MENU

Українці в центрі Лісабона: «Я – Волноваха», «Стоп Тероризму в Україні». ФОТО, ВІДЕО

1279 1

У Лісабоні українці зібралися о 11:30 на центральній площі «Росіо», де навколо пам’ятника португальському королю Дон Педро IV утворили живий ланцюг демонструючи перехожим надписи португальською і англійськими мовами. Про це повідомляє прес-служба Спілки українців у Португалії. Окрім того, багато португальців і туристів підходили до демонстрантів питаючи про ситуацію в Україні та висловлювали співчуття загиблим у Волновасі.

Разом з українською громадою в акції взяли участь також представники посольства України в Португалії. Так, Тимчасово повірений у справах України в Португальській Республіці – Леонід Третяк, на початку акції розповів про офіційну підтримку України португальських політиків і дипломатів інших держав (зокрема США).

На закінчення акції учасники виконали Гімн України, після чого Голова Спілки Українців у Португалії - Павло Садоха повідомив про наступний мітинг під посольством Росії в Лісабоні з вимогою звільнення з російського ув’язнення Депутата ВРУ – Надії Савченко. Цей мітинг заплановано провести 26 січня о 19:00 годині.

Під час акції громада зібрала 460 євро на потреби українського війська.

На Півночі, українці провели акцію біля Української Греко-Католицької церкви м. Віла Нова де Гая (пригород м. Порто). До учасників приєдналися також представники Консульства України у м. Порту з Консулом Генадієм Роговцевим.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини