MENU

Визнання Росії окупантом та агресором має відбутись на політико-правовому рівні - Левус

1367 2

Щодо визначення чи є дії РФ агресією.

В Законі про Оборону є чітке визначення "засилання іншою державою або від її імені озброєних груп регулярних або нерегулярних сил, що вчиняють акти застосування збройної сили проти України". Такі дії закон прирівнює до вторгнення, збройної агресії, нападу на збройні сили тощо.

Тобто, якщо для когось у вищих ешелонах влади є проблемою заявити про вторгнення з боку РФ то законодавчої бази й так вистачає, щоб зробити відповідні правові кроки і внутрішньополітичні, так і на міжнародній арені. А якщо враховувати анексію Криму, то взагалі все зрозуміло.

Перший такий крок - визнати РФ КРАЇНОЮ - АГРЕСОРОМ, КРАЇНОЮ - ОКУПАНТОМ.

І необов'язково одразу оголошувати війну і т.д. Перший крок дає можливість активізувати інші формати тиску на окупантів. Визнання Росії окупантом та агресором має відбутись на політико-правовому рівні, на рівні рішення парламенту. Офіційна позиція України має офіційно доводиться до усіх міжнародних інстанцій.

Насамперед до країн гарантів нашої незалежності Великобританії та США й відкриває шлях до "будапештського" формату переговорів. А це уже реальна політика.

Андрій ЛЕВУС


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини