами.

Напередодні, 24 грудня, українська НАК "Нафтогаз України" переказала російському ВАТ "Газпрому" 1,65 мільярдів доларів на виконання брюссельських домовленостей. Йдеться про другий транш, з урахуванням якого національна акціонерна компанія в сумі сплатила 3,1 мільярда доларів США за 11,5 кубометрів газу, поставленого з Росії у другому кварталі 2014 року та четвертому кварталі 2013 року.

Это Донецк, детка! [Типичный украинский город]


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини