MENU

Что нас ожидает, когда на выборах победят украинофобы

2455 16


Завдяки«мудрій» політиці влади Україна сьогоднівтрачає останні крихти авторитету наміжнародній арені. Росія що не день, товисуває нам нові ультиматуми. Європата Америка збираються закрити кордонидля вітчизняних чиновників. Курс гривнілихоманить. Золотовалютні запаси країникатастрофічно зменшуються. Іноземніінвестори виводять свої капітали зУкраїни. А парламентські вибори, до якихзалишилося кілька тижнів, обіцяютьстати найбруднішими за всю історіюіснування держави.

 

Що нас чекає у випадку,коли до влади знову прийдуть правлячінині крадії та українофоби? Про це можнасудити із того правового поля, яке«коаліціянти» готують собі для подальшогоцарювання. Причому із наближеннямвиборів із них дедалі більше вилазить«совковість». За тиждень (18-25 вересня)нардепи подали на розгляд ВерховноїРади 64 законопроекти. Із них лише декількамають соціальне спрямування. А от решта…

 

Комуністи, наприклад,переконані, що зараз найболючішоюпроблемою для України є збереження назввулиць, площ і парків, які пов'язані зВеликою Вітчизняною війною. За їхлогікою, держава піде з торбою світами,якщо органи місцевого самоврядуваннянаважаться перейменувати скверик,названий на честь «героїчного» чекіста.Та й, судячи з назви законопроекту,Другої світової взагалі не було…

 

Скучили, видно, червонітовариші й за «розстрільними» статтямиу Кримінальному кодексі. Інакше з якоїб це радості особисто Петро Симоненкоставав співавтором законопроекту щодовпровадження смертної кари як видупокарання?

 

Аби напівголоднийукраїнський народ раптом не почавз’ясовувати, для кого настало «покращанняжиття вже сьогодні», його останнім часомпосилено лякають примарою тероризму.Приймаються відповідні урядові документи,подаються пропозиції щодо внесенняпоправок до чинних законів, нагнітаєтьсяатмосфера страху через ЗМІ. Навітьбанальні кримінальні розбірки вжеподаються мало не як теракти. Між іншим,тексти отих законопроектів далеко незавжди оприлюднюються. Бо навіщопересічному громадянинові знати, якігеніальні антитерористичні заходивигадали придворні нардепи?

 

Ще один законопроект,поданий протягом цього тижня, теж маєна меті відволікти увагу людей відпроблем насущних і, водночас, є логічнимпродовженням політики влади, спрямованоїна русифікацію України. Підготував йогорегіонал Олександр Черноморов. Стосуютьсяж пропозиції «вдосконалення» скандальногомовного закону.

 

Втім, не так цікаві саміпоправки, як їх мотивація, викладена упояснювальній записці. Виявляється, щозгаданий закон «значною мірою враховуєінтереси національних меншин, але невраховує потреби росіян, що мешкаютьна території України і є КОРІННИМнародом, а разом із великою кількістюросійськомовних громадян складаютьнайчисленнішу мовну групу».

 

Від такого кретинізму,цинізму, невігластва та шовінізму аждух перехоплює. Виявляється, українціна власних етнічних землях є ніким ізвати їх ніяк. А от «визволителі», щооселилися в хатах тих, кого заморилиголодом, розстріляли чи вислали доСибіру, за останні вісімдесят роківтрансформувалися у «корінний народ»!

 

Як запевняє Черноморов,його пропозиції «закликані створитипередумови для забезпечення в суспільствіта у всіх сферах життя держави мовноїрівноваги, що буде запорукою громадянськоїстабільності». А законопроект «міститьв собі норми, що стануть першим крокомдо закріплення в законодавстві Українидвомовності».

 

Трохи далі у записціще раз конкретизується кінцева мета:«Забезпечення конституційного праваросійського та російськомовногонаселення на вільне використання їхрідної мови та мови повсякденного вжитку– російської, як такої, що є мовоюКОРІННОГО народу, мовою міжнаціональногота міжнародного спілкування, та мовою,якою користується якщо не більшість,то принаймні половина населення держави».Як кажуть, без коментарів.

 

Цей шовіністичнийзаконопроект якось трохи загубився вінформаційному просторі, поступившисьіншому, не менш резонансному – прокримінальну відповідальність за«наклеп». Реакція суспільства на ньогобула настільки негативною і категоричною,що автор документу регіонал ВіталійЖуравський аж подав до парламенту«прошеніє» про його відкликання. Таоскільки законопроект за помахом рукиЧечетова вже прийнятий у першому читанні,за постанову про зняття з розгляду маютьпроголосувати 226 депутатів. Принаймні,так того вимагає регламент.

 

Утім, відкликаннядокументу зовсім не означає відмовувід намірів таки протягти його. Неприховує цього і сам Журавський,зазначивши, що «після широкого обговореннята вироблення спільного баченнямайбутнього законопроекту, я маю намірпредставити його на розгляд парламенту».Дарма, що він наразився на шквал критикияк в Україні, так і у світі

 

Те, що кримінальнавідповідальність за «наклеп» станереальністю у разі, коли переможутьукраїнофоби, підтвердив й нардеп відПР Сергій Ківалов. За його словами,новообрана Верховна Рада повернетьсядо законопроекту про наклеп. «Алеспочатку треба переконатися, що всінаші громадяни розмежовують такіпоняття, як наклеп і критика», - зауваживвін. Про те, аби ці поняття розмежовувалавлада чи підкаблучна судова система –ані слова.

 

Такі ось перспективидля України вимальовує нинішня провладнабільшість. Українською розмовлятимемолише вдома і пошепки, бо вона, виявляється,не є «мовою корінного населення».Демократія трактуватиметься як посяганняна існуючий устрій і набуде ознак«тероризму». Та й можновладці більшене крастимуть (це наклеп!), а лишезабиратимуть останнє у свого народу.

 

До речі, зараз лише 17%українців свято вірить, що ВерховнаРада захищає інтереси всіх без виняткугромадян. Натомість, за даними ЦентруРазумкова, 47% населення переконано, щовона дбає лише про представників великогокапіталу. Понад 75% опитаних вкрайнезадоволені рівнем роботи парламенту.

 

Василь  Іванців


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини