MENU

70 років тому звільнено Аушвіц - один з найжахливіших таборів. ВІДЕО

1580 2

Сьогодні Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. 70 років тому бійці з Львівської та Житомирської дивізій у складі Першого українського фронту звільнили від нацистів один з найжахливіших таборів Другої світової – Аушвіц.

"В Аушвіці були закатовані мільйони наших побратимів-євреїв, - зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. - Більше 6 мільйонів євреїв стали жертвами Голокосту".

Глава уряду переконаний, що це той жахливий урок історії, який повинен стати основою для будівництва майбутнього. Ніколи не допускати знущання над людиною. Зробити все для того, щоб зберегти мир і покарати тих, хто посягатиме на людську гідність і на людське життя.

"Ми разом знищили нацизм. І наша пам'ять, наша спільна повага і скорбота до тих мільйонів, які пали жертвами Голокосту, до мільйонів євреїв, мільйонів українців, які стали жертвами нацизму і сталінізму, повинна стати запорукою сильної держави, об'єднаної нації і повинні стати запорукою сильного майбутнього для України", - підкреслив Яценюк. 

"Ще раз схиляю голову перед мільйонами жертв Голокосту. І ще раз відзначаємо звитягу українських вояків, які звільняли Аушвіц і які боролися з нацизмом. Неприпустимими є сьогодні спроби ревізіонізму Другої світової війни. І заяви про те, що і без України Росія би перемогла в Другій світовій чи Великій Вітчизняній війні. Мільйони українців пліч-о-пліч з іншими народами боролися з нацизмом. І ми вимагаємо шанувати історію, шанувати тих, хто знищили чуму в Європі", - зазначив прем'єр-міністр.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини