MENU

Фотопроект «Щирі» відкрив увесь колорит українського вбрання та краси. ФОТО

3011 1

Покликана показати любов до України і спрямована на пожвавлення української культури виставка отримала назву «Щирі». 19 грудня, в день Святого Миколая, в Києві відкрилася унікальна фотовиставка, присвячена національного українського костюму.

Понад 30 колекційних костюмів

Відвідавши виставку ви подивитесь фотографії знаменитих українських красунь в автентичних костюмах, що відображають всю красу і колорит національного одягу. Ви побачите більше 30 колекційних костюмів (у тому числі і чудові Борщівські наряди), реконструкцію деяких головних уборів, оригінали яких давно втрачені, дукачі, якими понад 150 років.

На виставці ви побачите результат двомісячної роботи - відтворені фотографії початку 20 століття. Переглянувши 12 фотознімків ви дізнаєтеся традиції кожного регіону України. Ви побачите весільний вінок (копію з штучних квітів та ковили) Юлії Саніної (The Hardkiss), а так само неймовірно важкий вінок на Маші Єфросиніної - кожна квіточка був виготовлений із паперу та покритий воском. Дізнаєтеся весільний образ Олени Кравець, характерний для 20-го століття в Івано-Франківській області.

За фотографіями Лілії Ребрик ви познайомитеся з традиційним для одеських земель костюмом, а головний убір сподобатися ласунам - це «вінок з цукерками», справжня модель початку 20 століття! Яніна Соколовська представить полтавський весільний костюм, з деревом життя на «рушник» (на ньому вишивали майбутнє, сьогодення і минуле). Ви побачите національний костюм зі Східної України на Ірині Данилевській.

Ви дізнаєтеся вбрання заміжніх заможних жінок, які приміряли Олена Шоптенко та Каша Сальцова. Намисто Ольги Навроцької так само символізують багатство - чим більше ниток, тим більше придане. Кліпси на дизайнерці не прості - їх знайшли в городі! Ви побачите вишиванку з орлами, яка оберігає Санту Дімопулос від злих сил, наряд з 90 хусток на Наті Жижченко і Васі Фролової. Ольга Фреймут покаже fashion-тренд тих часів в Івано-Франківську - верхній край спідниці закладена за пояс, а Альона Вінницька та Наталя Дзеньків продемонструють «парадно-вихідні» образи.

На виставці ви маєте можливість не тільки дізнатися традиції українських регіонів, побачити фотографії зірок у старовинних образах, але і допомогти українській армії. Ви зможете придбати календарі на наступний рік з відзнятою фотосесією (великого формату за 200 грн, маленького - за 100 грн). Зібрані кошти підуть на лікування поранених солдатів у Клінічному військовому госпіталі Києва.

Час:
18 грудня 2014 - 19 січня 2015. Вівторок-неділя 11:00 - 20:00.

Адреса:
ТЦ «Домосфера», 3поверх, Виставковий простір, Київ, Столичне шосе101.

Від станції метро "Видубичі" їхати на маршрутках 309, 310, 735, 738, 789 до зупинки вул. Фестивальна.
Дивитися на карті 

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини